Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A romák integrációjában az...

A romák integrációjában az segítene, ha az emberek elfogadnák a kultúrájukat?

Figyelt kérdés

A magyarok általában lenézik a romákat, nem tekintik őket magukkal egyenrangúnak és a kultúrájukat sem akarják elfogadni.

Az államnak jobban kellene támogatnia a sokszínűséget, elfogadást, mint ezt a szegregációt, szupremáciát.

Gyűlöletbeszédért is mindig csak romákat ítélnek el, magyarokat soha.

Pedig, nap mint nap hallani magyarok szájából olyanokat, amiért egy civilizált nyugati országban már elítélnék.

Ami a bűnözést illeti, különbséget kellene tenni azok között, akik azért lopnak, hogy megtudjanak élni, enni tudjanak, eltudják tartani a gyerekeiket.

Meg amúgy sem lopnak nagy értéket.

2014. nov. 23. 19:26
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%
Se Kanada, se a nyugat nem kér belőlük, ezt 1990 óta megtanulták. Aki még emlékszik rá, a Nyugati aluljáróban a nagy romániai cigánytáborok vertek tanyát. És onnan indultak tovább vándorolni és ingyenélni. Ott nem kell dolgozni, de jól lehet élni, ezt hitték. Mindkét fél csalódott és most sorozatban zavarják őket haza.
2014. nov. 23. 20:57
 22/42 anonim ***** válasza:
100%
És a 12 éves már szül, van 4-5-6 gyereke, ez is a "kultúra" része? A félig összedőlt, ablak nélküli vályogpurtiba szülnek és szülnek, a tablettát rég feltalálták, de nekik nem kell. A 12 éves lányt eladják, iskolába nem jár, de útszéli prostinak jó, ez is a "kultúra" része? Vagy az alkoholizmus, a drogok, ez is?
2014. nov. 23. 21:01
 23/42 anonim ***** válasza:
100%
Minden liberálist beköltöztetnék melléjük, aztán ha már első nap kirabolják, megverik és ellopják mindenét, nem írna le ilyeneket. Rózsadombi romavédők, tessék kipróbálni! A rokonaim borsodiak, ők naponta szenvedik ezeknek a terrorját.
2014. nov. 23. 21:05
 24/42 anonim ***** válasza:
76%

"A cigánybűnözés mellett említsük meg a magyarokat is, akik évekig lopják a munkahelyüket, milliárdos tételben csalják az ÁFA-t, Franciaországból és Ausztriából lopják a munkagépeket, tonnaszámra forgalmaznak ismeretlen eredetű húsokat, ipari mennyiségben bontják a lopott autókat stb."

Áfacsalás? Gőzeke sztorija rémlik pl.? Nem a börtönben kellene neki csücsülnie?

És igazából a többire is lehet példákat hozni, csak a "magyar" bűnelkövetőket nem mentegeti senki, mint ahogy csinálod fordítva.

A felemelkedést bizony fordítva is akarni kellene, és lehetőleg megtanulni normálisan együttélni másokkal.

2014. nov. 23. 21:06
 25/42 anonim ***** válasza:
62%

"Persze, utálhatjátok őket, de a 3 és 5 éves gyermekek nem tehetnek arról, hogy éheznek és fáznak. És ha ilyen körülmények közt nőnek fel, akkor sok esély nincs nekik sem kitörni onnan"

ezért van az, hogy ha ilyen körülmények között neveli vki a gyerekét, akkor kimennek a szociális munkások, és a szülők ha nagyon szélsőséges az eset, mennek börtönbe veszélyeztetés miatt (van ahol a csecsemő bele is hal a körülményekbe), a gyerekek meg mennek állami intézményekbe és ott nőnek fel.. Fura, hogy ez egy magyar család esetén így van, a romák esetén meg hagyjuk, hogy a gyerek a putriban szenvedjen? Ez a nagy roma-magyar problémamegoldás??

2014. nov. 23. 21:19
 26/42 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy troll kérdés. Ennyi.
2014. nov. 23. 21:34
 27/42 anonim ***** válasza:
100%

Erdekes módon a svab,lengyel,ruszin kisebbseget szinte sose hallottam volna hogy szidjak. A törököket se nagyon.

Pedig ők ugyanúgy kisebbsegek..

2014. nov. 23. 21:50
 28/42 anonim ***** válasza:
0%

Nem vagyok rózsadombi romavédő, se liberális, csak egyszerűen ember vagyok, ahogy a cigányok is.

20 éve még én is utáltam őket és ugyanez volt a véleményem. Kiraboltak, roma betörőt is fogtam, diszkóban, utcán verekedések voltak rendszeresen, skinhead voltam, Fejbőrt, Magozott cseresznyét hallgattam stb., tehát nem foghatja rám senki, hogy csak tévében láttam romát!

Akkor változott meg a véleményem, amikor rendszeresen cigánytelepekre kellett járnom a munkám során itthon és külföldön is. Amikor odajöttek beszélgetni, kíváncsiskodni, és amikor már hatodszor mentem, akkor már integettek, szaladtak elém a gyerekek, akkor már az embereket láttam bennük, nem egy utált népcsoportot.

Volt, hogy két roma munkást adtak mellém, akiktől tartottam az ostoba előítéleteim miatt, de mindketten becsületesen dolgoztak, és elmondhatom azt is, hogy sokkal jobb emberek voltak, mint amire számítottam. Irigységet nem ismerik, ők tényleg az utolsó falat kenyerüket neked adnák. De meg is hívtak az otthonukba, ahol kb. 10-12 családtag volt, jót borozgattunk és élőben hallgathattam igazi cigány népzenét, ami nagy élmény volt. Nagyon nagy a szeretet és az összetartás van náluk, ami a magyaroknál nem létezik. Több év után is felhívnak beszélgetni, mert a cigány nem felejti el, ha emberszámba veszed.

Nektek csak annyi bajotok van, hogy elítélitek őket anélkül, hogy közelebbről megismernétek. Én azért nem ítélem el, hogy fát tol haza a biciklijén, hogy aznap este ne fagyjanak meg. Sajnos nincs más lehetőségük.

Az a Győzikés példa meg nagyon gyengére sikerült. ;)

2014. nov. 23. 22:05
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nagyon durva körülmények között élnek, szegény 3, 5 éves gyerekek, stb., de miért? Mert NEM DOLGOZNAK anyuék. Ha Te se dolgoznál, Te is ilyen körülmények között élnél, pedig magyar vagy, ugyanannyi segélyt kapnál, mint a szegregáltjaid. És sok nyugdíjas is ilyen körülmények között él és nekik sincs esélyük kitörni, pedig 40 évet ledolgoztak. A gyerekvállalás meg felelősség, mi nem merünk harmadikat vállalni, mert nem tudjuk, hogy normális körülmények között fel tudjuk-e nevelni. Pedig dolgozunk mindketten. És a különbség, hogy nem az államtól várjuk a megváltást, de már a nyugdíjat sem.

Lop, hogy meg tudjon élni? Basszus, nem csak lop, de rabol, kifoszt, szexuális erőszakol és öl. Hogy megéljen szegény.

Tényleg költözz el 2 hétre Borsodba a kegyeltjeid közé, hátha kicsit észhez térsz az agymosásodból.

2014. nov. 23. 22:10
 30/42 anonim ***** válasza:
100%

"Az a Győzikés példa meg nagyon gyengére sikerült. ;)"

Te azt állítottad, hogy "csak a magyarok csalnak adót".

Erre kaptál rá ellentétes példát is. :D

Elhiszem, hogy fáj az igazság.

2014. nov. 23. 22:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!