Egy kis politika. Magyarok+politika? Miért ilyenek a Magyarok?
Mostanában olvastam egy könyvben, ami mellesleg angol kiadású, hogy miért nem szeretik a magyarokat.
Mielött szitok, meg liberális k@csögség hagyná el a szátokat olvassátok végig mit írok.
Ez a kiadvány meglepő, de mégis igazságokat hordoz.
Miért van az hogyha beültetnek 4 magyart egy szobába akkor 5 pártot alapítanak??
Miért van az hogy hatalmas pesszimizmussal bírunk?? csak a rossz dolgokkal kérkedünk?Persze mihelyst kicsivel több pénz van akkor meg megy a villogás (újgazdag parasztok "vállalkozók")
Miért van az hogy semmi önkritikánk nincs?
Amerikában ott a South park, Puska kóla sültkrumpli...stb
Nálunk volt egy Hungarikum nevezetü "sorozat" ami ki lett kiáltva "magyargyalázónak"
Miért van az hogy kapzsik a magyarok??
Miért van az hogy merengünk a dicső multon mikor mára csak egy senkik vagyunk??
Azthiszem ezek a kérdések a magyar politikát is tükrözi.
Másrészt a kapzsiságunk,hatalom étvágyunk a történelem során nem egyszer igazolódott.
És kérdezhetitek Zsidó vagyok??? NEM
Cigány vagyok?? NEM
Liberális f@sz? NEM
Szerintetek??
Egy amerikai ember!
Sokat dolgoznak, csak függetlenség napján, és karácsony első napján nem dolgoznak. Különben beleszületnek egy amerikai életstílusba, kis korától azt tanítják neki: Fiam te amcsi vagy, olyan nincs hogy lehetetlen, amit kitűzöl célnak azt minden körülmény között eléred. Ha esik ha fúj, ha cigánygyerekek potyognak az égből. És ők erre nevelik az gyereket, tanulnak egy kis amcsi törit meg matekot, aztán kész... És komolyan kell egy amerikainak tudnia magyarországról valmit?? Hogy holvan és mi a fővárosa??
És őket nemérdekli hogy kit kell eltaposni az olajért, a hatalomért pofátlanul megcsinálják. Nem érdekli őket semmi..
És tudod mi különbezteti meg őket a magyaroktól??
Nem nézik le a szakmunkásokat, a sokat és jól dolgozó embereket, megbecsülik tiszteletben tartják, előléptetik.. nálunk ha én dolgozok egy építkezésen mint segédmunkás, akkor 10 év múlva lehetek műszak vezető vagy vezető beosztásban valki??? Mert amerikában igen...
"Az első kérdésnél... a 4 magyar 5 párt.
Nem a jelen helyzetre értettem :D úgy álltalánosságban."
Úgy általánosságban sem gyakori, hogy 10párt ülne a parlamentünkben.
"A magyarok legbelül büszkék arra magyarok... De ha 2 átlagos közember beszélgatését nézed, milyen fordulatok szoktak lenni? Jaj kedveském nincs pénz, nincs ez nincs az nincs amaz. De az unokám most vett új autót, lakást, stb.
Ha meg valamit tenni kéne hogy NINCS PÉNZ akkor megfogja a távirányítót és belövi a tévét egy agyrohasztó sorozatot és elintézi magában... TARTHATALAN ez az állapot BIZTOS lessz aki elrendezi a jövőmet. Csak a baj az hogy tömeges ez a gondolkodás, nem elég ha a jobbikra szavazok, vagy a fideszre netán az mszpre. Szerintem tenni kell valamit..."
Na ezzel a megfogalmazással már egyetértek. Szerintem a probléma az értékrendekből ered. Értékrendet főként a környezet formálja, de aki naponta órákig néz szex és nyújorkot, született feleségeket, barátok köztöt..(hú ma buszon egy néni szex és nyugdíjt olvasott, azs e lehet rossz) az mit lát? Senki sem dolgozik, mégis pénzben fürdenek. Ugyanolyan hatással van rájuk, mint a kisgyerekekre a tévé, amikor kiugrik a srác a tizedikről, mert szupermennek képzeli magát, aztán úgy gondolja, hogy majd leszáll a bolt tetején.
és ott megnézed.
hogy miaz a hungarikum. És eldöntöd hogy gyalázóak, viccesek, vagy valami több van-e mögötte..."
Szerintem szimplán szánalmas. Vazelinnel bekenegetett összenőtt vezérek lólábakon átcuppannak a Vereckei-hágón. (ebbe a részbe néztem bele)
Hát thx hogy eggyetértünk valmiben :D a kérdésmből akkor 4 magyar már csak 4 pártot alapít... :D:D
Most nemtudom csak én vagyok ilyen paraszt hogy a hungarikum tetszik?! :D:D XD.
"a kérdésmből akkor 4 magyar már csak 4 pártot alapít.."
Hogyha 4 pártalapítóra gondolsz, akkor igen. Ha 4 átlagemberre, akkor nem:).
A Hungarikumra kicsit visszatérve: szerintem nem kellene primitív tréfát űzni a történelmünkből.
Kedves 19:44-es!
Ha temondod hogy én agymosott vagyok, akkor egészen addig nem fogok hinni neked ameddig be nem bizonyítod.
Mencs meg! És talán kifordulok ebből az agymostságból..
Volt szó itt inkritikáról neked van? Vagy csak egy maszlagot fújsz amit egyszer elolvastál valahol??
Az nem fog segíteni hogy egy zászlót lengetsz valahol..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!