Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért tették tönkre a MALÉVot?

Miért tették tönkre a MALÉVot?

Figyelt kérdés

2015. jan. 20. 20:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
32%

Nem volt nyereséges. Hány átlagembert ismersz, aki valaha is ült MALÉV gépen?

És hányat, aki legalább egyszer felült egy Wizz Air-re, vagy fapadosra?

Na látod?

2015. jan. 20. 20:29
 2/15 anonim ***** válasza:
32%
Ez hülyeség. Én annak idején minden hétvégén MALÉV-val repültem haza az NDK-ból, és vittem ki a pulóvereket eladni:) A MALÉV-nak is nyereséges volt, meg nekem is!
2015. jan. 20. 20:42
 3/15 anonim ***** válasza:
30%

"annak idején minden hétvégén MALÉV-val repültem"

Annak idején. Hát pont ezaz. Aztán amikor szabad piac lett,akkor a MALÉV olyan veszteséget termelt már hogy e,ber nem volt aki finanszírozza. Az állam (azaz mi) csak öntötte bele a pénzt -teljesen szabálytalanul-, de ez is kevés volt. Feneketlen kút. Igazából nem tönkretették, nem lehetett megmenteni.

2015. jan. 20. 20:50
 4/15 anonim ***** válasza:
86%
Hát kettes, te nem tudom hogyan éltél, én a rendszerváltáskor születtem, apám szakember volt, anyám meg érettségis irodista, mégis ketten a pénzből amit kerestek annyira futotta, hogy évente 1-2-szer elmenjenek vidékre a Trabival, azt mondják a fizetésekhez képest nagyon drága volt a 80-as évek Magyarországa, ha bármit akartál az átlag életkörülmények felett.
2015. jan. 20. 20:54
 5/15 anonim ***** válasza:
83%

A MALÉV-ot nemtudták nyereségessé tenni sok éven keresztül, jött Orbán és úgygondolta hogy becsődölteti a MALÉV-ot és akkor nemkell a MALÉV veszteségére költeni, az így megtakarított pénzt szét osztogatta a haverjainak.

Az már egyáltalán nem zavarta hogy egy patinás régi Magyar céget tett tönkre.

2015. jan. 20. 20:56
 6/15 anonim ***** válasza:
74%
4-esnek, 2-es vagyok: én az NDK-ban jártam akkor egyetemre. 10 pulóver hasznából simán kijött a repülőjegy. Kb. 2 eladott pulóverbe került a jegy oda-vissza, a többi tiszta haszon volt:)
2015. jan. 20. 21:00
 7/15 anonim ***** válasza:
Mert kellett a dollár.
2015. jan. 20. 21:01
 8/15 anonim ***** válasza:
19%

"Aztán amikor szabad piac lett,akkor a MALÉV olyan veszteséget termelt már hogy e,ber nem volt aki finanszírozza. "

Anyád termelt veszteséget. Ha nem lopják szét ma a világ vezető légitérsasága lenne. És ezt értsd úgy ahogy írom!

2015. jan. 20. 21:03
 9/15 anonim ***** válasza:
38%

"Ha nem lopják szét ma a világ vezető légitérsasága lenne. És ezt értsd úgy ahogy írom!"

:D:D:D

Atyaég, de buta vagy. Nem volt ott semmi szétlopva, a MALÉV egy kommunizmusból örökölt csökevény volt. Olyan finanszírozhatatlan működési rendszerrel, amit kőkeményen bebetonoztak, azaz változtatni sem tudtak rajta. A szabadverseny hozta piachoz kellett volna igazítani, de az önös érdekek felülírták ezt.

Orbán pedig nem bebuktatta, hanem a többi légitársaságnak szúrta a szemét hogy a MALÉV jogosulatlan támogatás-hegyeket kap, ami minden szinten ütközik a jogba, úgyhogy egy idő után nem volt lehetőség hogy pénzt juttassanak neki. Egy kormány se vállalja be ezt szívesen, mert ez színtiszta presztizsvesztés, de a Fidesznek kellett.

2015. jan. 20. 21:19
 10/15 anonim ***** válasza:

Valószínűleg normális átszervezéssel meg lehetett volna menteni, érdekes módon máshol életképesek ezek a társaságok. Ráadásul a MALÉV is elég sok járatot üzemeltetett, és Kelet Európa egyik legjobb légitársasága volt. Valószínűleg az ész nélküli privatizáció áldozata lett, mint az összes nagy hírű magyar cég.

Tudtommal amúgy a WizzAir is mint konkurens is ott lépett a MALÉV ellen ahol tudott, és elég nagy piaci ellenfelet vesztett.

2015. jan. 20. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!