Kossuth miért híresebb/népszerűbb valamivel Széchenyinél, amikor Kossuth egy hülye volt?
"Magyarazd mar el."
Semmit nem magyarázok el.
Szerencse hogy ez a"felmérés"nem reprezentatív értékű hiszen a társadalom egészét nézve elsöprő a fölénye Kossuthnak.
7:
6-os vagyok.
Egybites primitív hozzáállás, még ha Horthy esetében alapvetően egyet is értek, hogy inkább negatív figura volt, mint pozitív, ettől még nem gondolom, hogy feltétlenül minden esetben választani kellene, mert bizony elég sok olyan történelmi figura akad, akinek a megítélése vitatható. A történelemben, de a jelen valóságunkban sincs fekete és fehér, árnyalatok vannak.
De visszatérve Kossuthra és Széchenyire, egyiküknek sem volt a kezében varázsgömb, egyikük sem volt tévedhetetlen. Utólag könnyű okoskodni, hogy Kossuth egyes cselekedetei nem voltak helyesek, vagy hogy éppen azok voltak.
"Aki csak több szempontból nézi a dolgokat az gyáva vagy bizonytalan vagy...megéri neki valamiért."
Pl. a halálbüntetés mellett és ellene is rengeteg érv van. Nekem nincsen határozott véleményem róla, és pont azért, mert ezerszer átgondoltam, és nincs rá egyértelmű válasz. A te szemedben én akkor gyáva és/vagy bizonytalan vagyok, én viszont azt gondolom, hogy akinek nagyon erős, határozott véleménye van, az nagy eséllyel nem gondolta át alaposan, csak szeret egyből ítélkezni.
"2. Kossuth az első percétől az utolsóig a magyar érdekekt nézte, a magyar érdekekért élt és halt. "
Rosszul tudod : Kossuth szabadkőművesként nem magyar érdekeket képviselt, Petőfivel egyetemben valamilyen nemzetközi érdekeket képviselő felforgatók voltak.
Ha győzött volna a szabadságharc, a nemzetiségek azonnal szétszedték volna Magyarországot. Volt egy katonatisztünk is, aki szívesen átadta volna Erdélyt a románoknak - személyesen tárgyalt erről velük csakhogy ne Habsburg királyunk legyen - és akinek dicstelen szerepéről hallgatnak a történelemkönyvek - ezért nem tudsz róla te sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!