Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti fogtok adakozni a kárpátalj...

Ti fogtok adakozni a kárpátaljai magyarok megsegítése végett?

Figyelt kérdés
Elvileg borzasztó a helyzet ott: [link]
2015. márc. 3. 11:44
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Még annyit, hogy látom sokan aggódnak amiatt, hogy az adományokat "lenyúlják". Sajnos ez megtörténhet, még Nyugat-Európában is megtörténik, hát akkor itt! Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki lenyúlja, mert ez nem így van. De adhatod bármelyik szervezeten keresztül, garancia legtöbbször nincs rá, sem itt, sem más országban. Mindazonáltal az egészet senki sem lophatja el, mert az nyilvánvaló lenne; ha a fele célba ér az már fél siker és az is segítség. Illetve azért ne legyünk túlzottan pesszimisták. Meg ha a pénz vagy élelmiszer adakozási forma nem tetszik, lehet másképp is segíteni.

Mondjuk pl. az én esetemben az is nagy segítség lenne, ha kapnák valami internetes részidejű távmunkát (ami nem átverés, attól hogy nincs pénz, mi, Kárpátaljaiak sem vagyunk hülyék) amivel lehet havi szinten vagy 30 ezer forintot keresni, és amellett még itteni munkával ellennénk. Ez szerintem sokaknak jól jönne.

2015. márc. 4. 15:16
 22/29 anonim ***** válasza:
Az olasz gyár már fizut emelt, kb 50%-al. :) Bár még így sem annyi, ami akkori árfolyamon volt, azért sokkal jobb mint a semmi. Ők megtehetik EUR-ban van az alap. A helyi cégeknél persze semmi emelés nem várható. :(
2015. márc. 4. 21:01
 23/29 anonim válasza:
Sajnálom, hogy ilyen szar a helyzet Kárpátalján, eddig sem lehetett egy leányálom, de most, hogy lassan humanitárius katasztrófáról beszélhetünk, csak annyit tudok mondani, hogy kitartást, és remélem hamarosan szerencsésebbre fordulnak ott a dolgok.
2015. márc. 5. 14:24
 24/29 anonim ***** válasza:
0%
Természetesen nem. Eleget elvesznek már így is azért, hogy a határontúliaknak nyaljanak. Nekik jár nyugdíj, ösztöndíj, ingyen vonat, kórházi ellátás.
2015. márc. 9. 20:49
 25/29 anonim ***** válasza:

Utolsó: ha valamit nem tudsz nem muszáj terjeszteni.

Ingyen vonat NINCS. Kedvezményes van, egy évben 4-5 alkalomra, de ahhoz is magyar igazolvány kell, ami nincs mindenkinek.

A nyugdíjat megint csak nem a magyar állam állja egészében, hanem ha jól tévedek az ukrán állam folyósít egy emelt alapot, amihez a magyar állam prémiumot tesz még.

Kórházi ellátás egy külföldi magyar állampolgárnak is akkor jár, ha fizeti a TB-t. És igen sokan fizetik.

A másik oldalt is említsük meg, hogy fél Kárpátalja magyar autóval jár, az után adózik is a magyar államnak, úgy megvételkor, mint évente a teljesítményadónál.

Azért látom van fösvénység meg irigység bőven, nem csalódtam; TISZTELET A KIVÉTELNEK. Amíg ilyen válaszok vannak, meg pl az első, hogy a bank vitte az Audiját... arról nem a külhoni magyarok (vagy ahogy sokan neveznek minket "büdös szlovákok", "szőrös talpú románok" vagy "ukrán kutyák" :-( ) tehetnek, hogy olyat vesz, amire nincs pénze.

2015. márc. 9. 22:14
 26/29 zumizumi válasza:
Hozzászólók!Én is onnan származom és nem szégyellem bevallani.A családom most is ott él,apám,anyám,rokonaim,akik mind magyar ajkuak és a felmenőink mind harcoltak a magyar szabadságért annak idején.Aki nem akar,az ne adjon,ennyi.Tisztelem azokat az embereket akik adakoznak,de hitelt adok annak is hogy nem biztos a kijelölt helyre fog menni apénz.A tartós élelmiszer a legbiztosabb,és most 1000 forint 100 grivnyát ér majdnem.Nem kell lenézni az ottaniakat és nem jókedvükből hagyják ott a férfiak a családjaikat hogy megélhetést biztositsanak,mert ha lenne rá mód akkor otthon vállalnának munkát.
2015. ápr. 14. 20:34
 27/29 anonim ***** válasza:

"Természetesen nem. Eleget elvesznek már így is azért, hogy a határontúliaknak nyaljanak. Nekik jár nyugdíj, ösztöndíj, ingyen vonat, kórházi ellátás."

Legyél te is határontúli kis liberálsuttyó, aztán neked is "járnak" majd ezek! :D

(Én meg a kedvenceitektől sajnálom, mert minden jár nekik.)

2015. ápr. 15. 00:12
 28/29 anonim ***** válasza:
Természetesen igen. Ez kötelességünk ha már a bevándorlókra milliárdokat költünk akkor a külföldre szakadt hazánkfiaira kötelességünk költeni. Csak a "liberálisok" nem hajlandók de ők gyűlőlik a Magyarokat bár nem tudom, hogy ők minek tartják magukat.
2015. aug. 10. 12:28
 29/29 A kérdező kommentje:
28: Nem tudom, honnan veszed ezeket. Én is liberális vagyok, és adakoztam a kárpátaljaiak számára is, és a bevándorlóknak is szoktam segíteni, ha van időm rá.
2015. aug. 10. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!