Miért van az, hogy a baloldali-liberális értékeket vallók sokkal inkább gyűlölködőek, intoleránsak, mint akármelyik másik eszmerendszer vallói (különösen az úgynevezett szélsőjobbra gondolok)?
Az ilyenektől azt várná az ember, hogy nyitottak azokra a véleményekre, illetve azok megcáfolására is, amelyekkel nem közösködnek. Ehelyett, ahogy valami - akár nekik csak nagyon kis részben nem tetsző - hangzik el Putyinról, az ukrajnai konfliktusról, a holokausztról, az Andrássy úti vonaglásról, a Jobbikról, a Fideszről, a cigányságról, az ateizmusról valamint a vallásosságról stb., egyből habzó szájjal támadnak.
Engem a szélsőliberális, szánalmas "Pesten hallottam" nevű Facebook-csoportból például azért tettek ki, mert a melegfölvonulást propagáló bejegyzés alá minden személyes kommentár nélkül belinkeltem egy cikket, amely azt firtatta, szükség van-e ilyen felvonulásokra Magyarországon, és a Föld egyéb helyein. Teljesen tárgyilagos, semleges hangvételű cikk volt, amit még csak nem is a Kuruc jegyzett, ehhez képest kb. fél perc múlva már tiltottak is, na azért könnyeket nem hullajtottam...valóban ennyire primitívek lennének ezek az emberek?
Személyes tapasztalataim is ezt támasztják alá, noha csak három ilyen beállítottságú embert ismerek, szóval általános következtetések levonásától távol tartanám magam, de...ebből kettő az osztálytársam, mindketten arrogánsak, már-már felsőbbrendűnek tartják magukat másokkal szemben, az osztályba és az iskolába járó cigányokkal (többnyire a normálisabb fajtából valók) pedig lekezelőbbek, trógerebbek, mint akármelyik skinhead hülyegyerek, vagy Jobbik-szimpatizáns a suliban - noha álszent módon szeretik hangoztatni az ezzel kapcsolatos liberális maszlagokat.
A harmadik pedig a nyugdíjas, mogorva szomszédom, aki büszkén hirdeti, hogy a libsi eszmék elkötelezett híve - nem is lenne ezzel gond, csakhogy a zsidókon, cigányokon, melegeken kívül szinte mindenkit betegesen gyűlöl, pedig (elvileg) magyar emberről van szó...
Mert primitív alakok az ilyenek akik mint "liberálisok" fröcsögnek addig értve a szólásszabit ameddig ők hőbörögnek.
De persze azért műveltebbeknek képzelik magukat másoktól. (Amíg a kurucosok nem, így kicsit nevetséges ezzel jönni.)
A kurucozó meg néha felpattanhatna a hír24-re, origóra, satöbbire is ahol a legtöbbször csak egymás mocskolásába, anyázásába vált át a dolog. (Ja meg magyarfikázásba, de ha a kinyalt hátsójúakról mer valaki csak rosszabbat szólni akkor az főbenjáró bűnnek számít.)
Kérdező javaslom, hogy nézz el a 444.hu komment szekciójába is, ha igazi liberális fröcsögést akarsz látni.
Gyakorlatilag ott, ha más véleményen vagy mint a többség, egyből neked ugranak és széjjel szednek. Ráadásul nagyon hamar kifogynak az érvekből és személyeskedésbe vált át a dolog. Csak míg a kuckurucon zsidózás és cigányozás, addig a liberalizmus fellegvárában nácizás, fasisztázás, rasszistázás, antiszemitázás, látens bzuzizás (igen...) és hasonlóak mennek.
Én körülbelül 2 hétig bírtam azt az oldalt, voltak hozzám hasonló gondolkodásúak is, de a troll libsik erősebbek voltak, úgyhogy töröltem is magam (pedig amúgy nem vagyok vérnáci és figyeltem arra, hogy ne kövessek el érvelési hibákat).
Ennek leginkabb az az oka, hogy szelsoseges velemenyekkel szemben nem lehet normalisan vitatkozni.
Ha te azt allitod hogy nem volt holokauszt, akkor hiaba vagyok barmennyire megerto es elfogado liberalis, azt fogom mondani hogy hulye vagy ba.meg.
A liberalizmus egyebkent sem jelenti azt hogy nekem el kellene fogadnom barmilyen ostoba teoriat toled, es nem mondhatnam rad hogy hulye vagy ha annak tartalak.
te keveder a liberalizmust a keresztenyi "ha megdobnak kovel dobd vissza kenyerrel" elvekkel.
Liberaliskent elfogadom a jogodat arra hogy sajat velemenyed legyen, de ha szerintem ostoba vagy akkor azt el is fogom neked mondani, akar tetszik akar nem.
Abbol a forumbol meg azert tettek ki mert provokaltal, alszent kis netpatkany modjara.
#6 Sajnos te sem javítod az oldalról kialakult képem. Mi az, hogy szélsőséges érvekkel szemben nem lehet vitatkozni? Már miért ne lehetne a nézeteinket érvekkel, bizonyítékokkal alátámasztani a szélsőséges véleményekkel szemben? Attól, hogy te meg még páran erre nem vagytok képesek, ez nem azt jelenti, hogy erre nincs is lehetőség.
Másrészt pedig a Pesten Hallottamban célom nem a provokálás volt, hanem annak megvitatása, hogy szükséges lehet-e egy ilyen megosztó esemény nyílt propagálása egy százezres csoportban. A toleránsok ennyire voltak vevők az álláspontomra...
" Mi az, hogy szélsőséges érvekkel szemben nem lehet vitatkozni?"
Nem azt mondtam hogy nem lehet vele vitatkozni, hanem azt hogy nem lehet vele normal modon vitatkozni. Szelsoseges ervekkel szemben csakis szelsoseges modon lehet vitazni. Vannak olyan eszement baromsagok, amikre egyszeruen nem lehet eszerveket hozni, es a radikalis jobboldal tele van ilyenekkel. Plane hogy evek ota hallod ugyanazt, ujra es ujra, az elejen meg normalisan megcafolod, a vegen mar csak legyintesz es elkuldod a busba aki megint azzal probalkozik, meg akkor is ha az az illeto azt kepzeli magarol hogy most aztan megtalalta a bolcsek kovet, aztan meg a nagy lofaxt, csak a szelsoseges mantrat ismetelgeti papagaj modjara.
"célom nem a provokálás volt, hanem annak megvitatása, hogy szükséges lehet-e egy ilyen megosztó esemény nyílt propagálása egy százezres csoportban."
De, ez szintiszta provokacio volt.
"A toleránsok ennyire voltak vevők az álláspontomra.."
Azt sem erted mi a tolerancia. Az hogy tolerans vagyok a melegekkel szemben, meg nem jelenti azt hogy a hulyekkel szemben is tolerans vagyok. Plane nem az agressziv hulyekkel szemben.
De te is abban a betegsegben szenvedsz mint minden szelsojobbos: fingotok sincs mi a liberalizmus, milyen alapveto ertekeket vall maganak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!