A liberális demokrácia tulajdonképpen miért annyira jó?
Lehet azt mondjátok páran, hogy tudatlan meg fiatal vagyok, de magyarázzátok el, hogy miért jó.Amúgy 18 éves vagyok, végzős vagyok egy gimnáziumban.
A szüleim, környezetem nem dobja magát hanyatt ettől a liberális demokráciától, ami 25 éve van Magyarországon.
Az egész arról szól, hogy melyik párt tud nagyobbat ígérni, nagyobbat hazudni, jobban hülyíteni az embereket.
Meg nagyon drága is, van sok párt, ezek a pártok még több képviselővel rendelkeznek.
Az adófizetőknek pedig el kell őket tartani, fizetni a hóbortjaikat, utazásaikat meg minden kiadást.
Ha csak egy párt lenne, akkor kevesebb képviselőt kellene eltartani.
Egy nemzet, egy párt, egy zászló.Egységesebb lenne az ország.
Ne értsetek félre, nem az észak-koreai , totalitárius , személyi kultuszos rendszert támogatom.
Szerintem néhol még a kínai rendszer is túlzottan erős.
A demokratikus országok, Magyarországból meg Szlovákiából kiindulva, katyvaszok.
Az emberek züllöttek,sok az alkoholista önzőek.
Egy országnak, szerintem úgy kellene működnie , mint egy hangyabolynak, olyan jól szervezve.Úgy gondolom, hogy a közösség fontosabb, mint az egyén.
Az egypártrendszereknél felmerül a korrupció kérdése.
Ebből a szempontból, Oroszországé a lehető legrosszabb rendszer.
Se nem diktatúra, se nem demokrácia, átmenet a kettő között, mindkét típusú rendszer hátrányaival.
A kínai ezzel szemben jobb, ott ki is végzik a nagyon korrupt embereket.
Az egypártrendszerű Kínában a korrupció alacsonyabb, mint Oroszországban.
A liberális demokrácia melletti érv, hogy van választási lehetőség.
Ez így van, de az emberek arra szavaznak, aki azt ígéri, hogy csinál 13. havi fizetést.
Csinál is, de ezzel úgy eladósítja az országot, hogy gyakorlatilag a generáció aki megszavazta, tönkreteszi a következő generáció életét.
Az emberek többsége felelőtlen,önző, rövidtávú előnyökért eladnák a saját anyjukat is, nem kellene szavazniuk.
A liberális demokráciákban, nincs lehetőség egy országnak a nemzeti, kulturális örökségének védelmére.Az államnak pedig ez is a feladata, ugyanúgy, mint a közbiztonság fenntartása.
A liberális demokráciákban nincs lehetőség megváltoztatni egy társadalmat.
Ezért még fogok kapni, de muszáj leírnom.A magyarokkal sok a baj, nem precízek, rossz a munkamoráljuk, sokan korruptak, nem becsületesek.Emellett sok az alkoholista, züllött, drogfüggő ember is.
A l. demokrácia egyik alapja, hogy csináljon mindenki amit
akar, csak másnak ne ártson vele.Ezek a negatív tulajdonságok amiket felsoroltam, nem árt másoknak, de attól még rossz dolgok, rosszá tesznek egy embert.
Egy autokratikusabb rendszerben lehetőség lenne a magyarokat megnevelni, nemesíteni, jobbá tenni.
A demokrácia melletti érv még, a szólás és sajtószabadság.
Úgy gondolom, hogy ezek huszadrangú dolgok, hogyha az emberek elégedettek és jól élnek.
Meg amúgy is, most is van, amiről nem szabad beszélni, vannak szájkosártörvények.
A diktatúrát, ha valaki jól csinálja, akkor nagyon szép gazdasági növekedést érhet el és még az emberek is elégedettek lesznek.Ha rosszul, akkor olyan, mint Észak-Korea.
"Hosszú távon a népesség mesterséges kicserélődése sem sikeres. "
Magyarorszagon kicserelodott a nepesseg. Ma mar alig latsz olyan embert akiben a honfoglalo magyarok vere csorgedezne, sot nagy valoszinuseggel nem is tartanad magyarnak.
"Egy történelmi európai országot, az adott nép és annak kultúrája, nyelve teszi azzá ami. "
Igen, de ez folyamatosan valtozik, alkalmazkodik a korulmenyekhez. Egy allando, valtozasra keptelen struktura szuksegszeruen eltunik.
"A liberális demokráciáknak nincs lehetőség megőrizni ezeket"
Dehogynem.
Nincs rá lehetőség.
Az előbb le is írtad, hogy miért.
A liberális demokrácia önzővé, egyénközpontúvá teszi az embert, a nagycsalád megszűnik létezni, a közösségek atomjaikra bomlanak szét.
Emiatt a szemlélet miatt,a gyermekvállalási vágy radikálisan csökkenni fog.
