Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerinted a mostani 20-30as...

Szerinted a mostani 20-30as éveikben járó aktívaknak mekkora állami nyugdíjuk lesz?

Figyelt kérdés

én ugy tippelem a netto keresetuknek a 20 %-át kapják meg.

ha realértéken netto 150k-t kerestél 45 éven át kapsz majd olyan 30 k körül.

2014. szept. 7. 14:32
 1/10 anonim ***** válasza:
es a passzivok?
2014. szept. 7. 14:33
 2/10 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem semennyi nyugdíj nem lesz. A népesség fogyás miatt nem lesz ki megtermelje.
2014. szept. 7. 14:47
 3/10 A kérdező kommentje:

szerintem lesz csak nem épp olyan bőkező mint most.

Jelenleg az átlagnyugdíj az átlag fizetés kb 70%-a ugy hogy az átlag szolgaláati idő 36 év.

Mire mi eljutunk a nyugdíjhoz(megemelik a korhatárt) szerintem a ki ledolgozik 45 évet az kb az átlag fizunak kaphatja majd a 20 százalékát.

ha jelenleg is ilyen arányok lennének akkor nem 37% menne nyugdijra az aktivaktol hanem olyan 10-12% elvonás is elég lenne.

plussz szerintem már tülönk vonnak le egészségügyi ellátást is és ingyen utazás sem lesz.

2014. szept. 7. 14:54
 4/10 anonim ***** válasza:
47%

szerintem lesz csak nem épp olyan bőkező mint most.

Jelenleg az átlagnyugdíj az átlag fizetés kb 70%-a ugy hogy az átlag szolgaláati idő 36 év.

Mire mi eljutunk a nyugdíjhoz(megemelik a korhatárt) szerintem a ki ledolgozik 45 évet az kb az átlag fizunak kaphatja majd a 20 százalékát.

ha jelenleg is ilyen arányok lennének akkor nem 37% menne nyugdijra az aktivaktol hanem olyan 10-12% elvonás is elég lenne.

plussz szerintem már tülönk vonnak le egészségügyi ellátást is és ingyen utazás sem lesz.

Azt mond meg nekem hogy ezt ki fogja megtermelni? Magyarországon rohamosan fogy a népesség.

2014. szept. 7. 15:03
 5/10 A kérdező kommentje:

az akkori aktívak.

Még ha majd kevesebben is lesznek mint most.

Olyan nem lesz hogy nem lesz népesség.

2014. szept. 7. 15:06
 6/10 anonim ***** válasza:

Lesz népesség, a "rejtett tartalék" meg az "isten ajándékai", mindegyik a munkaszeretetéről híres.

Hozzájuk jöhetne még valami fekete népesség és meg egy kis muszlim is :-(

Szegény gyermekeink és unokáink, sötét jövő előtt állnak,

ha nem lesz valamilyen nagytakarítás.

2014. szept. 7. 17:26
 7/10 A kérdező kommentje:

a két kijelentés között ellentét van.

:)

2014. szept. 7. 18:42
 8/10 anonim ***** válasza:
Addigra vége lesz a világnak...
2014. szept. 7. 23:27
 9/10 anonim ***** válasza:
Ki az a barom aki lepontozott engem. Vagy csak én képzelem be hogy a magyarok száma fogy az országban. Már 10 millió alatt vagyunk egy jó ideje és ez tovább fog lemenni.
2014. szept. 8. 17:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Így van, fogy a nép. Rengetegen kimennek/mentek külföldre, a jobb megélhetésért. Azt hiszik hogy ők döntöttek így, pedig a kormány szándéka. Ittmaradaknak, meg akkora fizetést adnak, aki gyereket mer válalni, szinte lehülyCézik. Nemcsoda hogy fogy a nép. Mindennek van miértje csak meg kell fejteni, miért ez a kormány célja. Kiknek akarnak helyet csinálni?
2014. szept. 8. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!