Mit jelent számunkra a szabadság?
A kérdésnek ebben a formában nincs értelme.
Van egy réteg, aki tudja értékelni, meg egy másik, amelyik nem, és egy harmadik, akinek igazából indifferens.
De hogy egy nép kollektíve megegyezzen ebben... olyan nincs. FŐLEG akkor nem, ha magyarokról van szó.
A válasz megírásának időpontja: ma 01:09
Menj el észak korába majd megtudod.
A társadalmi szerződés meg nem az hogy lemondasz róla... hanem pont az hogy szabadon választasz nem 1 közül kell 1-et választani.
Szól a sípszó: átkozott nép,
Ne hagyja az Úr veretlen,
Uralkodást magán nem tűr
S szabadságra érdemetlen,
Ha bosszút áll, gyáva, lankadt
S ha kegyet ád, rossz, kegyetlen.
Ady Endre Sípja régi babonának.
Ő így látta ezt a kérdést.
És én?Már elgondolkodtam ezezen én is,hogy tudnak-e a magyarok élni a fene nagy szabadsággal,jól tudjuk-e használni.Sajnos az elmúlt 20 év szerint nem.....
Most egy hasonlattal élve olyannak tűnik nekem az elmúlt 20 év szabadsága,mint amikor a falusi lakodalomban hirtelen leoltják a villanyt és valaki elkiálltja magát,hogy:Szabad a csók!!
Mindenki megbolondul,gátlástalanul,következmények,szabályok nélkül csinálhat azt amit akar.
05:04
Ha jól tudom Tolsztoj mondta: "Az ember olyan rabhoz hasonlít, aki azt hiszi, hogy szabad, mert joga van leadni szavazatát a börtönőrök választásán."
Igen Észak-Korea egy véglet, ahol a szabadság illúziója sincs meg. Ennek viszont semmi köze hozzánk, akik szabadabb rabok vagyunk.
A szabadság nem a látszat, az elmélet,hanem ami megvalósulhat belőle!
Szarul állunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!