Rögtönítélő bíróságot és kivégzést?
Figyelt kérdés
Milyen hatásai lennének, ha bevezetnénk, hogy rögtönítélő bíróságok legyenek, és minden bűnözőnek automatikusan kivégzés járjon?2015. jan. 21. 13:49
2/21 anonim válasza:
Valószínűleg mindenféle szankciót vezetne be a Nyugat Magyarország ellen. A gazdaság elkezdene összeomlani, így kényszerítenék ki, hogy a kormány meghátráljon és térjen vissza az EU elvárásaihoz.
3/21 anonim válasza:
Nincs háború/lázadás, hogy kelljen.
4/21 anonim válasza:
Rengeteg ártatlanul megölt embert jelentene. Ezért ódzkodnak sokszor a halálbüntetéstől...
5/21 A kérdező kommentje:
Viszont megállítaná az elszaporodott kártékony csótányok további özönét, szépen kiszelektálódnak.
2015. jan. 21. 14:03
6/21 anonim válasza:
Ez csak egy kiegészítéssel működik: "... bűnöző pedig az, akire én azt mondom". Mert egyébként ugyanazzal bünteted a piros lámpán átcsúszó autóst, mint a sorozatgyilkost, pedig a kettő nem ugyanaz a kategória. A fenti kiegészítés viszont rögtön értelmet ad neki: a manapság divatos, jobboldalinak nevezett pártok-egyletek-szószólók elvrendszere pontosan így működik.
7/21 A kérdező kommentje:
6: a piros lámpa szabálysértés. A rablás, gyilkosság bűncselekmény.
2015. jan. 21. 14:05
8/21 anonim válasza:
Valószínűleg minden bűnöző állig felfegyverkezne és mindenkit kinyírna, aki veszélyt jelent rá, háborús zónává változna az ország, mert még a bolti szarkának sem lenne vesztenivalója. Szerintem ezek lennének a hatásai.
9/21 anonim válasza:
Az én válaszom 2., 4., 8., válasz kombinációja. Ők már leírték, ami nekem is erről eszembe jutott :)
10/21 A kérdező kommentje:
9: akkor a válaszaim a 2,4,8-ra:
2: ez az ország belügyeibe való beavatkozás, vagyis puccs!
4: a bűnözők nem ártatlanok.
8: és miből fegyverkeznének fel? Késsel meg bottal? Szitává lesznek lőve!
2015. jan. 21. 14:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!