Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy a baloldali...

Miért van az, hogy a baloldali-liberális értékeket vallók sokkal inkább gyűlölködőek, intoleránsak, mint akármelyik másik eszmerendszer vallói (különösen az úgynevezett szélsőjobbra gondolok)?

Figyelt kérdés

Az ilyenektől azt várná az ember, hogy nyitottak azokra a véleményekre, illetve azok megcáfolására is, amelyekkel nem közösködnek. Ehelyett, ahogy valami - akár nekik csak nagyon kis részben nem tetsző - hangzik el Putyinról, az ukrajnai konfliktusról, a holokausztról, az Andrássy úti vonaglásról, a Jobbikról, a Fideszről, a cigányságról, az ateizmusról valamint a vallásosságról stb., egyből habzó szájjal támadnak.

Engem a szélsőliberális, szánalmas "Pesten hallottam" nevű Facebook-csoportból például azért tettek ki, mert a melegfölvonulást propagáló bejegyzés alá minden személyes kommentár nélkül belinkeltem egy cikket, amely azt firtatta, szükség van-e ilyen felvonulásokra Magyarországon, és a Föld egyéb helyein. Teljesen tárgyilagos, semleges hangvételű cikk volt, amit még csak nem is a Kuruc jegyzett, ehhez képest kb. fél perc múlva már tiltottak is, na azért könnyeket nem hullajtottam...valóban ennyire primitívek lennének ezek az emberek?

Személyes tapasztalataim is ezt támasztják alá, noha csak három ilyen beállítottságú embert ismerek, szóval általános következtetések levonásától távol tartanám magam, de...ebből kettő az osztálytársam, mindketten arrogánsak, már-már felsőbbrendűnek tartják magukat másokkal szemben, az osztályba és az iskolába járó cigányokkal (többnyire a normálisabb fajtából valók) pedig lekezelőbbek, trógerebbek, mint akármelyik skinhead hülyegyerek, vagy Jobbik-szimpatizáns a suliban - noha álszent módon szeretik hangoztatni az ezzel kapcsolatos liberális maszlagokat.

A harmadik pedig a nyugdíjas, mogorva szomszédom, aki büszkén hirdeti, hogy a libsi eszmék elkötelezett híve - nem is lenne ezzel gond, csakhogy a zsidókon, cigányokon, melegeken kívül szinte mindenkit betegesen gyűlöl, pedig (elvileg) magyar emberről van szó...

2015. febr. 12. 09:54
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Tehát egy teljesen tárgyilagos hangvételű, témába vágó cikk belinkelése csakis provokáció lehet (nem magyaráztad meg, miért, persze nem is várom ezt el, hiszen ésszerű választ nem várhatok), míg egy rengeteg embert zavaró, megbotránkoztató esemény reklámozása teljesen normális. Logikus :)

Holokauszttagadás témában meg javaslom, olvasd el a Kurucon Perge Ottó és Ungvári Krisztián többrészes vitáját. Lehet így is, nem csak úgy, hogy a másik második szava után bedobod valamelyik jolly jokert: "náci", "rasszista", "nem európai gondolkodású" stb.

2015. febr. 12. 11:16
 12/28 anonim ***** válasza:
23%
úgy látom kérdező nem fognak az ellenkezőjéről meggyőzni téged sem. :D
2015. febr. 12. 11:21
 13/28 anonim ***** válasza:
5%

"Tehát egy teljesen tárgyilagos hangvételű, témába vágó cikk belinkelése csakis provokáció lehet"

Pontosan, ha olyan kornyezetben hozod fel, akkor sima provokacio. plane ha az adott oldal latogatoi NEM AKARNAK veled vitatkozni arrol amirol te beraktal alszent modon egy cikket. de tudod ezt te magadtol is, ez volt a celod, ezert is hanyok az alszenteskedestol amit itt eloadsz.

elolvastam azt a vitat, szerintem tok felesleges volt, mert aki tagadja a holokausztot az szamomra nem kivanatos vitapartner, es hanyok attol a lelki beallitottsagtol ami egy holokauszttagadoban el.

De mivel liberalis vagyok, elfogadom azt hogy jogod van tagadni a holokausztot es egy nagy baromsagnak tartom hogy buntetik a tagadast. Miert ne lehetne tagadni?

2015. febr. 12. 11:53
 14/28 hollófernyiges ***** válasza:
21%

"az Andrássy úti vonaglásról"

Tiszta mázli, hogy ellene vagy a gyűlölködésnek és intoleranciának, kedves kérdező :)

2015. febr. 12. 12:02
 15/28 anonim ***** válasza:
10%
Radikális jobboldali vagyok, de szerintem egyszerűen fogyatékos az, aki tagadja a holokausztot, nem vitapartner. Most elolvasom ezt a vitát ( [link] de már most rossz érzésem van, ugyanis a kuruc azt írta Ungváryra, hogy balliberális történész. Te jó ég :D Tök jó, hogy az egyik oldalon történészek vannak, a másik oldalon meg egy névtelen senki és egy svájci nyelvtanár.
2015. febr. 12. 12:49
 16/28 anonim ***** válasza:
A kért oldal nem található. :D
2015. febr. 12. 13:00
 17/28 anonim ***** válasza:

Mert a link végén a csukozz zárójelet is a link részének veszi a böngésződ.

Tessék, így menni fog: [link]

2015. febr. 12. 13:12
 18/28 anonim ***** válasza:
Amúgy mégsem olvasom el, az első pár cikk annyira gyerekes volt, hogy én erre nem vagyok kíváncsi. Még mindig valaki, aki képes ezen lovagolni, hogy most 5,9 millió vagy 6 millió zsidót öltek meg, meg hogy volt-e zsidóbőrből készült EGY darab lámpabura vagy sem.
2015. febr. 12. 13:13
 19/28 anonim ***** válasza:
67%

Azért, mert nem liberálisok.

Elég ezen az oldalon végignézni a kérdéseket, válaszokat.

Amikor cigányt vernek rasszisták, akkor fel vannak lázadva meg kézzel-lábbal tiltakoznak, de mikor meg magyart ér hasonló inzultus, akkor meg még leállnak magyarázkodni.

Valamelyik nap hoztam fel példaként Mohácsi Viktóriát.

Állítása szerint az előíteletek, erőszak ellen "harcol".

Ehhez képest a Cozma ügy kapcsán az volt a véleménye, hogy "biztos cigányozott".

Elég érdekes így fellépni.

És valóban rosszabb, mint egy kurucon ezerrel anyázó egyén, mert az utóbbi nem is vallja magát liberálisnak, nem hirdeti, hogy mekkora demokrata, ellenben Mohácsi abban a hitben van, pedig elég messze áll tőle.

Ezzel a tevékenységével pedig csak a valódi liberálisokat járatja le, mert mi marad meg az átlagemberben?

A liberális, rasszistaellenes így áll hozzá?

Kössz, ebből nem kérünk.

2015. febr. 12. 13:17
 20/28 anonim ***** válasza:

mohacsi viktoriat neki szolo emailben kuldtem el a pichaba az emlitett mondata utan. liberaliskent.

Abban viszont teljesen igaza volt hogyha nem pattogott volna, soha nem derul ki hogy szerencsetlen ciganyokat lelottek es nem a gerenda esett rajuk, ahogy a rendorseg eloszor probalta beallitani a dolgot, lasd ciganygyilkossagok.

Szoval ennek is tobb oldala van, bar mohacsit alapvetoen nem tartom hasznos embernek.

2015. febr. 12. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!