Magyarország is felmondhatná az emberjogi egyezményt, hogyha akarná?
David Cameron,brit miniszterelnök megígérte, hogyha legközelebb is ők győznek akkor megfontolják az emberjogi egyezmény felmondását.
Szerintem teljesen igaza van Cameronnak.
Ezek a strasbourgi bürokraták nagyon nincsenek képben.
Szerintem, Magyarországnak is meg kellene fontolnia, hogy felmondja-e ezt a buta, szalonképtelen emberjogi egyezményt.
Sok előnyünk származna belőle.
Szerintem is.
Nem tudom kik írták az emberjogokat, de biztos, hogy nagyon tapasztalatlanok voltak.
Magyarország - mint a nemzetközi jog alanya - bármilyen, általa kötött szerződést egyoldalúan felmondhat.
Ennek nincs jogi akadálya.
Nem szabad a felét se elhinni annak, ami az atv-n megy!
Egyébként miért is mondaná fel Magyarország az egyezményt?
"Egyébként miért is mondaná fel Magyarország az egyezményt?"
Szerinted?
Felmondhatná, de abban nem vagyok biztos, hogy ez előnyös lenne az országnak.
Európa összes állama tagja (még Oroszország, Törökország, Azerbajdzsán, Örményország, Szerbia, Moldova is), az egyetlen kivétel az utolsó diktatúra, Belarusz.
Tök jó, hogy ezt a döntést mindenki félreérti...
Nem azt jelenti, hogy akkor most 25 év múlva Szita Bence gyilkosait kiengedik. Azt jelenti, hogyha valaki tényleges életfogytiglanra ítélnek, és olyan bizonyítékok kerülnek elő, amik bizonyítják az elítélt ártatlanságát, akkor az ügyet felülvizsgálhatják. Példával szemléltetem.
Gipsz Jakabot valaki brutálisan megkínozta, majd kivégezte. A gyanúsított Gipsz Jakabné, aki végig ártatlannak vallja magát. A bíróság tényleges életfogytiglanra ítéli. Fellebbezés, felülvizsgálás nem lehetséges.
3 év múlva olyan bizonyítékok kerülnek a felszínre, amik bizonyítják Gipsz Jakabné ártatlanságát. Na de a bíróság kimondta, hogy a döntés nem felülvizsgálható! Ekkor Gipsz Jakabné, holott bizonyítottan ártatlan, élete végéig fegyházban fog rohadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!