"Azért reggelig csak nem hullik el az a talált kutya?
Az állatorvosok pedig minden adathoz hozzáférnek . Bármelyik, bárhol bechipezett kutya adatához. Már, ha regisztrálták is."
Nem érted mi a gond?
Minden kutyánál nem fogok állatorvost hívogatni, akkor inkább marad a telepen. Ezért ne gyertek azzal, hogy a chip miatt egyetlen kutya is hazakerült.
"Hááát például a barátnőm mentett már így kutyát. Mivel tudta, hogy az állatorvos fér hozzá az adatokhoz, ezért (dobpergés) nem a gyepmesteri telepre vitte el, hanem a legközelebbi állatorvoshoz, aki szépen meg is mondta neki, hogy hol lakik a tulajdonosa, sőt még pórázt is adott kölcsön."
Szerinted hányan fognak egy szerencsétlen, csapzott, büdös kóbor kutyát a tiszta autójukba betenni, saját költségen elvinni egy állatorvoshoz és még az állatorvosért is fizetni?
Nem is szólva arról, hogy ha beteg, veszett a kutya, akkor életveszélyes is lehet.
Miért, a gyepmesterhez nem kell elvinni? A csip leolvasásáért egyébként egészen pontosan 0 forintot kellett fizetni, nem hiszem, hogy túl sok állatorvos kérne ilyenért pénzt.
Abban van igazság, hogy a gyepmesteri telepen hozzá kéne férniük az adatbázishoz (ez leginkább a saját hibájuk, ki kéne szépen lobbizni), de ettől még nem rossz az egész rendszer.
tegnap 16:49
Egy gyepmesteri telepnek kötelessége a bekerült kutyánál megnézni, van-e benne chip és regisztrált-e.
Ha nálatok orvost kell hívogatni fizetségért, akkor ott valami bibi van a működéssel.
"Van olyan, hogy egy kutya elkóborol. Lehet, hogy tehet róla a gazdája, lehet, hogy nem (pl. Szilveszter, petárda). Ilyenkor beviszik egy telepre, menhelyre, ahol le tudják olvasni a chipet. Nem kell állatorvos! A közterületeseknek is van pl. leolvasójuk."
Én is erről beszéltem csipet olvasni a hülye is tud. De utána mit kezdesz azzal a 15 jegyű számmal amit kaptál? Mert hogy a kutya nem kerül tőle haza az biztos.
"Abban van igazság, hogy a gyepmesteri telepen hozzá kéne férniük az adatbázishoz (ez leginkább a saját hibájuk, ki kéne szépen lobbizni), de ettől még nem rossz az egész rendszer."
Ennyi amiről én os beszélek. Nem több és nem kevesebb.
"Ha nálatok orvost kell hívogatni fizetségért, akkor ott valami bibi van a működéssel."
Nyugi nem csak nálunk.
hogyha eltűnik a kutya visszakerüljön a gazdájához
pl.: az mi kutyánk eltűnt aztán elvitték Pestre ( én vidéken lakom) ott kirakták és más megtalálta elvitte állatorvoshoz és a chipnek hála beazonosították és visszakerült hozzánk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!