Nem lenne jó, ha a boltokban nem Nyugati, hanem Orosz és egyéb poszt-szovjet országokból származó importtermékek lennek?
Nagy tapasztalatom nincsen, de jártam Budapesten az Arbat nevű, orosz élelmiszerekkel foglalkozó boltban, és az ottani termékek sokkal finomabbak, mint a LIDL és egyéb boltok Német, Holland, Angol termékei, Ukrajnában is jártam párszor, ott is megkóstoltam a helyi, orosz és belarusz termékeket, szintén nagyon finomak voltak.
Miért lenne tehát probléma, ha kivonulnának a nyugati multik és inkább ilyen termékeket árulnának? Szerintem simán maguk mögé utasítják a nyugati termékeket a keletiek, csak az emberek nem ismerik őket, ezért rossz sztereotípiák uralkodnak a fejekben.
Miért kell a magyaroknak mindig valakihez menni, vagy valakinek nyalni? Ha másoknak nyalunk, azzal csak a kinyalt nép vezetőjének érdekeit képviseljük, és nem a magyarság érdekeit.
Hányszor jöttünk ki jól, ha valakinek benyaltunk? Szerintem nem sokszor. Jó példa erre a két világhá
Hát hogyne! Természetesen, amit orosz... elnézést, Orosz és Szovjet meg Ukrán Testvéreink készítenek, az mindig csak és kizárólag jobb lehet, mint bármi más a világon! Mert mint tudjuk, az Oroszok szívből szeretnek minket és élelmiszerből, ruhából csak és kizárólag a legjobbat szállítják, de amúgy is: náluk a legrosszabb termék is jobb, mint a rothadó kapitalista Nyugaton a legjobb.
Én meg mondjuk nagyon szeretnék elérhető árú, széles körben árusított magyar termékeket venni, de az meg jelenleg nincs. És ez engem jobban zavar, mint az, hogy a Nyugat-Európa seggéből kihúzott nyelvünket mégis melyik valagba dugjuk, mielőtt lefagy.
"Kár, hogy olyan drága a benzin a Nyugat miatt, hogy nem éri meg Ladát tartani"
Persze, mindenről a rothadó kapitalizmus tehet. Egyébként meg sokan szeretnek Ladát szerelni, én is, de a te imádott Ladád bizony a bűnös Nyugat összeesküvő mérnökeinek szellemi terméke. Nem is értem, hogy lehet jó, mikor nem is igazi orosz emberek tervezték, ők csak azt a kevés korszerűsítést végezték, amit kapott a sorozat (és amitől sokak szerint csak rosszabbak lettek a Fiat-tervezés utáni típusok).
Illetve az autóipar sokat fejlődött a Fiat 124 1966-os bemutatója óta. Szép és jó a Fiat, sok érdekes konstrukciójuk van, de én azért annak is tudok örülni, hogy nem kell megszakítóhézagot állítanom. És hiába van "nyugati" autóm, nem tízezrekért javíttatom.
De valamit az autóipartól és az élelmiszerektől függetlenül sem értek: miért is jó nekünk, ha csontig benyalunk a nagy Oroszországnak? Miért nem lehet kicsit önállónak lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!