Mi lesz a mostani fiatalokkal akiknek alig lesz nyugdijuk?
A kerdesem az lenne hogy azok a tomegek akik most fiatalok es 4-6, vagy akar 8 oraban vannak bejelentve mihez fognak kezdeni ha elerik a nyugdijkorhatart? A nyugdijuk semmit sem fog erni, ha egyaltalan lesz.
A magyarok miert nem tagok tomegesen valamelyik magannyugdij penztarnal mint pl a Ny.Europaiak? Ennyire nem erdekli az embereket a sajat sorsuk?
Szia!
Kérdésedben "A magyarok miért nem tagok tömegesen valamelyik magánnyugdíj pénztárnál..."
részt fejtsd ki bővebben légyszíves.
Ilyesmire gondolsz?: [link]
Az elmúlt 25 évben egyetlen konkrét gyakorlati intézkedés nyugdíj ügyben a magánnyugdíjpénztárak létrehozása volt. Ezt az egyet is egy tollvonással elsöpörte Orbán. Ezzel a fiataljaink egyetlen lehetőségét is kivégezte annak hogy ők majd ha eljön az ideje egy normális nyugdíjat kapjanak.
Lehet hogy ezek a pénztárak nemvoltak tökéletesek de nem is voltak olyan rosszak mint ahogy azt Orbánék híresztelték, a hiányosságokat korrigálni kellett volna és nem elvenni a megtakarításokat. Kellet a pénz a stadionokra meg a haveroknak, mára ez is kiderült. Sunyi emberek ezek semmi kétség.
Én elkezdtem havi szinten 10.000 Forintot félre tenni nyugdíjbiztosításba. AZ inflációkövető, és francokat akarok az államon élősködni.
Amúgy mi lesz?
Félretesznek, gyűjtögetnek, és összegyűjtenek annyit, hogy túléljék.
Magunkat igaziból nem féltem, de akik most 40 év körüliek, azoknak nem sok jót jósolok...
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!