Gyűlölöm a hazám, ezért miért kéne lenézni?
Lássuk csak..
- Az ember sajnos nem választhatja meg azt az országot, ahova szeretne születni
Viszont sokan egyből elkezdenek fujjogni, hogy hazaáruló g**i, meg stb. Az ilyen emberek miért nem ölik meg az olyan embereket (ld politikus többsége), akik ténylegesen kihasználják az országot? Jogos a feltevés, hogy az el lehet költözni, de fiatalságom miatt ez nem lehetséges. Nem szeretem Magyarország történelmét (gyilkosság, hazaárulók beállítása hősként (Kossuth), stb), se az ország legfőbb "vonásait" (80-as évek beli kockaházak, pálinka, kolbász, töltöttkáposzta, egyéb "finomságok), se a magyar hagyományos zenéket. Talán a költészetet kedvelem, azt is csak Radnótitól. Amerika jobban "vonz". Jobban vonzanak a helyi ünnepek, tradíciók, a nacionalizmus, a helyi zene (pl country, blues), meg még sok más. Miért lenne ez baj?
"te is csak egy tipikus 15 eves vagy, aki azt hiszi, hogy mar felnott es mindent tud es mindent lat. nem gyanus, hogy mindenki ellened volt a kommentekben? :)"
Nem veszed észre, hogy azt írtam, nincs olyan ember, aki MINDENT TUD? Könyörgöm, legalább olvasd már el azt amit írtam, utána fifikázz.
"Az ember sajnos nem választhatja meg azt az országot, ahova szeretne születni "
--> Nekem semmi okom, hogy szeressem Erdélyt (jó, jó Romániát) ahol élek. Itt néha-néha azon is el kell gondolkozni, hogy megéri-e kockáztatni megszólalni magyarul miközben elsétálsz egy román mellett. Mégis, ha lenne reinkarnáció (amiben nem hiszek), és megválaszthatnám, hogy hová szülessek újjá, szintén Erdélyt választanám, még akkor is, ha ezzel Romániát választanám. Ismétlem, nincs miért szeressem Erdélyt, de soha nem fogom elhagyni határait, és egyáltalán nem vagyok mazochista.
...
"Viszont sokan egyből elkezdenek fujjogni, hogy hazaáruló g**i, meg stb."
--> Nem foglak lehazaárulózni, bár ha annyira utálnád Magyarországot és a magyar népet, amennyire állítod, egyáltalán nem érdekelne, ha lehazaárulóznak, lenemzetárulózna valaki.
...
"Az ilyen emberek miért nem ölik meg az olyan embereket (ld politikus többsége), akik ténylegesen kihasználják az országot?"
--> Mondj egy embert, akinek nincsenek hibái? Változtatni akarsz a magyar politikusokon? Ha felnősz, legyél politikus, és legyél másmilyen mint a mostaniak.
Nem a politikusok az okai annak, hogy utálod a magyar népzenéket vagy a magyar történelmet.
...
" Nem szeretem Magyarország történelmét (gyilkosság, hazaárulók beállítása hősként (Kossuth), stb) ?"
....
Attól most tekintsünk el, hogy Kossuth áruló volt vagy sem (erről néhányan ezt gondolják, mások azt, a magyarok többségének a szemében nem volt áruló), a magyar történelemnek nem csak hazaárulói, gyilkosai voltak, hanem voltak hősei. Gondolom 15 évesen már hallottál ezt-azt Szent Lászlóról, Könyves Kálmánról, Nagy Lajosról, Hunyadi Jánosról, Bocskai Istvánról, Báthory Istvánról, Bethlen Gábor, II. Rákóczi Ferencről?
Azt hiszed, hogy az USA történelmében nincsenek disznóságok?
Az USA-ban 1861-ben még virágzott a kereskedelem. Itt a magyarok sokkal előbbre jártak. 1848-ban még a rabszolgaságnál (valamivel) enyhébb jobbágyságot is megpróbálták felszámolni "Urbéri viszonyok megszüntetése."
