Mit gondoltok arról, hogy már vannak Kádárista 10-en,20-on évesek is?
Azért szánalmas látni, hogy a liberálkapitalista agymosás hová juttatta a magyar nemzetet, még hogy a szocializmus döglődő rendszer. Röhögnöm kell, a szocializmus sohasem omlott össze! Belülről tették tönkre a kapitalista nagytőkések kegyencei, az a tetvedék Gorbacsov, ha ő nincs még mindig az egészséges Magyar Népköztársaságban élnénk, és létezne a Szovjetunió!
A neoliberális kapitalizmus bezzeg haldoklik, és csak hitelek hiteleinek a hiteleiből él, de őszintén nem tudom, hogy aki nem látja ezt az szimplán csak buta vagy tettestárs a nép kizsákmányolásában!
"Igen, mivel azóta néhányszor ismét az ország élére kerültek a szocik, így sikerült újratermelni az adósságot."
Ja értem, fideszfan, akkor nem is várom el, hogy megértsd, csak szavazz Orbán-elvtársra. :-)
De azért nézz már rá egy grafikonra az államadósság alakulásáról, szépen megy az fölfelé kormánytól függetlenül. Most ugyan erőlködtek az államadósság elleni harc címszóval, de nevetségesen kis eredményeket értek el.
"1, Most nem hitelből élünk. Nem tudom ezt honnan vettétek."
Ismerkedj meg mondjuk az állampapír fogalmával! Tudod mi az? HITEL! De mesélhetnék a 3000 milliárdos magánnyugdíj pénzek elállamosításáról is. Apropó, nem szereted a szocializmust, pedig a rendszerváltás óta az első államosítást pont a Fidesz hajtotta végre...
"2, Az akkori hiteleket nem azért vették fel, hogy beindítsák a gazdaságot, hanem hogy még pár évig fenn lehessen tartani a döglődő rendszerüket."
Ez is népszerű hazugság, ami persze nem igaz, a szocializmusban is folyamatos fejlődés volt, és a 80-as években minden ország adóssága jelentősen nőtt, a nyugatiaké is, nem ez okozta a szocializmus bukását, de hagyjuk...
# 11
"nem tudom, hogy aki nem látja ezt az szimplán csak buta vagy tettestárs a nép kizsákmányolásában!"
Vagy csak több van neki 8 általánosnál. És az IQ-juk is nagyobb 80-nál.
# 12
"Ja értem, fideszfan, akkor nem is várom el, hogy megértsd, csak szavazz Orbán-elvtársra."
Nem vagyok fideszfan. Nem tudom ezt honnan vetted. Egy tényt írtam le.
"De azért nézz már rá egy grafikonra az államadósság alakulásáról, szépen megy az fölfelé kormánytól függetlenül."
2010 óta speciel stagnál és nem növekszik.
"Ismerkedj meg mondjuk az állampapír fogalmával! Tudod mi az? HITEL!"
Csak nem mindegy, hogy mire költik: befektetik a gazdaságba, hogy kitermelje önmagát vagy felélik, mint a szocializmusban.
"Apropó, nem szereted a szocializmust, pedig a rendszerváltás óta az első államosítást pont a Fidesz hajtotta végre..."
Most akkor gondolkozz el azon, hogy mi a különbség a '40-es, '50-es évek államosítása és napjaink államosítása között és rájössz, hogy mekkora hülyeséget írtál.
"Ez is népszerű hazugság, ami persze nem igaz, a szocializmusban is folyamatos fejlődés volt..."
Aha. Folyamatos fejlődés. Mesélj erről egy kicsit.
"Aha. Folyamatos fejlődés. Mesélj erről egy kicsit."
Nézd, ha még ezt sem látod be, amit senki sem tagad...
Bökj rá bármelyik ipari szektorra, és megtalálod a választ!
Magyarázhatnék én neked a magánnyugdíjak elállamosításárról meg az államadósságról, horribilis hozamra eladott állampapírokról, CDS-felárról, de minek, csak fújod a mantrát, sajnálom, sajnálom keress másik palimadarat. De előtte jelentsd be diadalittasan, hogy gyáván megfutamodtam, legalább megnyugszik a kis lelked.
Azért szörnyű hogy mennyi neo kommunista van itt olyan ember eszméit követik aki "megteremtette a politikai alapú népírtést" ész nélkül és olyan elmebetegek merítettek belőle mint Hitler és Sztálin...
A nagy istenített rendszerük ahol alap dolgokból hiány volt de csak mg kell nézni a mai szoci államokat... egy elrettentő példa Észak Korea...
Az is érdekes hogy európában azok az országok vannak lemaradva a többi országhoz képest ahol nagy szocilalista kommunizmus volt, még Kelet Német is a nyugati rézhez képest.
'Azért szánalmas látni, hogy a liberálkapitalista agymosás hová juttatta a magyar nemzetet, még hogy a szocializmus döglődő rendszer. Röhögnöm kell, a szocializmus sohasem omlott össze! Belülről tették tönkre a kapitalista nagytőkések kegyencei, az a tetvedék Gorbacsov, ha ő nincs még mindig az egészséges Magyar Népköztársaságban élnénk, és létezne a Szovjetunió!
A neoliberális kapitalizmus bezzeg haldoklik, és csak hitelek hiteleinek a hiteleiből él, de őszintén nem tudom, hogy aki nem látja ezt az szimplán csak buta vagy tettestárs a nép kizsákmányolásában!'
Emberek, ezen most sírjak, röhögjek, vagy mindkettőt?
Aáá, nem omlott össze, mi?
Mivel magyarázod akkor az európai rendszerváltásokat 90-ben? A Magyar Népköztársaság minden volt, csak egészséges nem, a Szovjetunió pedig, mint minden történelmi birodalom-melyet erővel tartottak egyben- nem maradt volna fenn örökkön-örökké.
A szöveged után akár kezet is foghatnál Kádár Jancsikáddal a túlvilágon...
# 15
"Bökj rá bármelyik ipari szektorra, és megtalálod a választ!"
A rendszerváltáskor a gyártechnológiánk kb. fél évszázaddal volt elmaradva a nyugathoz képest.
"Magyarázhatnék én neked a magánnyugdíjak elállamosításárról"
Ez most hogy jön ide?
"horribilis hozamra eladott állampapírokról"
A 20 éves államkötvények hozama alig 5%...
"csak fújod a mantrát"
Persze, igazad van, tényleg én fújom a mantrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!