Mit gondoltok erről a cikkről? (Lényege: az erdélyiek, ha választhatnának, nem akarnának az "anyaországhoz" tartozni. )
Őszintén szólva, amikor korábban az itteni kérdéseket olvastam Erdély és Magyarország újraegyesítéséről, én is csak politikai, gazdasági, infrastrukturális, stb. különbségekben gondolkodtam.
Hogy mennyi feszült viszonyt eredményezne a nemzetközi politikában, hogy mennyire működésképtelen lenne egy székely enklávé Románia közepén, micsoda gazdasági különbségek vannak, és még mennyi, mennyi dolog amit össze kéne csiszolni.
Nem gondolkodtam el azon - és szerintem itt sokan mások szintén nem -, hogy vajon az erdélyiek hogy gondolkodnak erről. Talán alapnak vettük, hogy hát elvégre ők is magyarok, biztos kapva kapnának egy ilyen lehetőségen, hiszen így valamilyen értelemben helyre állna a régi rend.
A cikket olvasva ezek után kissé megdöbbentő volt azt látni, hogy mennyire nem így vélekednek. Persze belegondolva, érthetőek az érzéseik, s kicsit visszaemlékezve bizony abban is van igazság, amit ránk sütnek.
Mit gondoltok? Ettől eltekintve érdemes tovább gondolkodni ilyen témában, vagy érdemes lenne megpróbálni helyrehozni azt a kapcsolatot?
Értelmes hozzászólásokat szeretnék kérni, nem olyanokat, hogy "ez az index, tehát biztos hazudik, mert nemzetietlen és utálja az erdélyieket". Köszönöm.
Az előítéletek jelentős része a migrációból fakad.
A nagyobb önbizalmú, öntelt emberek könnyebben szánják rá magukat a kivándorlásra.
Pl. ezt láthatjuk a beilleszkedni nem akaró, autógyújtogató arabok esetében Ny. Európában.
A migráns magyarokkal ugyanez a helyzet, az anyaországban sokukat látják törtetőnek, másokon átgázolónak a céljaik elérése érdekében.
Személyesen is ismerek ilyeneket, pl egy volt szekus aki nyomatja a fiait a közéletben, önkormányzatban, kormánytisztviselői poszton.
Az a baj h sokan csak ezeket a bevándorlókat látják, pedig nincs több rossz ember az anyaországban mint Erdélyben vagy Kárpátalján.
Akinek ismerősi köre vagy rokonsága van a határon túl bármelyik irányba, annak nem szoktak ilyen előítéletei lenni.
Már miért akarna bárki is csatlakozni egy olyan országhoz, amit egy hajszál választ el a diktatúrától és a teljes kiközösítéstől?
Románia szinte minden téren előrébb jár Magyarországnál.
Amúgy ezt a trianonosdit már ideje lenne lezárni. Majdnem 100 éve történt, akkor is megvolt a maga oka. Nem feltétlenül volt arányos "büntetés", de mindenképpen jogos volt. Megint más kérdés, hogy büntetés volt-e.
"Románia szinte minden téren előrébb jár Magyarországnál."
Na miben jár előrébb?
Egyébként abban tényleg előrébb járnak, hogy nincsen tele a hozzád hasonlóakkal akik szerint "jogosan" büntették, darabolták fel az országot és kerültek szinte színmagyar területek is idegen országokhoz. (Példa gyanánt ha a románok jártak volna úgy az helyett, hogy köpönyegforgatók voltak.)
Meg a kisebbségek jogtiprásaiban is előrébb jár nálunk, szóval büszke lehetsz rájuk! :)
És akkor még csak itt épül diktatúra, ott nem, röhejes az agymenésed.
Szerintem oda kellene nektek költözni az ottani magyarok helyett, és kipróbálhatnátok milyen leányálom lehet magyarként ott élni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!