Miért nem tudunk mi magyarok soha sem összefogni még a legfontosabb kérdésekben sem?
A gyűlölködést valóban a vezetőinktől tanuljuk. Ebben mutatnak példát, és mást nem is látunk tőlük. Az az agresszió, gyűlölet, a közös célok szándékos elkerülése, ami a politikából fakad szépen fertőz mindenhova. Van, aki ellenáll, de sok mindenki elkapja ezt a "betegséget".
Zártabb és kisebb közösségekben nagyobb az összetartás, de valóban terjed az ignorancia, az önzés, és a végén mindenki csak tényleg csak magára számíthat majd.
Ám nem CSAK magyarok ilyenek, hanem nagyon sok nemzetben ez jelen van, főleg ott, ahol a kapitalizmus a fő cél, és az ember nem ér semmit.
Abban van igazság, hogy a magyar nép ősi szokásai között ott van a pesszimizmus, a jóban is a rossz keresése, a negatív dolgok terjesztése, a pozitív dolgok elvárása és meg-nem-jutalmazása. És be kell látni, hogy ez bizony fokozza gyűlölködést.
Ábrázolva: [link]
(angolul nem tudók kedvéért)
A közömbössége (ignorancia) egy magyar politika által gerjesztett félelem lángjaiban gyűlöletet vált ki.
A vezetőink ugrasztanak egymásnak bennünket, (már akit tudnak) és a megosztotságot kihasználva uralkodnak rajtunk.
Nem ismerik az alázatos kormányzást a szolgálatot, csak és kizárólag a vagyonosodásra koncentrálnak és hogy minél tovább bent maradni a hatalomba mert a hatalom biztosítja nekik a vagyont és a jólétet, az eszükbe sem jut hogy ezzel tönkre teszik az országot. Mi kisemberek tehetetlenül nézzük hogy ők dúsgazdagokká válnak mi meg elszegényedünk. Az ő életük a könnyed szórakozásról szól a mienk meg a mindennapi robotról.
"Zártabb és kisebb közösségekben nagyobb az összetartás, de valóban terjed az ignorancia, az önzés, és a végén mindenki csak tényleg csak magára számíthat majd."
Te miről beszélsz?
Szüleim egy 190 fős településen élnek és mindenki egyfolytában gyűlölködik a többi ember felé. Ha összejön 4-5 ember, mindenkit kibeszélnek, aki nincs ott velük. Ha elmegy az egyik, akkor azt kezdik el szapulni.
Akkor?
"Zártabb és kisebb közösségekben nagyobb az összetartás, de valóban terjed az ignorancia, az önzés, és a végén mindenki csak tényleg csak magára számíthat majd."
Vidéki egyetemen tanultam, ott nagyon nagy összetartás volt a szakon. Igaz csak 90en voltunk, de mindenki ott segített a csapatnak, ahol tudott.
Amikor erről meséltem BME-s ismerősnek, azt mondta, hogy neki adtak el vizsga helyet a szaktársai kemény tízezrekért. Amit gondolom ismertek, miként megy.
Ez jól tükrözi a kisebb közösség összetartozását. Igaz, itt meg volt hozzá a kellő intelligencia is, amit az említett (#16) faluban nem tudok feltételezni. Ostobákkal én is laktam egy lakó közösségben, ott fúrták a másikat, ahol tudták, azonos tetteket követtek el, amiért a másikat gyűlölték. Igazi lelki nyomortanya volt, pedig az csak egy 8 szintes lakótömb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!