Anyám agyonfélti a kutyám, hogy mondajm meg neki, h nincs értelme?
A közelünkbe volt egy kutya,okos is volt, ravasz is. Mindig arra sétáltatta egy kis kutyát egy emberke, hosszú pórázon, és hagyta, hogy a kutyusunk kerítéséhez oda menjen, és a kisebb lepisilja.
Egyszer maradt úgy a kerítés, hogy nem volt bezárva, csak be volt hajtva. A kis kutya gazdistól arra ment, és a következő pillanatba a kis kutya a nagy kutyának a fogai között volt, a gazdája fel sem fogta az egészet, hogy a kutyája meghalt.
Másik verzió: Nekem egy nagy kuvaszom van, szocializált.
Többször mentünk sétálni az utcán, szájkosárral, pórázzal. Volt egy hely, ahonnan egy keverék tacskó kirohant az egyik portálról, és jött, hogy megharap engem. A kuvasz nézett engem, hogy mi legyen, a keverék meg a kutyámnak a lábára ment, hogy megharapja. Nem egyszer zavartam el a kutyát, a gazda csak később jött ki, mikor már átkoztuk gazdástúl együtt a keveréket, mert vagy a bokámra ment volna, vagy a kutyámra, közbe a gazda mondogatta, hogy ne hergeljük a kutyáját. Szerencsére a szomszédja látta, hogy mi csak sétáltunk, nem hergeltük a kutyáját.
Később a páromat megharapta a keverék. Az a dög még mindig szabadon kint mászkál, így a kutyát arra felé nem sétáltatjuk. De a másik irányba is hasonló mentalitású kutyák vannak. Jönnek, és támadnak.
Az, hogy anyud így viselkedik, nos, az már pszihológiai eset ( felkapja a kutyát, és elszalad valamint össze veszik mindenkivel).
Nézess vele már meg légyszi néhány rész Cesar Millant meg olvastasd e vele a Jan Fennell könyvet. Nem fog ártani neki. A kutyát meg vigyed te, hátha még nem késő.
Egyébként a kutyasétáltatásnak vannak íratlan szabályai. Ezek közé tartozik pl.: pórázon levő idegen kutyához nem megyünk oda, gazdit megkérdezzük ha a kutyájával akarunk valamit, NEM PÁNIKOLUNK ISMERKEDÉSNÉL!!!
Ha ezt a 3 nagyon egyszerű dolgot betartaná mindenki, tök boldogan lehetne sétálni.
A legtöbb kutya ha békén vannak hagyva, le tudják játszani az ismerkedést komolyabb hiszti nélkül.
Mondjuk ehhez ismerni kellene a kutyák jelzéseit. Ehhez Google a barátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!