Szerintetek mit lehet tenni a szegénység ellen a mai világban/ebben az országban?
Mindig lennének olyanok, akik nincsenek megelégedve. :-D
Bármilyen változást hozol, mindig van, akinek ez jó, és van, akinek rossz.
Sajnos olyan dolgot nem tudsz csinálni, ami mindenkinek jó.
A kormánynak a tanulást kellene támogatnia. Most pár éven belül tele leszünk szakmunkással, akiknek - hacsak nem nagyon mázlisták és vállalkozó szelleműek - esélyük nincs egy normális keresetre, egy tapasztalt kőműves vagy ács jó ha hazavisz 150 ezret. Ami mondjuk két gyerek plusz gyesen lévő feleség mellett ló***. (Mi például ezért nem vállalunk gyereket, és ha vállalunk is, tuti apuka fog otthon maradni vele, mert különben nem bírnánk megélni)
Ha támogatnák, hogy a gyerek tanuljon és legyen belőle mérnök, bankár, kutató, stb., akkor máris a fent írt összeg a kezdőfizetése lenne, ahonnan felfelé visz az út. Ez ugye részükről több adót, azaz jobb helyzetet eredményezne - azoknak is, akik nem tanultak, mert azért kőművesre is szükség van. Csak akkor ő is többet keresne, mert elég lenne arányosan kevesebbet levonni adó címén tőle.
Egyébként az egyén azt teheti, hogy tanul, képzi magát, és emellett keresi a lehetőségeket. Meg hogy mivel érdemes foglalkozni. Nekem a legtöbb ismerősöm azért szegény, mert igazából meg se próbál tenni ellene. Nem költözik a munkáért, iskoláért, nem fektet be, nem képzi magát, nem tanul nyelvet. Csak várja a sült galambot, ücsörög nettó nyolcvanért a kasszában és sóhajtozik, hogy a végzettségével a környéken nincs munka. Nekem ez eléggé wtf :D
Kiirtani a szegényeket!
Ja én is az vagyok, akkor sztornó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!