Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lesz azokkal az emberekkel...

Mi lesz azokkal az emberekkel akik általában tescoba járnak vásárolni? És az ott dolgozókkal?

Figyelt kérdés

[link]

Pl a városunkban az emberek egy jelentős része ide jár és akár a mi üzletünket is bezárhatják, mivel már korábban is volt költséglefaragás, mert nem volt nagyon nyereséges. Viszont az emberek általában itt vásárolnak, ugyanis ez az egyetlen ilyen nagy üzlet a városban ahol szinte mindent megtalálunk és az árak még mindig jobban mint sok másik üzletben a városban. Ugyanakkor a többiben is akkor mentek kicsit lentebb az árak mikor a tesco a városunkba jött.

2015. jan. 7. 10:50
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
90%
Én is a tesco-ba járok. De ha bezárják, csak azért sem fogok a cba-ban vásárolni.
2015. jan. 7. 10:53
 2/28 anonim ***** válasza:
87%

Tescó helyett lesz Nemzeti Kenyérbót, munkahely helyett meg közmunka.

Nem kell itt bonyolult dolgokra gondolni...

2015. jan. 7. 10:55
 3/28 anonim ***** válasza:
90%
Nyitnak állami pénzből két 199 m2-es CBA-t, és mehettek oda.
2015. jan. 7. 11:04
 4/28 anonim ***** válasza:
49%
Jártok majd szépen a CBA-ba...
2015. jan. 7. 11:07
 5/28 anonim ***** válasza:
39%

Egyfelől ugyanaz lesz, mint más áruházláncok esetében.

Másfelől ügyes trükk és tömeges tévképzet, hogy az áruházláncok jobbak. Sokkal rosszabbak!

Hatalmuk folytán a beszállítókkal azt tesznek, amit karnak. Éppen elég hír szól erről, miért én tegyek hozzá bármit.

Széles a termékskálájuk, és máshol nem kapható dolgokat árulnak, mert a többi üzletet módszeresen tönkretették. Nem kizárólag ők, a kormányok is segítették őket ebben. Ezt se részletezném. Hamarosan a kertészetek is tönkre fognak menni. Arra már senki nem emlékszik, hogy korábban a szaküzletek mennyivel szélesebb skálában, mennyivel jobb minőségben és mennyivel olcsóbban árusítottak.

A híres olcsóságuk egy hatalmas átverés. A széles termékskálában mindig lehet néhány holmit olcsóbban adni, néha jóval olcsóbban (a beszállítás, ami miatt ezt megtehetik, már keveseket érdekel). A többiben viszont drágábbak. Ha a választék 1%-át 20%-kal olcsóbbá teszem, azt észreveszik. Ha a többiből a 80% 1%-kal drágább, nem tűnik fel. A Tesco számára ez nagyon jelentős haszon, miközben szépnek, jónak tünteti fel magát. A rendszeresen ott vásárlóknak ez komoly kár, de nem számolna vele. Aki csak akciókra jár, annak persze olcsóbb. Na de ezért oda kijárni?

A fő szlogen: a legkisebb is számít! Nézzük csak, alany nincs. Ezért a tömeg úgy érti: nekem (de rendesek). A Tesco meg úgy érti: nekem (de ostobák).

Egy időben vezettem statisztikát árukról, árakról. Mióta ki tudtam mutatni, mennyivel járok rosszabbul, nem járok Tescoba vásárolni (viszont egy kevés gyakorlással mára kiválóan megtalálok minden közelebb és olcsóbban).

Akinek sok a pénze és ideje, viszont csak járjon bátran, a sajátját tékozolja.

2015. jan. 7. 11:09
 6/28 anonim ***** válasza:
49%

A Tesco amúgy sem olyan jó.

Személy szerint a LIDL-t jobban preferálom.

Dolgozik ismerős mindkettőben, a LIDL-ben jobban megbecsülik az embert, a Tesco-ban meg rabszolga.

Meg a LIDL helyben sütött pékárui verik a Tesco, Spar pékáruit.

2015. jan. 7. 11:17
 7/28 anonim ***** válasza:
85%
A vásárlók mehetnek magyar boltokba, ahol 15 Ft-os frissen sütött zsemlye helyett 39 Ft-ért lesz kapható kővé száradt változatban. (Aki nem hiszi, az tegyen próbavásárlást egy várostól távolabb eső vidéki faluban, ahol magyar tulajdonúak a boltok). Az elbocsátott dolgozók szintén mehetnek a sógor, koma, jóbarát magyar boltjába, természetesen kevesebb fizetésért és rosszabb munkahelyi körülmények közé. Majd az esti híradó kiabálva mondja a szokásos süket dumát: Emelkedett a gazdaság, nőttek a bérek, csökkentek az adók, nőtt a vásárlóerő, stb.
2015. jan. 7. 11:18
 8/28 anonim ***** válasza:
95%

Mondjuk a Tescoban a pénztáros hawaiozik a Lidl pénztárosához képest

2015. jan. 7. 11:20
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

8#

Azt tegyük hozzá, hogy a LIDL csak diszkont, nem hiper vagy szupermarket, mint a Tescok általában.

Emiatt a LIDL precízebb.

A Tescoval nincs sok jó tapasztalatom.

2015. jan. 7. 11:22
 10/28 anonim ***** válasza:
51%

Egyébként sem járok Tescoba :)

Spar, Aldi, Lidl, Metro - ezeket szeretem.

2015. jan. 7. 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!