Az államnak hatalmas bevételei vannak az alkohol és dohánytermékekből, ezért szerintük ezek teljesen elfogadhatóak, legálisak.
Na bezzeg a drogok... arra nem sikerült kivetni a jövedéki adót és áfát, így a drogokat és a drogosokat pokolból származó sátánfajzatoknak állítják be.
Szánalmasnak tartom azt is, hogy a Fidesz a drogosok kárára akarta népszerűsíteni saját magát, amikor is a DRogán Antal kijelentette, hogy aki nem támogatja a kötelező drogtesztet(tehát konkrétan a Fideszt) az a drogokat, drogosokat támogatja(tehát kommunista hazaáruló).
Azt gondolom, hogy egy buta sztereotípiára egy másik buta sztereotípiával válaszolni nem túl nagy intelligenciára vall.
Mindig ez van, amikor felhangzanak a könnyű drogokat legalizálni akarók kórusai: "há' de az alkohol is káros!" Mi szükség van 2-3-100 különféle tudatmódosítóra?
Amúgy a képregény rajzolója készítette ezt a klippet is: https://www.youtube.com/watch?v=xma69sxxobw
(Egyértelműen szarkasztikus szám, remélem mindenkinek leesik.)
"Mindig ez van, amikor felhangzanak a könnyű drogokat legalizálni akarók kórusai: "há' de az alkohol is káros!" Mi szükség van 2-3-100 különféle tudatmódosítóra? "
Igen, káros, és foglalkozni is kellene vele. De a könnyű drog legalizálni akarók nem akarják hogy illegális legyen az alkohol, mivel ők tudnak racionálisan gondolkodni és utána olvastak mi volt amikor amerikában betiltották. Ugyan ez van a fűvel is, csak annyi a különbség h jóval veszélytelenebb szer mint az alkohol + mivel nem alakít ki olyan erős függőséget mint az alkohol ezért a társadalom nem látja a saját szemével a valóságot, csak az akit érdekel a téma.
És azért van szükség a legalizálásra mivel most is elérhető a szer, eltüntetni a feketepiacról lehetetlenség, legalizálás adóbevételt jelentene a mostani szélmalomharc helyett ami csak a pénzt viszi feleslegesen stb. Napestig lehetne sorolni az érveket a legalizáció mellett. Az hogy te ebből annyit látsz hogy az "alkohol káros" az a te intelligenciádat tükrözi, nem azokét akik legalizálni akarnak.
Amúgy ez egy érdekes diagram:
Az alkohol és a dohány legális, de mégis mennyire veszélyes az illegálishoz képest.
"+ mivel nem alakít ki olyan erős függőséget mint az alkohol ezért a társadalom nem látja a saját szemével a valóságot, csak az akit érdekel a téma. "
Nekem van már nem egy huszonéves ismerősöm, aki erősen rá van cuppanva a fűre, naponta többször tolják. Alkoholista nincs.
Ezen meg akkorát röhögtem, mint az állat. Egy pontra tenni az oldószereket, úgy allas zusammen az összeset, az alkoholt meg külön venni... MIKÖZBEN OLDÓSZER :DDDD. Ez olyan blődség, hogy nem hiszem el, hogy olyan csinálta, aki bejárt általános iskolában kémiára. Mindegyik oldószernek marhára más hatása van a szervezetre. Egy olyan mintha a heroint meg a füvet vették volna egy kalap alá.
"Nekem van már nem egy huszonéves ismerősöm, aki erősen rá van cuppanva a fűre, naponta többször tolják. Alkoholista nincs."
A párszemélyes kutatásod jól reprezentálja a valóságot. Vagy nem. Minimum 800 ezer alkoholista él ma magyarországon, én is rengeteget ismerek(főleg egyetemen, és itt most nem csak a néha igyunk meg egy sörről beszélek), a családban is volt, ha lemegyek egy szórakozó helyre rengeteg 14 év körüli srácot látok akik piálnak(és ez bizony tönkre fogja tenni az életüket, középsulis haveri körből láttam rá példát). És ez egy nagyváros, ahol simán ellenőrizhetnék ha akarnák, nem egy faluról beszélünk...
Egyetem koliban a gyerek a folyosóra hugyozik, középsuliban hány (véres)verekedést láttam részegen amit másnapra mindenki megbánt + "bocsi csak ittam hülyevoltam", láttam szabadnapos rendőrt verekedni részegen, rengeteg olyan sztorit tudnék mesélni ami pia nélkül meg sem történik, és ezek többségben negatív szotrik. A legveszélyesebb drogok közé tartozik az alkohol, de ettől még nem kellene betiltani mert az csak veszélyesebbé tenné(házi pancsolás, mérgezés), elesne az állam egy csomó adótól, a maffia irgalmatlan pénzekhez jutna(lást amerikai betiltás-Al Capone).
Minden kutatás ami vizsgálja hogy mennyire addiktív a fű jóval az alkohol alá sorolja, mivel nem okoz testi függőséget az alkohollal ellentétben.
Ha meg valaki lelki nyomorék tök mind1 mit adsz a kezébe, úgyis rászokik MIVEL LELKI NYOMORÉK!
Ennyi erővel a csokit is betilthatnánk, mert a sok lelki nyomorék rászokik, dagadt lesz, aztán mi fizethetjük a problémáit ami a testsúlya miatt alakul ki.
De a többi hatását vizsgálva is jóval veszélytelenebb mint az alkohol. Fű van, veszélytelenebb mint az alkohol, és aki akarja az beszerzi. A legalizálásnak csak pozitív hatásai lennének, de amíg a demagógia és nem a logika uralja hazánk politikáját addig biztos nem lesz még tervben sem egy legalizálás.
Amúgy lepontozhatsz, de ettől még ugyanolyan ostoba maradsz. Írod itt hogy nem kell 1-1000 drog, csak arról feletkezel el hogy MÁR VAN. És aki akarja az beszerzi, főleg ha fűről beszélünk, mivel az egy k*va növény, amit ha elültetsz akkor nő, így mission impossible az eltüntetése. Ezt kellene felfogni, utána egymás mellé tenni a pro kontra érveket a legalizálás-tiltás vitában. Amíg addig jutsz hogy minek még egy drog addig felesleges neked a témával foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!