Ellenzékiek, ehhez az adathoz mit szóltok?
"...bár még nem minden EU-tagállam tette közzé GDP-adatait, az eddigi jelentések alapján éves szinten a magyar GDP az első, negyedéves összehasonlításban a második leggyorsabb ütemű növekedést érte el."
Forrás:
Kérdező:
Szerinted melyik a több? A 100 egység a GDP-m, ami növekedik 5%-kal, vagy az 1000 egység GDP 1%-kal? Csak mert a GDP 2010 óta csökkent, csökkentett GDP-t meg könnyű növelni...
Tudod, matek.
12:
Nekem is van ismerősöm, aki hasonlóan járt (ő cigány és ezért nem voltak rá kíváncsiak). Bár az a munkaadó, aki nem tudás alapján válogatja meg a dolgozóit, nem lesz hosszú távon sikeres. A sikerhez elengedhetetlen a jó munkaerő, legyen az férfi-nő, cigány, meleg, stb.
Ettől függetlenül fenntartom az előbbi állításom: ha a legjobb vagy, lesz jó munkád.
13:
Vannak körülöttünk országok, amelyeknek hasonló méretű vagy épp kisebb a GDP-je. Akkor az övék miért nem nőtt jobban, mint a miénk? Csehország, Románia, Szlovénia, Balti államok, stb...?
"Csak mert a GDP 2010 óta csökkent, csökkentett GDP-t meg könnyű növelni...
Tudod, matek."
Ez viszont nem igaz.
# 15/16 Időpont ma 22:40
Valóban, mert 2008-ban volt egy világgazdasági válság, 2010-ben ugye kormányváltás (de tudom, csak a csúnya nyugat törte le a növekedésünk), és most sikerült visszakapaszkodni a 2008-as GDP szintre, és a grafikonon is látható, hogy az "elmúltnyócév"-ben legalább ugyanilyen mértékű növekedést tartottunk. De ugye az az "elmúltnyócév"... :-)
Szóval köszi, hogy bebizonyítottad, hogy mégis rémhír az "elmúltnyócév" meg a rossz kormányzás :-)
17:
"...a grafikonon is látható, hogy az "elmúltnyócév"-ben legalább ugyanilyen mértékű növekedést tartottunk."
Ez sem igaz. Ha jobban megnézed, már 2006-ban volt egy látványos törés az emelkedésben. Biztos nem vetted észre. Az embereknek szelektív a látása bizonyos kérdésekben.
Szóval mégiscsak volt valami hiba abban az "emútnyócév"-ben.
Azt viszont jól látod, h most értük el a válság előtti szintet. Mint ahogy sok más ország is. De vannak, akik még mindig nem érték el a 2008-as teljesítményüket. Némelyik nyugat-európai ország sem.
# 18/18 Időpont ma 23:04
És az nem tűnt fel, hogy akkor volt 4 évig mégis jó kormányzás, utána sem volt rossz, majd a válság végével szintén jó volt? Illetve az a 2008-as teljesítmény is inkább 2007-es.
Ennyit az "elmútnyócév"-ről, ami annyira szar volt, hogy csak a válság miatt nem növekedtünk. De persze nekem van szelektív látásom...
Jah, és erre már ne válaszolj, fideszfanokat hamar megunok, pedig nem vagyok baloldali, sem jobbikos :-) (meg persze fideszes sem, ha nem jöttél volna rá magadtól)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!