Ha itt Magyarországon bevezetnék a szesz és dohánytilalmat milyen következményei lennének? Mik lennének az előnyei és hátrányai?
"Pedig én bevezetném, ha politikus lennék."
Diktátor lennél és nem politikus.
Hidd el kérdező, több hátránya lenne mint előnye. Egyébként tényleg diktátor lennél, ha bevezetnéd. Most mi bajod van azzal, hogy a fiatalok alkoholizálnak? Ki kell élniük magukat. Előbb-utóbb úgyis benő a fejük lágya, ha betiltanád az alkoholt, akkor fű alatt jutnának hozzá, és ezzel csak a maffiára nevelnéd a fiatalokat, nem "tiszta gondolkodásra".
És a felnőttek között is lehet kulturáltan fogyasztani alkoholt. Én pl. időnként megiszok egy-két sört és ez nekem jól esik, és munka után semmi nem jobb, mint a többiekkel meginni egy-két korsót! Ha ezt betiltanád, rövid időn belül merénylet áldozata lennél :D
Azt akarom ezzel mondani, hogy az alkohol fogyasztása nem egyenlő az alkoholizmussal. Tudom, hogy az alkoholizmus egy probléma (Magyarországon elég nagy), de ennek a kezelésének más módja van, nem az alkohol betiltása :D Az ugyanis nem old meg semmit, inkább súlyosbítaná a helyzetet. Mint ahogy előttem írták, nőne a maffia szerepe és a bűnözés. Nézz meg egy amerikai maffiózós filmet a 20-as évekből. Na, az lenne itthon is. Az USA-ban az alkoholtitalom idején annyira megnőtt a bűnözés, hogy a nagyvárosokban a csempészbandák utcai harcokat vívtak egymással géppisztolyokkal. Az USA-ban! Ezt akarod?
"Pedig én bevezetném, ha politikus lennék. Ezt azért tenném, mert rossz látni azt, hogy az emberek nem képesek ital nélkül meglenni és az, hogy a fiataloknak ez a szórakozás nem tudnak tisztán gondolkozni."
Még talán érthető is lenne az indok de, hogy ha bevezetnéd nem sokáig lennél politikus az is valószínű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!