Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gyűlölöm a hazám, ezért miért...

Gyűlölöm a hazám, ezért miért kéne lenézni?

Figyelt kérdés

Lássuk csak..

- Az ember sajnos nem választhatja meg azt az országot, ahova szeretne születni

Viszont sokan egyből elkezdenek fujjogni, hogy hazaáruló g**i, meg stb. Az ilyen emberek miért nem ölik meg az olyan embereket (ld politikus többsége), akik ténylegesen kihasználják az országot? Jogos a feltevés, hogy az el lehet költözni, de fiatalságom miatt ez nem lehetséges. Nem szeretem Magyarország történelmét (gyilkosság, hazaárulók beállítása hősként (Kossuth), stb), se az ország legfőbb "vonásait" (80-as évek beli kockaházak, pálinka, kolbász, töltöttkáposzta, egyéb "finomságok), se a magyar hagyományos zenéket. Talán a költészetet kedvelem, azt is csak Radnótitól. Amerika jobban "vonz". Jobban vonzanak a helyi ünnepek, tradíciók, a nacionalizmus, a helyi zene (pl country, blues), meg még sok más. Miért lenne ez baj?

2015. febr. 19. 21:23
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem a hazámat, csakhogy én nem azonosítom a sztereotípiákkal és külsőségekkel a magyarságot. Ami pl. hagyományőrzés néven fut, annak semmi köze a mai magyarságunkhoz, nyilván mint múltat érdemes lehet felidézni, és tanulni belőle, de a jelenkori magyarság szerintem a jelenben értelmezhető.
2015. febr. 20. 13:06
 42/46 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy szeretned kell a kolbászt meg a töltött káposztát? Én például vegetariánus vagyok, úgyhogy nagyjából az egész magyar konyha kilőve, mégsem gyűlölöm a kolbász meg a töltött káposzta miatt Magyarországot.
2015. febr. 20. 13:40
 43/46 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, kikérem magamnak, hogy komcsi libis lennék.
2015. febr. 20. 17:12
 44/46 anonim ***** válasza:

"Kedves utolsó, kikérem magamnak, hogy komcsi libis lennék."

Mi bajod van? Nem tudsz olvasni, gyermekem?

2015. febr. 20. 18:56
 45/46 A kérdező kommentje:
Nem, csak valaki írta, hogy ez az SZDSZes komcsi liberális neveltetés, csak törölte a válaszát.
2015. febr. 21. 09:13
 46/46 anonim ***** válasza:
Régebben én sem szerettem Magyarországot, de amióta kiköltöztünk, néha honvágyam lesz. Nekem tetszenek az ottani városok, utcák, épületek, a magyar nyelv is szerintem nagyon szép. Tudom, hogy van rengeteg probléma, a magyar mentalitás, kisebbség..., de akkor is, azt az országot tekintem hazámnak. Ez, ahol most élek, nekem mindig is csak ilyen másodlagos ország lesz, hiába szeretem ezt is, és hiába fogom itt eltölteni életem nagy részét. A magyar ételekkel nincs bajom, de nem különösebben rajongok értük. A túró rudi az, ami hiányzik, minden mást itt is el tudunk készíteni: gulyásleves, bejgli Karácsonykor, a hipermarketben van Pick szalámi, Piros arany, nyáron pedig magyar paprika is. Amerikát nem szeretem, nem is költöznék oda sosem, teljesen hidegen hagy. Azok az egyforma házak, belvárosi épületek tök ízléstelenek, mindegyik sablonos. Meg más a kultúra, inkább maradok Európában. A szívem hazahúz, de az agyam nem engedi. Eléggé a pénz érdekel. Itt, Nyugaton szeretnék majd annyit összegyűjteni, hogy Magyarországon majd tudjak venni egy házat. Otthon ez sosem sikerülne. 15 vagyok én is, üdv Németországból :)
2015. febr. 21. 13:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!