Miért nem sarcolja meg az állam vagy bárki azt a töménytelen embert, aki kiköltözik az agglomerációba meg a kertesházas övezetbe, és reggel-este 1 órán át kocsikázik a munkahelyére, szennyezve ezzel a várost?
Van egy csomó hülye adó, ahelyett inkább értelmesek kellenének, például ez. A környezetvédelem számára nagyon fontos lenne, az ingázást megadóztatni, mivel az autós forgalom nagyon nagy százalékát ez teszi ki. Ennek ráadásul indoka se lehet, csak a meggondolatlanság.
Manapság fellendülőben a belváros, miért nem "erőltetik" vissza az embereket oda? Jót tenne a gazdaságnak, szolgáltatásszektornak, körnxezetnek, és még sorolhatnám.
Elhiszem kisfiam, hogy neked jó a panelban punnyadnod, jobbat nem is érdemelsz, de mások még vágyhatnak jobb helyre.
Az ennivalót ne termesszük a betonon, meg jószágot tartani az erkélyen, lépcsőházban, hogy azzal csökkenjen a környezetszennyezés?
Már azzal jót tennél a környezetednek ha kikapcsolnád a számítógépedet és bevonulnál a panelod egyik sarkába egy petrólámpával. :D
Fellendölőben a belváros? A belváros kihalt. Nyugdíjasok, meg (csóró)albérlők laknak már csak ott. Mert egy családnak élhetetlen. Oda dolgozni, meg bulizni lehet járni, élni nem. Persze hogy mindenki kimenekült aki tehette.
Amúgy meg épp most sarcolják őket a matricákkal.
nem nekem épphogy rossz, hiszen belvárosban lakom ott is van munkám, mikor nagy ritkán munka miatt vezetnem kell valahova reggel, akkor a sok újgazdag miatt egy métert sem lehet megtenni a hatalmas dugóban.
bezzeg pl. Hollandiában senki se hülyézne le a kérdésemért, ott csak biciklivel lehet közlekedni, nem is akkora divat a hatalmas villa az agglomerációban, a dolgozóképes fiatalok és középkorúak kivétel nélkül a belvárosban élnek...
így van, van aki megteheti...te miért nem költözöl ki, ha annyira zavar a rossz levegő?...hidd el, nem az ingázók miatt rossz a levegő...a városban is épp elegen ülnek autóba, ahelyett, hogy tömegközlekedjenek...de ezt te is tudod nagyon jól, szimplán csak irígyled azokat, akik inkább kisvárosba költöznek, ahol csendesebb minden...és azt is rosszul tudod, hogy "vidéken" helybe járnak az emberek dolgozni...főleg akkor ugye, ha helyben nincs mit...velem együtt rengetegen járnak például szegedre dolgozni a környékről, sokan autóval...szerinted ott miért nincs ember, akit ez rettenetesen zavarna?
azért, mert egy kisebb város, ahol aránylag normálisan le van fedve tömegközlekedéssel, és a szegediek közül, aki teheti, az megy villamossal, főleg a diákok...ne várd már el, hogy ugyanezt jóval több ember, jóval nagyobb távolságokban ugyanúgy megtegye...
Hollandia rossz példa.
Bp-n hol van annyi bicikliút?
svédeknél bébiszitterkedtem,ott az anyuka naponta 100km-re járt be dolgozni,kocsival.de nyilván ő is hülye volt,miért nem költözött be a munkahelyére családostul.
engem igazából nem zavar, ha valaki rákényszerül erre.
például kénytelen valahol lakni és nincs pénze átköltözni.
engem a mentalitás zavar, hogy az emberek a belvárost lenézik, húznak kifele - közbe a pont az általuk legjobban kifogásolt rossz levegőt épphogy ők okozzák. Belvárosból belvárosba meg sztem nagyon ritka aki autóval közlekedik, lévén nincs parkolóhely :) jellemzőbb, a pesti kertesházövezetből, illetve kőbányáról ömlenek át budára dolgozni, a budaiak, meg pont hogy pestre. Zuglóból például ahogy én láttam eddig, reggelente be se nagyon lehet jutni kocsival a belvárosba, persze nemtom, aki ott él, nyilván jobban tudja.
"Manapság fellendülőben a belváros"
"az emberek a belvárost lenézik, húznak kifele"
Te sem tudod már mit beszélsz, csak adóztassanak meg mindenkit, aki nem úgy él mint te. És téged zavar más emberek mentalitása, amikor a legnagyobb sutyerák te vagy. Jobb ha maradsz is a húgyszagú belvárosban.
egyébként meg lehetne bicikliút dehát amíg a szavazóképes közönség az autója nélkül a sarki boltba se megy, elég hamar megbukna egy kormány aki az _összes_ belvárosi bicikli és autóbusz esetleg célforgalom úttá akarná átalakítani (nyilván semmi értelme ha csak 1-2t alaítanának át).
ehhez először lépések kellenének, például az általam írt dolog, vagy dugódíj, hídadó, bármi.
de már az is nagy lépés lenne ha az átmenő forgalmat korlátoznák. mert azt még megértem h valaki a belvárosban dolgozik, és a külvárosban van csak pénze lakásra, nnade a budai hegyekből járni kőbányára melózni? meg a 16. kerből Óbudára? nehogymár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!