Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A romák integrációjában az...

A romák integrációjában az segítene, ha az emberek elfogadnák a kultúrájukat?

Figyelt kérdés

A magyarok általában lenézik a romákat, nem tekintik őket magukkal egyenrangúnak és a kultúrájukat sem akarják elfogadni.

Az államnak jobban kellene támogatnia a sokszínűséget, elfogadást, mint ezt a szegregációt, szupremáciát.

Gyűlöletbeszédért is mindig csak romákat ítélnek el, magyarokat soha.

Pedig, nap mint nap hallani magyarok szájából olyanokat, amiért egy civilizált nyugati országban már elítélnék.

Ami a bűnözést illeti, különbséget kellene tenni azok között, akik azért lopnak, hogy megtudjanak élni, enni tudjanak, eltudják tartani a gyerekeiket.

Meg amúgy sem lopnak nagy értéket.

2014. nov. 23. 19:26
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%

Te általanosítassal vadolod a tobbi válaszolot de te ugyanazt csinalod csak pozitív irányban és meg baromsagokat is írsz.

"Nagyon nagy szeretetet és összetartas van náluk"

- Az elmúlt hónapokban többszor is volt az Indexen hogy falunapokon csoportok verekedtek össze..szamurajkardokkal. Szerinted kik voltak? :) Mert nem a japan kisebbseg.

2014. nov. 23. 22:14
 32/42 anonim ***** válasza:
100%

"Nagyon nagy a szeretet és az összetartás van náluk, ami a magyaroknál nem létezik."

Erről is lehetne érdekes dolgokat mondani, mikor átvágják egymást is pl.

Kb. ennyire hisszük el a meséidet. :)

2014. nov. 23. 22:16
 33/42 anonim ***** válasza:
100%

28-as

Az a gond hogy 10 ből 9 meg egyáltalán nem ilyen.

Persze ez ember függő.

De egyébként a baj nem is annyira a 40-50 évesekel hanem a fiatalokal mert azok viszont...Persze nem vagyok rasszista és a liberalizmus is addig terjed amíg az civilizált(pl a homokos felvonulást rühellem mert az már milyen dolog hogy nem vagyok természetes de akkor meg még híresztelem is és mást is bíztatok hogy legyen más).A lényeg hogy 10 ből 8 biztos hogy semmire kellő,hulladék a maradék 2 meg ritka.

És akkor pesze hogy az emberekben benne van az hogy látják lorenzót késel,meg pár további lakatost banzdázni,rabolni akkor pesze hogy mindegyiket utálják és a 80%-ot tényleg utálhatják is.

2014. nov. 23. 22:18
 34/42 anonim ***** válasza:
100%
És igen ők még egymás ellen is sokszor szemetek.
2014. nov. 23. 22:19
 35/42 anonim ***** válasza:
100%

Normális ember nem csinál 3-4 gyereket a semmibe, hogy fázzon vagy éhezzen.

Ja a magyaroknál miért nincs ilyen?

Normális ember ismeri a magántulajdon fogalmát.

Ha az én erdőmből tolná haza a fát (ha lenne erdőm) a biciklijén biztosan belőném egy gödörbe biciklivel együtt.

Nekem Lakatosék a szomszédaim, látom, hogy villannyal fűtenek és egész nap ég a villany, tv, de a villanyóra leolvasót elküldték, hogy nekik ki van kötve az villany...

10 tagú családból senki nem dolgozik.

A növendékek füveznek, az idősebbek gyógyszerre isznak.

Havonta kell üvegeztetni az ajtót ablakokat, mert törékenyek.

(Nálunk az utóbbi 20 évben nem tört ki ablak.)

Na ez a szép kultúra.

TB-je egynek sincs, ha van egy kis bajuk mentőt hívnak.

Egy időben pár naponta lopták a kábeltévét, az egész utcában lebszták a netet.

Tudtam értékelni, mert online értékesítésből keresem a kenyerem.

Ha az a roma kultúra akkor én nem akarom elfogadni őket.