Azt hiszed, hogy az USA-ban nem voltak árulók, polgárháborúk, politikai gyilkosságok? Akkor olvass utána.
...
"se az ország legfőbb "vonásait" (80-as évek beli kockaházak, pálinka, kolbász, töltöttkáposzta, egyéb "finomságok),"
--> Szóval jobban szereted a amerikai whiskey, a pizzát, hotdogot és más ottani finomságokat? Ízlések és pofonok.
...
"Se a magyar hagyományos zenéket"
--> Mire gondolsz pontosan? A magyar népdalokra? A mostani magyar dalokra?
...
"Talán a költészetet kedvelem, azt is csak Radnótitól"
--> Ízlések és pofonok. Én inkább Petőfit szeretem. Ha nem szereted a verseket, olvashatsz novellákat, elbeszéléseket, regényeket, meséket. Szerencsére próza írókkal is rendelkezik a magyar. Ne csak a kötelező házi olvasmányt olvasgasd, hanem azon kívül is. Mikszáth, Jókai, Krúdy, Rejtő, és sokan mások.
....
"Amerika jobban "vonz". Jobban vonzanak a helyi ünnepek, tradíciók, a nacionalizmus, a helyi zene (pl country, blues), meg még sok más. Miért lenne ez baj?"
--> Magyarországon is van jó néhány zenei stílus, csak keresgélni kell. Magyarországon is vannak ünnepek, rendezvények. Még a nacionalizmus is megtalálható Magyarországon, akár hiszed, akár nem.
Ebben a világban, ahol a nacionalizmus kezd háttérbe szorulni(hála az égnek.) nem nagyon tudunk hazaárulásról beszélni, ha te nem érzed jól magad a saját országodban, vagy más ország kultúrája jobban tetszik neked.
A "felnőtteknek" pedig: Miért nyomjátok el egy másik ember véleményét, csupán annak okán, hogy fiatal? Azt hiszitek, hogy ti bölcsebbek és okosabbak vagytok, csak mert a korotok azt mondja? Ha megmagyarázza az állításait, akkor illene rá reagálni, mielőtt csak úgy éretlennek nevezitek.
Nincs hazád. Nekem sincs. Egy ország van ahol élsz, egy népcsoport aminek a nyelvét beszéled.
Változtass, tanulj nyelvet és költözz el. Ezen vagyok én is, keményen.
Nyáron menj el utazni olyan országokba amik tetszenek és nézd meg hogy hogy élnek ott az emberek. (személyes véleményem: Skandináviát nézegesd)
Azokkal akik leszólnak meg ne foglalkozz.
Tehát a kérdező szerint kossuth hazaáruló volt mert ő tényleg fejbe akarta lőni azokat az embereket akik ténylegesen kihasználták az országot (habsburgok). Vagy azért hazaáruló mert a bukás után külföldre menekült? Ez semmin sem változtatott. Széchenyi pedig még a szabadság harc előtt marginizálódott, a harcok idejét egy őrültekházában töltötte.
A kérdező szerint jó dolog volt, "szerencse" hogy az amerikai gyarmatosítók kiírtották az őslakókat. De magyarországnak szemére hányod a gyilkosságokat.
A kérdező szerint a hazafisága alapja a töltött káposzta és a kolbász kellene legyen.
A kérdező nagyobbra értékeli amerika mesterséges nacionalizmusát ( helyi négereket , németeket , angolokat "egy vérből való amerikaiaknak" tekintik), mint a magyar nacionalizmust.
A kérdező szerint azért nem jó ez az ország mert az internetet akarják adóztatni (víz, gáz, áram helyett).
A kérdező szerint kossuth össze akarta töretni a szent koronát. A kérdező pedig azzal kezdi hogy ő gyűlöli a hazáját. Valami nem tűnik furcsának ebben? Tehát az a baja a kérdezőnek az országgal hogy tele van olyan hazaárulókkal mint ő maga.
