Barátaim! Mi a véleményetek és mit gondoltok erről az Index cikkről?
Én végig olvastam az egészet, teljesen felháborítót engem ez a hír, hogy a hármas metrót nem újítják fel :( Helyette mást csinálnak a jövőben. Mi a véleményetek és mit gondoltok erről ?
"Nyílvánvaló, hiszen Bp a balolali szavazók bázisa, miért kapnánk bármit?"
Egy normális országban éppen az lenne a logikus, hogy az éppen regnáló párt próbálja minél jobban helyretenni a dolgokat, hogy ezzel minél több szavazót szerezzen magának, főleg a legkeményebb ellenfeleitől.
Ez olyan, mint a kapitalizmus-szocializmus szembenállása. A demokrácia a kapitalizmus, ahol verseny van a pártok között, hogy ki tudja a legjobbat nyújtani a népnek és aki nyeri a versenyt, annak adnak bizalmat, míg a szocializmus a diktatúrával egyenértékű, ahol minden állami tulajdonban van és nincs verseny, így csak egyet lehet választani.
Amiket terveznek:
-Hungária körút – Rákospalota-Újpest korszerűsítés
-Budapest elővárosi HÉV vonalak fejlesztése, felújítása
-Budapest-Keleti pályaudvar épület-felújítás,
-Budapest-Nyugati pályaudvar épület-felújítás
-Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér kötöttpályás kapcsolatának kialakítása
Véleményem:
A vasútvonal valóban vállalhatatlan állapotban van! Budapest-Prága EC-n ha mondjuk el akarok menni Párkányba, akkor az út menete durván: Keleti-városhatár: 3/4 óra, városhatár-Párkáky 3/4 óra...
Egy reptér-város vasútra is már régóta szükség van....
És a Keleti épülete is omladozik...
De azért na, a 3-as metró sokkal sürgősebb kérdés!!
Én nekem szar az olvasott szövegértésem? Mintha azt olvastam volna, hogy fel lesz újítva a hármas metró, csak más pénzből finanszírozzák, nem?
Egyébként ha nem újítják fel, akkor annak annyi, mert nagyon szar állapotban van. Bármikor eltörhetnek a sínek (felkeményedtek már), a beton talapzat szét van mállva a folyamatosan érkező bizonytalan eredetű víz miatt, a kocsiknak az alváza romokban, bármikor elposszanhat a felfüggesztés... Hát nem tudom. Én ha Pesten járok, messzire el fogom kerülni, az biztos.
Utolsó:
Csak azért, mert az index kihozott egy videót, nincs a kocsik alváza annyira rossz állapotban, mint ahogy gondolod. Valóban fel kell újítani, de a kocsikkal kapcsolatban az egyedüli veszélyes dolog a tűz. A pálya az már más kérdés, mert valóban nem elég a síncsere, amit most csinálnak, remélem hosszú távon ennyivel nem tudják le az egészet.
Kicsit túlzó, hogy messziről elkerülöd, de lehet, hogy csak nekem. :)
Én nagyon szeretem a 3-as metrót, és van, hogy céltalanul bóklászva szabadidőmben felülök, figyelem a kocsik, pálya állapotát.
A legnagyobb veszélyt abban látom, ha egyszerre van tűzeset, és vészfékezés a koszos programszőnyeg miatt. Így az utasokat nem viszi, vagy nem feltétlenül viszi el a metró a következő állomásig, ami rohadt veszélyes dolog. Egyébként a vezetők eléggé felkészültek, és elég nagy rutinnal dolgoznak meglátásom szerint.
U.i.: nem, nem vagyok bkv-s, egyetemista vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!