Magyarországon jelenleg mekkora probléma a bevándorlás?
Szerintem nem celorszag magyarorszag a bevandorloknak, ok ha mar az EU-ban vannak inkabb nyugatabbra mennenek.
A gond az hogy az itt elcsipett bevandorlo az ugyenek a vegeig napi 4500 forintba kerul nekunk. Es a szamuk ugrasszeruen novekszik. Koszovobol volt pelda arra hogy egy egesz falu kelt utra, a polgarmesterrel az elen.
"Sokaknál miért érv a szigorítások ellen az, hogy közben elvándorlási problémák is vannak?"
Mert ha mi komolyan szigorítunk, akkor a nyugati országok is hivatkozhatnak jogalapként arra, hogy "Na ti sem bántok jobban a nálatok csóróbb bevándorlókkal! Akkor mi is pateroljuk haza a magyarokat, akinek nincs állandó munkája." És tudom, hogy EU meg szabad munkaerő áramlás, most még! De ha Nagy-Britannia tényleg bekeményít, akkor tízezerszám fogja hazazavarni a magyarokat, és akkor már etikai alapunk sem lesz tiltakozni!
12.47
és ez pontosan miért is probléma?
"és ez pontosan miért is probléma?"
A koszovói menekültekre és arra a felvetésre gondoltam, hogy ha szigorítunk akkor a nyugati államok esetleg velünk szemben is keményebben járnának el.
Én is külföldön dolgozom, de nem a zöldhatáron mentem oda. Aki ide illegálisan jön táborba vele, örüljön ha enni kap.
De a kérdéshez: probléma lehet, a mostani "bevándorlók" nem ide jönnek, csak félő, hogy itt ragadnak. Természetesen ezek a balkáni tömegek nem fogják pótolni a kivándorolt, különösen a képzettebb munkaerőt.
Persze liberálisék üdvözölnek az emberiesség jegyében mindenféle menekültet, bevándorlót, feltéve, hogy nem határon túli magyar, mert akkor rögvest felhördülnek a munkahelyek védelmében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!