2014. nov. 23. 22:22
 36/42 anonim ***** válasza:
0%

Nem vagyok se provokátor, se liberális, csak már 40 éves elmúltam, és többet láttam a világból, mint amennyit kellet volna, de ennek köszönhetően másképp is látom azt.

Most vonatkoztass el az előítéleteidtől, és tekints rájuk emberként.

Példa: ha újszülöttként betettek volna Téged egy roma családba, és putriban kellett volna felnőnöd olyan körülmények közt, akkor Te is épp olyan lennél a bőrszínedtől függetlenül. Ebből egyenesen következik, hogy nem a származás a lényeg, nem az, hogy roma vagy magyar valaki, hanem a környezet, amiben szocializálódik. Vagy ha örökbe fogadnál egy cigány gyereket, sokkal nagyobb eséllyel indulna az életben, mert kulturált körülmények közt nőne fel, nem éhezne, rendszeresen tisztálkodna, rendesen tanulna stb.

Tehát nem az a 3 éves gyermek a hibás, hogy az lesz ami, hanem az állam tartja fent ezt az állapotot valamiért. Talán épp ezért, hogy mindig lehessen bűnbakot találni, szidni valakiket. Mi lenne a szélsőjobbal nélkülük?

2014. nov. 23. 23:02
 37/42 anonim ***** válasza:
100%
Évek óta a gyámügyön dolgozom, sokszor kell roma családból kiemelni gyerekeket. Nekem mindig itt jön le a különbség. A 'magyar' ilyen helyzetben normálisan fogad, megkérdezi, hogy mit tehet, hogy a gyereke visszakerüljön, mert szereti. A roma meg baltával, husánggal fogad, rendőrséggel kell kimenni, és azt kérdezi, hogy akkor a családi pótlékkal mi lesz. Nem általánosítás, de kb. 90%, 10 év tapasztalatai alapján...
2014. nov. 23. 23:09
 38/42 anonim ***** válasza:
100%

Par dolgot jól próbálsz leírni de mindig baromsag sül ki belőle.

1) Ha a ciganyok jobb jövőt akarnak a gyerekeiknek akkor miert csinalnak 6-ot,0 egzisztenciára?

2) Miert teremtenek olyan környezetet ahonnan nem tud kiemelkedni? Sokuknal az szamít dicsosegnek ha ült börtönben,a tanulokat lenezik,csicskaztatjak.

3) Rengeteg sikeres ember aki a semmiből,szegenysegből küzdötte fel magat. Egyaltalan nem kell oda beragadni örökre

2014. nov. 23. 23:12
 39/42 anonim ***** válasza:
100%

# 36 megadta a választ, hogy lehetne őket integrálni.

Kiemelni a gyerekeket a családjukból, elhelyezni egy "normális családnál" és kulturáltan felNEVELNI.

Vagyis pár generáción belül megszüntetni a "kultúrájukat".

De ez természetesen kivitelezhetetlen a 21. század elején.

Valóban én is olyan lennék, ha úgy nevelkedtem volna, de szerencsére nem...

Abban egyet értünk hogy egy rétegnek érdeke ezt az állapotot fenntartani, de az nem a szélsőjobb...

2014. nov. 24. 00:44
 40/42 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

Ők miért nem fogadják el a mi kultúránkat?

"Meg amúgy sem lopnak nagy értéket."

Hja, és akkor már szabad? Sőt esetleg az ő kultúrájukban kötelező is? Végülis attól lesz valaki "raj", hogy minél többet lop, nem?

"Ami a bűnözést illeti, különbséget kellene tenni azok között, akik azért lopnak, hogy megtudjanak élni, enni tudjanak, eltudják tartani a gyerekeiket. "

Kár, hogy többnyire azoktól lopnak, akikneknek arra kellene, hogy meg tudjanak élni, enni tudjanak, el tudják tartani a gyerekeiket. Gondolom te még adnál is nekik, hogy még azt is vigyék nyugodtan meg amazt is, meg itt egy deák, vigyék azt is, ha hozzád mennek.

2014. nov. 24. 08:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!