Szerinted a mostani 20-30as éveikben járó aktívaknak mekkora állami nyugdíjuk lesz?
én ugy tippelem a netto keresetuknek a 20 %-át kapják meg.
ha realértéken netto 150k-t kerestél 45 éven át kapsz majd olyan 30 k körül.
szerintem lesz csak nem épp olyan bőkező mint most.
Jelenleg az átlagnyugdíj az átlag fizetés kb 70%-a ugy hogy az átlag szolgaláati idő 36 év.
Mire mi eljutunk a nyugdíjhoz(megemelik a korhatárt) szerintem a ki ledolgozik 45 évet az kb az átlag fizunak kaphatja majd a 20 százalékát.
ha jelenleg is ilyen arányok lennének akkor nem 37% menne nyugdijra az aktivaktol hanem olyan 10-12% elvonás is elég lenne.
plussz szerintem már tülönk vonnak le egészségügyi ellátást is és ingyen utazás sem lesz.
szerintem lesz csak nem épp olyan bőkező mint most.
Jelenleg az átlagnyugdíj az átlag fizetés kb 70%-a ugy hogy az átlag szolgaláati idő 36 év.
Mire mi eljutunk a nyugdíjhoz(megemelik a korhatárt) szerintem a ki ledolgozik 45 évet az kb az átlag fizunak kaphatja majd a 20 százalékát.
ha jelenleg is ilyen arányok lennének akkor nem 37% menne nyugdijra az aktivaktol hanem olyan 10-12% elvonás is elég lenne.
plussz szerintem már tülönk vonnak le egészségügyi ellátást is és ingyen utazás sem lesz.
Azt mond meg nekem hogy ezt ki fogja megtermelni? Magyarországon rohamosan fogy a népesség.
az akkori aktívak.
Még ha majd kevesebben is lesznek mint most.
Olyan nem lesz hogy nem lesz népesség.
Lesz népesség, a "rejtett tartalék" meg az "isten ajándékai", mindegyik a munkaszeretetéről híres.
Hozzájuk jöhetne még valami fekete népesség és meg egy kis muszlim is :-(
Szegény gyermekeink és unokáink, sötét jövő előtt állnak,
ha nem lesz valamilyen nagytakarítás.
a két kijelentés között ellentét van.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!