Gyűlölöm a hazám, ezért miért kéne lenézni?
Lássuk csak..
- Az ember sajnos nem választhatja meg azt az országot, ahova szeretne születni
Viszont sokan egyből elkezdenek fujjogni, hogy hazaáruló g**i, meg stb. Az ilyen emberek miért nem ölik meg az olyan embereket (ld politikus többsége), akik ténylegesen kihasználják az országot? Jogos a feltevés, hogy az el lehet költözni, de fiatalságom miatt ez nem lehetséges. Nem szeretem Magyarország történelmét (gyilkosság, hazaárulók beállítása hősként (Kossuth), stb), se az ország legfőbb "vonásait" (80-as évek beli kockaházak, pálinka, kolbász, töltöttkáposzta, egyéb "finomságok), se a magyar hagyományos zenéket. Talán a költészetet kedvelem, azt is csak Radnótitól. Amerika jobban "vonz". Jobban vonzanak a helyi ünnepek, tradíciók, a nacionalizmus, a helyi zene (pl country, blues), meg még sok más. Miért lenne ez baj?
A mondanivalódat megértettük. Ez a világ legszarabb országa, a nagy Nyugaton, különösen az USÁ-ban meg kánaán van.
Mennyit tudsz a food stamps-eket beváltó éhezőkről, Detroit mai állapotáról, az eladósodott családokról, a nyugtatókon élő dolgozókról, a fizikai munkások embertelen munkakörülményeiről? Elárulom, hogy az USA olyasmi, mint Magyarország a 30-as években, csak fejlettebb a technika.
Itt olyan társadalmi változások, fejlődések történtek, amik bizonyos alapvető dolgokban sokkal az USA szintje fölé helyeznek minket, mégha ez nem is tűnik fel neked ennyi évesen.
Ott vannak az általad gyűlölt panelházak. Ezeknek Amerikában nincs megfelelője, ott vannak a lerobbant vidéki farmok, a századeleji New York-i bérházak, az 50-es évekbeli szarul szigetelt vékonydeszkából épült külvárosi negyedek, és ennyi.
Itthon meg a lenézett "prolilakások" szigeteltek, távfűtéssel és közművekkel rendelkeznek.
Ott van az étel is, Magyarországon egyszerűen nem létezik olyan, hogy éhínség. Vannak ingyenkonyhák, még az árvaházakban is tűrhető a kaja stb. az USÁ-ban sajnos ugyanakkora probléma, mint ahogy azt nálunk a Kincskereső Kisködmönből és hasonló századeleji regényekből kiolvashattad.
Magyarországon a közbiztonság világszinten kiváló. Nem tudod miről beszélsz, amikor az itthon gyilkosságokról panaszkodsz. Tudsz róla, hogy New York-ban csak nemrég telt el az első nap a 70-es évek eleje óta, amikor egy embert sem öltek meg? Tudsz a rendszeres bandaháborúkról, az elborult agyú gyilkos rendőrökről?
"azt megertem, hogy a sajat hazadert nem rajongsz, de hogy pont amerikaert igen? hat nekik aztan marha nagy tortenelmuk van, vagy 500 evet is kitesz, a nacionalizmusuk meg addig terjed hogy ok verik a melluket arra h amerika, amerika, kozben meg sehol semmi.
ha meg nagyon vonz , van 3 eved sporolni a penzed, es elmenni szepen oda."
Személy szerint 500 év alatt annyi "szerencse" (Zsidó bankárok, Rockefeller, FED, Indián őslakosok kiírtása)történt azzal az országgal, hogy még mindig Nagyhatalomnak számít ("még").
"Személyes véleményem szerint semmivel nem jobb Amerikába élni, mint Magyarországon. Sőt! Magyarországon vannak a kapcsolataid, a barátaid, a családod.
15 évesen nem csoda hogy nem értékeled ezeket a dolgokat. Ahogy az angol mondja: tinédzser vagy, minden ellen lázadsz, és ilyen ez is. Kár ebbe a politikát belekeverni, 15 évesen erről fogalmad sem lehet.
Annyira utálod, hogy a korod alapján ítélnek meg? Miért, szerinted Ámerikába nem aszerint ítélnek meg?"
Aha, szerintem te is bőven annyi dolgot fel tudnál sorolni az ott folyó dolgokró, amiket én is tudok :). Másrészt nem mondtam, hogy csakis itt, ebben az orszgában ítélnek el a korod alapján, vagy igen? Emberi rossz tulajdonság.
"A mondanivalódat megértettük. Ez a világ legszarabb országa, a nagy Nyugaton, különösen az USÁ-ban meg kánaán van.
Mennyit tudsz a food stamps-eket beváltó éhezőkről, Detroit mai állapotáról, az eladósodott családokról, a nyugtatókon élő dolgozókról, a fizikai munkások embertelen munkakörülményeiről? Elárulom, hogy az USA olyasmi, mint Magyarország a 30-as években, csak fejlettebb a technika.
