Az antifasiszta ellenálló Ságvári Endréről nem lehet elnevezni közintézményt, de az antiszemita Prohászka Ottokár rendben van?
Antifasiszta ellenálló? Ha ennyivel tömören jellemezhetnénk Ságvárit, nem lenne semmi gond avval, hogy róla neveznek el intézményeket.
Csakhogy ő egyúttal nem volt igazi magyar, a kommunista érdekek feltétlen kiszolgálója volt, emellett rendőrgyilkos is. Egy ilyen férget ne istenítsünk már, ha kérhetném.
"Ennek ellenére mégis német és nem szovjet megszállás alatt volt hazánk. Ez tény."
Tény, hogy Magyarország hadban áll a SZU-val és a szovjetek megszállják az országot, ha nem tud felsorakoztatni ütőképes haderőt a határra Magyarország.
Lehet szőrszálhasogatni, hogy S.E. július 27-én halt meg, és csak augusztusban lépte át a határt a vörös hadsereg, de akkor már a határon zajlottak a harcok.
Nem, ez nem tény, hanem történelemhamisítás.
Magyarországot 1944 március 19-én a németek,
"Ságvári hős volt, egy hazafi."
Ságvári egy magyarellenes zsidó volt, maradjunk ennyiben.
Kíváncsi vagyok, vajon fegyverrel a kézben harcolt volna-e a szovjetek ellen. Mert egy hazafi ezt tette volna. De ő valszeg a magyarokra lőtt volna.
22: Elég nyakatekert egy logikád van. Akkor szerinted Horthy is hazaáruló? Meg mondd csak, a véleményed szerint 1944. július 27-én Magyarország jogállam volt-e?
Te vagy, aki éppen hamisítod a történelmet.
"De ő valszeg a magyarokra lőtt volna."
Valszeg? De biztos vagy a dolgodban. És mondjuk azok a csendőrök, akik zsidó származású MAGYAROK százezreit küldték a halálba, akik végül lelőtték Ságvárit, őróluk mi a véleményed? Mert hogy Ságvári Endre csak az életére törőkre lőtt rá, ellentétben az SS-nek csontig benyaló csendőrséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!