Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aggódjak a húgomért emiatt?

Aggódjak a húgomért emiatt?

Figyelt kérdés
Húgom 18 éves, régóta foglalkozik a politikával. Kb. 1 hónapja belépett a Jobbikba, tegnap kijelentette, hogy példaképe Morvai Krisztina... Szerintem ez nem normális dolog egy 18 éves lánytól... Főleg egy ilyen példaképpel... Mi a véleményed?
2010. febr. 14. 12:25
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
61%

Most minden rosszindulat nélkül

1: Csonka a család?

2: Van sikerélménye a gyereknek? ( nem, nem azt kérdeztem, hogy jól tanul e, hanem hogy sikerélménye van, mert a kettő nem ugyanaz )

3: Érte a szüleid részéről behatás?

Amúgy, a fiataloknak nanáhogy a jobbik a legszimpatikusabb párt: gondolj bele, jön valaki, és közli veled, hogy te alanyi jogon különleges vagy, mert magyarnak születtél. Egy depressziós országban, gazdasági világválság közepén sokaknak ennyi is elég, hogy rájuk szavazzanak, főleg, ha nincsenek közgazdasági ismereteik.

2010. febr. 14. 12:29
 2/30 anonim ***** válasza:
54%

ha régóta foglalkozik politikával a hugod

akkor bizonyára tájékozottabb is

nem kell félteni

nem is értem a kérdést

mitől kellene félteni?

egy emberi jogvédő jogász csak példakép lehet

keveset tudsz Morvairól

meg az ország helyzetéről

a 18 éves már nem fiatal

nem gyerek

lát és hall!

beszélgess vele, hátha meggyőz

2010. febr. 14. 12:37
 3/30 anonim ***** válasza:
38%

egy emberi jogvédő jogász csak példakép lehet

Most arról a nőről beszélünk, aki kijelentette, hogy vannak magunkfajták, meg magukfajták?

2010. febr. 14. 12:39
 4/30 anonim ***** válasza:
24%

Hát, ha egy hozzátartozómnak ilyen példaképe lenne, én is aggódnék:

[link]

[link]

Ugyanakkor egy 18 éves ember nem kiforrott személyiség. Gondolj bele, hogy ilyenkor sokaknak Lady Gaga meg Christina Aguilera a példaképe, és első diszkós lovagjukról azt hiszik, hogy megtalálták a nagy Ő-t. 30 éves korukban meg majd röhögnek saját magukon, milyen kis buta bimbók voltak tizenévesen. A jobbikmániát is hasonló jelenségnek tartom. Kinövik majd.

2010. febr. 14. 12:42
 5/30 A kérdező kommentje:
Csonka a család, szülői hatás egyáltalán nem érte politikai téren, magától, már kb. 9 éves korától foglalkoztatni... Sikerélménye jobbára ebben volt.
2010. febr. 14. 12:48
 6/30 anonim ***** válasza:
85%
Nagyon derék, a telefonszáma is érdekelne :)
2010. febr. 14. 12:59
 7/30 anonim ***** válasza:
87%

Csak támogatni tudom!

Tanuljon és legyen aktív, és sokra viheti mint ember és mint politikus is.

Morvai az egyik legjobb választás, hiszen a példaképe lehetne a félországnak.

Kiváló elme, már eddig is sokra vitte és még csak ezután lesz köztársasági elnök, és példamutatóan képviseli a magyar érdekeket!

2010. febr. 14. 13:27
 8/30 anonim ***** válasza:
20%
Példamutató képviselés = ordít, de a kutya nem figyel rá, ellenben elkönyvelik balkáni suttyónak?
2010. febr. 14. 13:29
 9/30 anonim ***** válasza:
78%

Nem azért, hogy a Jobbikot védjem, de ez a "nincsenek közgazdasági ismereteik" elég gyökér egy beszólás. Gondolj bele, a lekezelő, paternalista MSZP szerint is csak az azok szavaznak a Fideszre, akiknek nincsenek közgazdasági ismereteik, akik azt hiszik, hogy van más megoldás is, mint a megszorítás.

Persze attól függ mi a cél, ha zsugorítani szeretnénk a gazdaságunkat, arra a megszorítás tökéletes megoldás.

Vegyünk egy élelmiszerüzletet példának: tegyük fel, hogy nem elég a bevétel. Mit tesz ilyenkor a kereskedő?

Pl. felemeli az árakat, hogy több legyen a haszon. Ezzel rövid távon meg is oldotta a problémát. Hosszútávon viszont a vásárlók egyre jobban el fogják kerülni az üzletet és így megint csak kevés lesz a bevétel. Ezután újra emelhet, amivel ismét megoldódhat minden. De ismét csak egy rövid időre.

Ezzel szemben mi történik, ha a "néha kicsit hátra kell lépni, hogy nagyobbat ugorhassunk előre" elvet követve, csökkenti az árakat? Rövidtávon még kevesebb lesz a bevétel, igen. De hosszútávon az alacsony árak miatt egyre több vásárlója lesz, nagyobb lesz a forgalom és ezáltal a profit is, kibővítheti az üzletet, felvehet új alkalmazottakat.

Akkor melyik volt az okosabb? Persze ez egy nagyon leegyszerűsített példa volt, de kb. ez a különbség a "szakértő" MSZP és a Fidesz felfogása között. Az egyik különbség..

Szóval ez a "főleg ha nincsenek közgazdasági ismereteik" az én szememben kb. olyan aljas, mint azt mondani, hogy főleg ha műveletlenek, főleg ha csak 8 osztályuk van, főleg ha rasszisták, főleg ha nem ismerik a történelmet.

"Mert én tudom, hogy főleg miért, hiszen magasan felette vagyok ezeknek az emberek, és innen fentről olyan jól látni mindent."

2010. febr. 14. 13:30
 10/30 anonim ***** válasza:
71%
Én is párt-tag lettem 18 évesen, nem lesz baja, ha nem megy rendezvényekre. Engem idén elhurcoltak a rendőrök, fogdában aludtam. :)
2010. febr. 14. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!