Itt olyan társadalmi változások, fejlődések történtek, amik bizonyos alapvető dolgokban sokkal az USA szintje fölé helyeznek minket, mégha ez nem is tűnik fel neked ennyi évesen.
Ott vannak az általad gyűlölt panelházak. Ezeknek Amerikában nincs megfelelője, ott vannak a lerobbant vidéki farmok, a századeleji New York-i bérházak, az 50-es évekbeli szarul szigetelt vékonydeszkából épült külvárosi negyedek, és ennyi.
Itthon meg a lenézett "prolilakások" szigeteltek, távfűtéssel és közművekkel rendelkeznek.
Ott van az étel is, Magyarországon egyszerűen nem létezik olyan, hogy éhínség. Vannak ingyenkonyhák, még az árvaházakban is tűrhető a kaja stb. az USÁ-ban sajnos ugyanakkora probléma, mint ahogy azt nálunk a Kincskereső Kisködmönből és hasonló századeleji regényekből kiolvashattad.
Magyarországon a közbiztonság világszinten kiváló. Nem tudod miről beszélsz, amikor az itthon gyilkosságokról panaszkodsz. Tudsz róla, hogy New York-ban csak nemrég telt el az első nap a 70-es évek eleje óta, amikor egy embert sem öltek meg? Tudsz a rendszeres bandaháborúkról, az elborult agyú gyilkos rendőrökről?"
"A mondanivalódat megértettük. Ez a világ legszarabb országa, a nagy Nyugaton, különösen az USÁ-ban meg kánaán van."
Te is kiforgatod a szavam. Egy szóval nem mondtam, hogy nyugaton kánaán van. Megfelelő szakmával/képzettségel, szerencsével, és küzdeni akarással akár itt is lehetnél gazdag, viszont ha nem vonz ez az ország, és nem szeretsz itt élni, lehetsz akármilyen gazdag/szegény, ugyanúgy rühellni fogod.
"Mennyit tudsz a food stamps-eket beváltó éhezőkről, Detroit mai állapotáról, az eladósodott családokról, a nyugtatókon élő dolgozókról, a fizikai munkások embertelen munkakörülményeiről? Elárulom, hogy az USA olyasmi, mint Magyarország a 30-as években, csak fejlettebb a technika."
Felsorolt dolgokat tudom, viszont azzal nem értek egyet, hogy a 21. században a 30-as évekhez hasonlítod az USA-t. Mindig vannak/voltak/lesznek olyan emberek, akik szegények/hajléktalanok/stb, de szerethetik az országukat. a kérdés elsősorban az adott ország KULTÚRÁJÁT HIVATOTT DÍCSÉRNI, nem a GAZDASÁGI FEJLŐDÉSÉT. (Egyedül csak a 80-as évekbeli kockaházas témát írtam le, ami igaz is. Az USAban inkább olcsó házakat építenek (főleg a tornádós területeken), vagy pedig megerősített házat, a tornádók/egyéb katasztrófák miatt.
Magyarországon a közbiztonság világszinten kiváló. Nem tudod miről beszélsz, amikor az itthon gyilkosságokról panaszkodsz. Tudsz róla, hogy New York-ban csak nemrég telt el az első nap a 70-es évek eleje óta, amikor egy embert sem öltek meg? Tudsz a rendszeres bandaháborúkról, az elborult agyú gyilkos rendőrökről?"
Gyilkosság alatt a történelmi személyek kegyetlenkedését vettem alapul, tanuljuk már meg értelmezni a kérdést, könyörgöm..
"Kossuth hol volt hazaáruló te állatkert? Menj amerikába úgyis olyan hülye vagy, mint az ott élők, pont oda illesz. Amerikának meg aztán tényleg jó történelme van mit ne mondjak. Az is tetszik, hogy '56-ban átvertek és basztak segíteni? Ott szerinted nincsenek panelházak? A város, ami sosem alszik kertes házakból épül fel?"
Személyes vélemény volt, köss bele. Hol a fenébe emlegettem én panelházakat? Szerintem sehol sem.. 56' is egy olyan forradalom volt, ahol ha a nyugat segített volna, valószínűleg hasonló esett lett volna, mint a Koreai Háborúban.
Segített volna... Ezt mondta, aztán nem így alakult.
Lássuk csak:
- A Szent Koronára azt mondta Szemere Bertalannak (belügyminiszternek), hogy törje össze és dobja a Dunába.
- Nem volt nagyszám csak lázította a népet, mint ma orbán.
- Mikor érezte, hogy gáz van, kihúzott Törökországba vagy hova, és onnan KÜLFÖLDRŐL ilyen Cassandra levelekben osztotta azt észt, hogy mit csinál rosszul az ország vezetése, fikázta a Kiegyezést. Abban az időben legnagyobb dicsőség volt meghalni a Hazáért, de ő megfutamodott, míg mások pl. Széchenyi itt maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!