A magyarok miért fürdenek állandóan?
Dolgoztam külföldön, ott egészen más a helyzet.
A fejlettebb országokban már rájöttek (kivéve az USA), hogy nem kell állandóan fürdeni, csak annak kell naponta fürdeni, aki kemény fizikai munkát végez.
Arra fele erősebb a környezetvédő szemlélet, illetve az, hogy a vízzel is spórolni kell, mert nem áll rendelkezésre korlátlan mennyiségben.
A magyarok, meg mióta bekötötték mindenhova a vizet, azóta állandóan fürdenek, mint a kacsák.
Amúgy a kérdés csak egy szimpla provokálás, amellett hogy nettó baromság.
"csak annak kell naponta fürdeni, aki kemény fizikai munkát végez"
Annak is pont ugyanúgy bepállik a segge, aki egész nap az irodájában ül a bőr székében.
"Meg is látszik a történelemben, Nyugaton hány pestis meg kolera söpört végig, itt meg semmi se volt."
Itt is ugyanannyi pestis eé kolera söpört végig. Lepra is ugyanannyi volt. Nagy Lajos királyunk is leprában halt meg, bár ezt csak mostanában derítették ki. A történelemkönyvek azért nem emelik ki a nagy járványokat, mert hazánkban egyéb történelmi események beárnyékolták őket. Tatárjárás, török uralom, stb. Egyébként pedig akkoriban a víz igencsak ellenségnek számított nálunk is, és senki sem mosakodott, még az orvosok sem. Csak a XIX században Semmelweis Ignác "utasítására" mostak kezet a szülészek is.
a japánok is sokat fürdenek
nem is bűzölögtek úgy a középkorban sem mint most a hajléktalanok
szallj fél nyáron csúcsidőben a 7es buszra aztán rájössz mennyit fürdenek a magyarok
Figyelj, a fürdés nemcsak azért fontos, hogy tisztán tartsunk magunkat, hanem higiéniai okok miatt is. Ugyanez a kézmosással is. Ha nem mosol kezel a piszkos dolgok után (pl. állatsimogatás, tömegközlekedés, WC használata után), akkor megbetegszel. Pár éve egy táborban sok gyerek azért lett rosszul, mert valamelyik gyerek nem mosta meg a kezét a WC-zés után, így továbbadta a bacit.
Az egyik rokonunk gyereke úgy nőtt fel, hogy nem kell mindig kezet mosni, és -komolyan mondom!!!- sokszor lett emiatt beteg. Többször mondtunk neki, hogy mosson kezet, de sz.rja. Azt is hallottam, hogy egyszer az osztályában a gyerekek fele elkapott tőle valami fertőzést.
Egyetemen egy prof utánam jött be a mosdóba, egyenest a piszoárhoz. Én már a kezemet mostam, ő meg kiment kézmosás nélkül a hátam mögött.
Gondoltam, ezzel az ipsével se fogok többet kezet...
Fel nem fogom hogy lehet valaki ennyire igénytelen.
Ezzel a kézzel fogja a kilincseket, eszik, ír, kezeli a gépet és a billentyűzetet.
Állítólag a számítógép billentyűzete az egyik legmocskosabb, baktériumokkal legfertőzöttebb eszköz egy irodában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!