Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy a baloldali...

Miért van az, hogy a baloldali-liberális értékeket vallók sokkal inkább gyűlölködőek, intoleránsak, mint akármelyik másik eszmerendszer vallói (különösen az úgynevezett szélsőjobbra gondolok)?

Figyelt kérdés

Az ilyenektől azt várná az ember, hogy nyitottak azokra a véleményekre, illetve azok megcáfolására is, amelyekkel nem közösködnek. Ehelyett, ahogy valami - akár nekik csak nagyon kis részben nem tetsző - hangzik el Putyinról, az ukrajnai konfliktusról, a holokausztról, az Andrássy úti vonaglásról, a Jobbikról, a Fideszről, a cigányságról, az ateizmusról valamint a vallásosságról stb., egyből habzó szájjal támadnak.

Engem a szélsőliberális, szánalmas "Pesten hallottam" nevű Facebook-csoportból például azért tettek ki, mert a melegfölvonulást propagáló bejegyzés alá minden személyes kommentár nélkül belinkeltem egy cikket, amely azt firtatta, szükség van-e ilyen felvonulásokra Magyarországon, és a Föld egyéb helyein. Teljesen tárgyilagos, semleges hangvételű cikk volt, amit még csak nem is a Kuruc jegyzett, ehhez képest kb. fél perc múlva már tiltottak is, na azért könnyeket nem hullajtottam...valóban ennyire primitívek lennének ezek az emberek?

Személyes tapasztalataim is ezt támasztják alá, noha csak három ilyen beállítottságú embert ismerek, szóval általános következtetések levonásától távol tartanám magam, de...ebből kettő az osztálytársam, mindketten arrogánsak, már-már felsőbbrendűnek tartják magukat másokkal szemben, az osztályba és az iskolába járó cigányokkal (többnyire a normálisabb fajtából valók) pedig lekezelőbbek, trógerebbek, mint akármelyik skinhead hülyegyerek, vagy Jobbik-szimpatizáns a suliban - noha álszent módon szeretik hangoztatni az ezzel kapcsolatos liberális maszlagokat.

A harmadik pedig a nyugdíjas, mogorva szomszédom, aki büszkén hirdeti, hogy a libsi eszmék elkötelezett híve - nem is lenne ezzel gond, csakhogy a zsidókon, cigányokon, melegeken kívül szinte mindenkit betegesen gyűlöl, pedig (elvileg) magyar emberről van szó...

2015. febr. 12. 09:54
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Ezt a gerendás sztorit belinkelnéd?

Nem kötekedésképp, de nem találom és nem is hallottam ilyenről, csak valami olyasmit, hogy a rendőrök szarul rögzítettek nyomokat anno.

2015. febr. 12. 13:34
 22/28 anonim ***** válasza:

Most nem fogom kikeresni, de amikor lelottek a szerencsetlen gyerekeket meg az apjukat, az elso hivatalos reakcio az volt hogy a tuz miatt leszakadt gerendaban levo szogek lyukasztottak ki oket.

Erre a kornyekbeliek elkezdtek keresgelni, ok talaltak meg a kilott huvelyeket, hivtak Mohacsit, az nekiallt pattogni, es akkor kezdtek el normalisan nyomozni, nyomokat rogziteni, esatobbi.

Szamomra rendkivul unszimpatikus volt Mohacsi mindig is, ugyhogy ezt pontosan figyelemmel kovettem anno.

2015. febr. 12. 13:51
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

6: Úgy tenni, mintha ma Magyarországon bárki is merné tagadni a holokausztot. Sokszor nem ebből kerekedik vita, mert senki nem szeretné megkockáztatni a börtönt egy ilyen hülyeség miatt. A liberálisok amúgy is jellemzően mindenbe belekötnek, ami nem a saját szájízük szerint történik.

Jó példa erre Konchita Wurst munkássága és budapesti látogatása. Én megemlítettem, hogy szerintem tehetségtelen és csak azért nyerte meg a dalfesztivált, mert homoszexuális; voltak nála sokkal tehetségesebb és jobb előadók. Erre jönnek a liberálisok, hogy biztos én egy látens homokos vagyok és hogy képzelem...

Sőt ha már itt tartunk: szintén a dalfesztiválon emlékeztek arra, hogy milyen füttykoncert fogadta az orosz lányokat, amikor felléptek? Egyszerűen szánalmas volt... nagyon. Szerencsétlenek mintha bármiről is tehettek volna... De a tolerancia bajnokai ott is kimutatták a foguk fehérjét.

Végül az egyik kedvenc aranyköpésem egy cikk alatt: "A legjobb náci a halott náci." Így beszél egy toleráns? Szerintem nem.

2015. febr. 12. 14:53
 24/28 anonim ***** válasza:
0%
neked is irom: a tolerancia nem azt jelenti hogy a hulyekkel szemben is toleransak vagyunk...
2015. febr. 12. 15:14
 25/28 anonim ***** válasza:
A szólásszabadság nem azt jelenti, hogy nem küldhetlek el az "nyádba, csak azt, hogy a véleményedért nem internáltathatlak. Ennyi.
2015. febr. 13. 01:16
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

" a hulyekkel szemben is

toleransak vagyunk..."

Az orosz lányok miért voltak hülyék?

2015. febr. 13. 09:06
 27/28 anonim ***** válasza:
milyen orosz lanyok?
2015. febr. 13. 09:27
 28/28 A kérdező kommentje:

nyilván azokra az orosz lányokra gondolt, akiket az Eurovíziós ökörködésen kifütyültek - mivel egy olyan ország állampolgárai, aminek a kormányzata liberális körökben nem örvend föltétlen népszerűségnek

2015. febr. 14. 09:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!