Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha itt Magyarországon bevezetn...

Ha itt Magyarországon bevezetnék a szesz és dohánytilalmat milyen következményei lennének? Mik lennének az előnyei és hátrányai?

Figyelt kérdés
2015. febr. 13. 01:39
1 2
 11/13 kovpet ***** válasza:

"Pedig én bevezetném, ha politikus lennék."

Diktátor lennél és nem politikus.

2015. febr. 13. 13:29
 12/13 anonim ***** válasza:

Hidd el kérdező, több hátránya lenne mint előnye. Egyébként tényleg diktátor lennél, ha bevezetnéd. Most mi bajod van azzal, hogy a fiatalok alkoholizálnak? Ki kell élniük magukat. Előbb-utóbb úgyis benő a fejük lágya, ha betiltanád az alkoholt, akkor fű alatt jutnának hozzá, és ezzel csak a maffiára nevelnéd a fiatalokat, nem "tiszta gondolkodásra".

És a felnőttek között is lehet kulturáltan fogyasztani alkoholt. Én pl. időnként megiszok egy-két sört és ez nekem jól esik, és munka után semmi nem jobb, mint a többiekkel meginni egy-két korsót! Ha ezt betiltanád, rövid időn belül merénylet áldozata lennél :D

Azt akarom ezzel mondani, hogy az alkohol fogyasztása nem egyenlő az alkoholizmussal. Tudom, hogy az alkoholizmus egy probléma (Magyarországon elég nagy), de ennek a kezelésének más módja van, nem az alkohol betiltása :D Az ugyanis nem old meg semmit, inkább súlyosbítaná a helyzetet. Mint ahogy előttem írták, nőne a maffia szerepe és a bűnözés. Nézz meg egy amerikai maffiózós filmet a 20-as évekből. Na, az lenne itthon is. Az USA-ban az alkoholtitalom idején annyira megnőtt a bűnözés, hogy a nagyvárosokban a csempészbandák utcai harcokat vívtak egymással géppisztolyokkal. Az USA-ban! Ezt akarod?

2015. febr. 13. 13:53
 13/13 anonim ***** válasza:

"Pedig én bevezetném, ha politikus lennék. Ezt azért tenném, mert rossz látni azt, hogy az emberek nem képesek ital nélkül meglenni és az, hogy a fiataloknak ez a szórakozás nem tudnak tisztán gondolkozni."

Még talán érthető is lenne az indok de, hogy ha bevezetnéd nem sokáig lennél politikus az is valószínű.

2015. febr. 13. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!