Ebből következik, hogy a társadalom öregedni fog, az öregedés előbb utóbb munkaerőhiányhoz vezet, a munkaerőhiány meg bevándorláshoz.
Emiatt, már az elején, meg kellene akadályozni, hogy kialakuljon az a bizonyos szemlélet.
Hiba 1: Kezdjük ott, hogy összemosod a liberálist a demokráciával.
Hiba 2: Aztán folytassuk ott, hogy Magyarországon nincs liberális demokrácia, pláne nem 25 éve.
Hiba 3: A parlamenti pártokról gőzöd sincs, távolról sem. Most kevesebb parlamenti képviselő van, mint 4 éve, mégis többe kerül az állam. Sőt, kevesebb parlamenti párt, mint '89-90ben mégis többe kerül (Nem, az infláció nem magyarázza ezt).
"A demokratikus országok, Magyarországból meg Szlovákiából kiindulva, katyvaszok. Az emberek züllöttek,sok az alkoholista önzőek."
Hiba 4: Nem Magyarországból, pláne nem Szlovákiából kell kiindulni, már ami a demokráciát illeti.
Hiba 5+0,5: Az ember genetikailag önző (szar dolog, de ez van). A zülöttség és alkoholizmus pedig nem áll szoros kapcsolatban a demokráciával.
"Egy országnak, szerintem úgy kellene működnie , mint egy hangyabolynak, olyan jól szervezve.Úgy gondolom, hogy a közösség fontosabb, mint az egyén."
Hiba 6: Kellene, de sosem fog. Legalábbis amíg emberek alkotják az országot.
"A liberális demokráciákban, nincs lehetőség egy országnak a nemzeti, kulturális örökségének védelmére."
Hiba 7: A világ legnagyobb baromsága. Talán nem az ittenihez hasonló zsebnáciknak kéne Petőfit szavalni, és akkor nem érezné úgy, minden jóérzésű ember, hogy gáz Petőfit szavalni. Mert tudod az ember baromira nem szeretné, ha azonosítanák azokkal, akik szerint Jézus meg a jóisten is magyar.
"Az emberek többsége felelőtlen,önző, rövidtávú előnyökért eladnák a saját anyjukat is, nem kellene szavazniuk."
Hiba 8: Ez nem a demokrácia hibája, hanem azé, hogy kiket engedünk oda. Javaslom vedd át az ókori görögöket még egyszer. Szerintem könnyen látható a különbség.
"A liberális demokráciákban nincs lehetőség megváltoztatni egy társadalmat." - Társadalmat megváltoztatni kizárólag oktatással, tudással, és életkörülmények biztosításával lehet. A "majd én megmondom, hogy kell lennie a társadalomnak" dolgot már megpróbálták 45-89 között, látjuk milyen sikerrel...
"Ezért még fogok kapni, de muszáj leírnom. A magyarokkal sok a baj, nem precízek, rossz a munkamoráljuk, sokan korruptak, nem becsületesek. Emellett sok az alkoholista, züllött, drogfüggő ember is."
- 40 éven át ebben a rendszerben éltek. Nem kellett jól dolgozni, volt kötelező munkahely, de fizetés meg mégse volt rendesen, nagyon szerény körülmények között ha megéltél. Ezért jött a korrupció, mert pl. két szelet párizsival szerette volna megenni a napi kenyerét az ember, nem egyel...
"A l. demokrácia egyik alapja, hogy csináljon mindenki amit akar, csak másnak ne ártson vele.Ezek a negatív tulajdonságok amiket felsoroltam, nem árt másoknak, de attól még rossz dolgok, rosszá tesznek egy embert."
Hiba sokadik: Egyrészt ez a liberalizmus alapja, nem a demokráciáé (a kettő még mindig nem függ szorosan össze), másrészt pedig ez keleten is megvan, maximum nem látod. De arról meg nem én tehetek.
"Egy autokratikusabb rendszerben lehetőség lenne a magyarokat megnevelni, nemesíteni, jobbá tenni."
Hiba sok+1: Mint már mondtam, ~40 éven keresztül próbálták, és csak még rosszabb lett. Abban a rendszerben "nevelt" "nemesített" "jobb" emberek vannak hatalmon 25 éve. Ugye milyen jó?
"A demokrácia melletti érv még, a szólás és sajtószabadság. Úgy gondolom, hogy ezek huszadrangú dolgok, hogyha az emberek elégedettek és jól élnek. Meg amúgy is, most is van, amiről nem szabad beszélni, vannak szájkosártörvények." Legnagyobb hibád: A szólás és sajtószabadság elengedhetetlen minden fejlett társadalomnak. Ha nincs szólás és sajtószabadság, akkor van az, hogy az embert száját fegyerrel (mert nem kenyérrel) befogják, nehogy szólni merjen, bármi probléma akadt.
"A diktatúrát, ha valaki jól csinálja, akkor nagyon szép gazdasági növekedést érhet el és még az emberek is elégedettek lesznek."
