Egy kis politika. Magyarok+politika? Miért ilyenek a Magyarok?
Mostanában olvastam egy könyvben, ami mellesleg angol kiadású, hogy miért nem szeretik a magyarokat.
Mielött szitok, meg liberális k@csögség hagyná el a szátokat olvassátok végig mit írok.
Ez a kiadvány meglepő, de mégis igazságokat hordoz.
Miért van az hogyha beültetnek 4 magyart egy szobába akkor 5 pártot alapítanak??
Miért van az hogy hatalmas pesszimizmussal bírunk?? csak a rossz dolgokkal kérkedünk?Persze mihelyst kicsivel több pénz van akkor meg megy a villogás (újgazdag parasztok "vállalkozók")
Miért van az hogy semmi önkritikánk nincs?
Amerikában ott a South park, Puska kóla sültkrumpli...stb
Nálunk volt egy Hungarikum nevezetü "sorozat" ami ki lett kiáltva "magyargyalázónak"
Miért van az hogy kapzsik a magyarok??
Miért van az hogy merengünk a dicső multon mikor mára csak egy senkik vagyunk??
Azthiszem ezek a kérdések a magyar politikát is tükrözi.
Másrészt a kapzsiságunk,hatalom étvágyunk a történelem során nem egyszer igazolódott.
És kérdezhetitek Zsidó vagyok??? NEM
Cigány vagyok?? NEM
Liberális f@sz? NEM
Szerintetek??
Ennek kb. annyi az igazságtartalma, mint hogy minden roma lop, és minden zsidó kapzsi. Illetve még annyira sem. Általánosítás, amivel csupán a gondolkodást spórolja meg az ember magának.
Nem tudom, ki írta a könyvet, de becsülöm, hogy egy ilyen sz*rt ki tudott adatni, ráadásul még valaki meg is vette..
jobbikos vagyok, de nem zsidózlak-cigányozlak ,stb-zlek le. teljesen egyetértek,
Az emberek annyira keseredettek, hogy egyszerűen nincs más kapaszkodójuk, csak a nyamvadt politika.
Elég körbenézned a neten, vagy hallgatni pár öreg beszélgetését ilyen témában.
Régebben egy paraszt embernek az volt az álmodozása, hogy elképzelte, hogy van boldog családja, sok kajája és nyugi. Erről tudott mesélni álmodozva ábrándozva másoknak és közben mosolygott.
Ma ugyanez van, csak éppen arról ábrándoznak az emberek, hogy az Orbán megveri a Vonát, a Vona kikészíti az Orbánt, a Gyurcsányt lealázza az akárkit, és erről képesek ódákat zengeni, képesek gúnyolódni, hogy bibibi jön a mi pártunk és eltapos titeket, stb.
Ebben élik ki magukat sokan.
Nincs összetartás, ezért van az, hogy mindenki egymás ellen van. Nem lehet az emberek nagy részével értelmesen beszélni, annyira elcsapja őket a sok indulat. Manapság a magyarok indulatból, gyűlöletből szavaznak.
Azt is számításba kellene venni hogy Mo-on 20 éve van demokrácia Amerikába meg 230 angliába meg nagyon régóta.
Kicsik vagyunk mi még ehhez.
"Miért van az hogy semmi önkritikánk nincs?
Amerikában ott a South park, Puska kóla sültkrumpli...stb
Nálunk volt egy Hungarikum nevezetü "sorozat" ami ki lett kiáltva "magyargyalázónak""
Mivel amerikai nemzet nem létezik, így nincs minek "amerikaigyalázónak" lenni, tehát a kérdésnek semmi értelme. Szerintem egyébként minden az 50 éves kommunizmusból és a túl magas értelmiségi szintből (legalábbis sokszor) fakad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!