Sokat kell még tanulnod kérdező, ha kossuth nem lett volna, nem lett volna se 48, se kiegyezés, se dualizmus, trianon pedig mégdurvább lett volna. Nem lenne ma magyar nyelv, németül beszélnénk , és szántanánk a földeket a hortobágyi pusztában, budapest pedig még mindig 60.000-es falu lenne.
"Még csak 15 éves vagy.
Ennyi idősen én sem tartottam olyan fontosnak a magyar nemzetet.Nem értettem, hogy mi a lényege, nem nagyon tudtam értékelni a magyar kultúrát sem.
Évekkel később ez megváltozott, elkezdtem meglátni az értékeket Magyarországban, a történelmében, kultúrájában."
Ez érdekes, én 14 évesen lettem mélymagyar, majd tartott nálam 19 éves koromig ez a korszak, amikor is kikerültem a rideg valóságba és rájöttem, hogy milyen aljas valójában az a nép, amit annyira istenítettem..
Az a baj, hogy a "mélymagyarság" (bármit is jelentsen ez a szó) után nem kozmopolitizmusnak kéne következnie, hanem egy normális identitásnak.
A németeket leszámítva Nyugat összes nemzete nacionalista, és nem szégyelli ezt.
Még csak 15 éves vagy... Még csak 15 éves vagy... Még csak 15 éves vagy...
Én több 15 évest ismerek, de azok normálisak. A környezetedben, rokonságodban lehet a fertő...
Azt nem választhatod meg, hova szüless, de azt igen, hol szeretnél később élni.
Addig is tanulj, van még időd eldönteni, mit szeretnél később.
Én sem rajongok ezért az országért, amikor nem itt éltem, nem is hiányzott semmi, csak a családom, az viszont nagyon, miattuk vagyok most itt.
"Mert íme, egyedül a rény* emel bennünket az állatokon felül; következőleg ki annak birtokába magát nem tette, az kimutatta magának az emberi méltóságot becstelenítő helyet, hol maradott.
Szeretni az emberiséget: ez minden nemes szívnek elengedhetetlen feltétele. Az emberiség egésze nem egyéb számtalan háznépekre oszlott nagy nemzetségnél, melynek mindegyik tagja rokonunk, s szeretetünkre és szolgálatainkra egyformán számot tart.
Azonban jól megértsd! – az ember véges állat, hatása csak bizonyos meghatározott körben munkálhat. Azért ne hidd, mintha isten bennünket arra alkotott volna, hogy a föld minden gyermekeinek egyforma testvérök s a föld minden tartományinak egyforma polgáruk legyünk. A nap temérdek égitesteket bevilágít, de a világegyetem minden részeire mégsem hat ki: így az ember, ha nagy erőt nyert örökül, s erejének megfelelő állást vőn a sorstól, ezrek, sőt milliomok előtt jótékony napként világíthat; de az egész emberi nemre jóltevő behatást gyakorolni, az a nagyok legnagyobbikának sem adaték. Sohasem tudtam megérteni: kik azok, kik magokat világpolgároknak nevezik? Az emberi tehetség parányi lámpa, mely egyszerre keskeny kört tölthet meg fényével; s ha egy helyről másra hurcoltatik, setétséget hagy maga után. Bizonyos helyhez kell azért kapcsoltatnunk, hogy azt jótékony világítással állandóul boldogíthassuk. Minden, ami szerfeletti sok részre osztatik, önkicsinységében enyészik el. Így a szeretet. Hol az ember, ki magát a föld minden országainak szentelni akarván, forró szenvedelmet hordozhatna irántok keblében? Leonidás* csak egy Spártáért, Regulus* csak egy Rómáért, Zrínyi csak egy Magyarországért halhatott meg. Nem kell erre hosszú bizonyítás; tekints szívedbe, s ott leled a természettől vett tudományt, mely szerelmedet egy háznéphez s ennek körén túl egy hazához láncolja."
Kölcsey Ferenc, Parainesis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!