Mutass egy példát. Komolyan. (Még mielőtt: Az olajországok rossz példa. Ha egy demokrácia ülne akkora olajmezőn, akkor is "jólét" maradna, így ez független ettől. Másfelől pedig azért vannak ott is emberbarát törvények...)
Ha már a homogenitás is felhozódott, akkor szeretném pár dologgal kiegészíteni:
Szép és jó dolog egy kevert nemzet, de csak akkor, és csak akkor, ha a népességmozgás csak Európán belül történik meg (azért ezt írtam, mert számunkra most ez aktuális). Ha nem európai területekről érkezik népesség az nyelvi-etnikai-vallási megosztottságot eredményez a befogadó országon belül. Szét lehet nézni az általunk annyira majmolni kívánt nyugaton: van egy rakás nem európai bevándorlójuk, akiket csak kis részben tudnak integrálni, sőt még a nyelvet sem hajlandók megtanulni. Arról nem is beszélve, hogy szédítő méreteket öltött a bevándorlók közt a radikális muszlimok aránya. Pont ma olvastam a párizsi támadásról, aminek igen is köze van a bevándorláshoz.
Az is rendben van, hogy az angolok ellenzik a szabad munkaerő áramlást, mivel ez teret nyit azoknak az "európai" elemeknek, akik csak a szociális hálót óhajtják kihasználni, akár egyetlen ledolgozott perc nélkül. Jól tudjuk, hogy ez többségében kiket takar.
Hiába van nyugaton liberális szemlélet és/vagy politika, ott sem valósult meg pl.: a sajtószabadság vagy szólásszabadság. Ha a rendszernek nem tetsző dolgokat írsz/mondasz akkor máris kapod a "rasszistafasisztanáciradikális" jelzőket. Tehát ha valami olyan problémád van, amely egy adott csoportot érint, akkor demokratikusan értetik meg veled, hogy fogd be a p*fád. Az általunk istenített Nyugaton is vannak problémák, nem kevés munkanélkülivel, elöregedő népességgel, növekvő számú nem európai népességgel.
"Nekem mindegy, en leleptem mar regen a multikultiba, es ezerszer elhetobb mint barmilyen homogen szar."
Csodás is lehet a multitusz, neked biztos, de másoknak már nem annyira lehetséges, főleg ahol lassan a bevándorlók akarnak mindent megszabni. :)
Akkor inkább maradjon a "homogén sz.r! :D
"A liberális demokrácia önzővé, egyénközpontúvá teszi az embert, a nagycsalád megszűnik létezni, a közösségek atomjaikra bomlanak szét. "
Ezt melyik nagymagyar okoskodo muveben olvastad? Mert igy total baromsag.
"Emiatt a szemlélet miatt,a gyermekvállalási vágy radikálisan csökkenni fog. "
Jezusom. A gyerekvallalasi kedv nem emiatt csokken, hanem a nok novekvo iskolazottsaga miatt. Ezt az osszefuggest tobb tanulmany is igazolta. Ha a nok felsooktatasba jarnak, akkor teljesen termeszetes hogy 24-25 evesen vegeznek, 30 evesek lesznek mire az elso gyerekig eljutnak, ha egyaltalan. Mondjuk ezt meg 18 evesen nyilvan nem latod.
El sem tudod kepzelni mennyi mindent koszonhetsz a liberalis demokracianak. Tobbek kozott azt is hogy most itt szabadon jartathatod a szadat. Bekerulnel egy valodi diktaturaba, kabe 1 honap alatt lenne tele a tokod az egesszel.
A liberális demokrácia a következőkről szól:
A hatalmat a választott képviselők gyakorolják, akik nyilvános fórumokon vitatják meg a jogszabályokat, majd nyilvánosan hirdetik ki azokat. Ezek a jogszabályok minden állampolgárra egységesen vonatkoznak. a bírói törvényhozói és végrehajtói hatalmi ágak különválnak egymástól, tehát az összeférhetetlenség kizárt. Az állampolgároknak joguk van törvényes eszközökkel leváltani a hatalom képviselőit abban az esetben, ha a működésük nem megfelelő.
Eddig az a fajta "megnevelés" és társadalommérnökösködés amiről te beszélsz még csak milliók nyomorúságát és elszegényedését, valamint halálát okozta. Kínában egyébként elég nagy a korrupció jobb, ha tőlem tudod. Oroszország tipikusan egy olyan autoriter rendszer felé tendál, amiről te beszélsz. Nincs valódi többpárt rendszer, mert az ellenzéki szervezeteket listázzák, és külföldi ügynököknek minősítik. Gyakorlatilag oligarchák uralkodnak Oroszországban és az üzleti, valamint a politikai érdekek összefonódnak. Egyébként Mussolini is valahogy úgy gondolkodhatott, mint te. Semmi újat nem mondtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!