Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha két egymást követő évben...

Ha két egymást követő évben nem ér el nyereséget, nem működhet tovább?

Figyelt kérdés

Mit szóltok egy újabb kiváló döntéshez?

[link]

Elmehetnek a pi***ba, akkor sem vásárolok sem coop-ban, sem cba-ban. Múltkor is inkább sétáltam +15 percet és bementem egy kisboltba és ott vettem magamnak üdítőt meg csokit, mert én be nem teszem a lábam egy cba-ba és csak az volt haveromékhoz közel. Így meg +60ft kb, de az elveim megmaradtak.

2014. nov. 18. 14:21
 1/10 anonim ***** válasza:

Ennek mi köze ahhoz, hogy te hol vásárolsz?? Ez az egész arról szól, hogy a cégek (és nem csak a nagyobb cégek, de a kis cégeknél nehezebb ezt bizonyítani) direkt veszteségesen zárnak csomó évet, mert sok adót nem a megmozgatott pénz után fizetnek, hanem a profit után, így sokkal egyszerűbb a profitot beruházásra költeni/egyéb könyvelési módszerekkel eltüntetni és veszteségesnek beállítani a céget, mint adózni a profit után..

baromira nem érdekel senkit, hogy jársz egy CBA-ba vagy COOP-ba

2014. nov. 18. 14:32
 2/10 anonim ***** válasza:

Aha, érdekes cikk.

Tehát akik eddig a szegényebb rétegekhez tartoztak és a hiperekben voltak kénytelenek vásárolni - nem mindenki jár ilyen helyekre jókedvében - azok majd menjenek kevésbé hatékonyan működő kisboltokba, ahol minden drágább.

Végül is logikus.

Aztán ne csodálkozzunk, ha senki nem akar befektetni ebben az országban.

2014. nov. 18. 14:32
 3/10 A kérdező kommentje:

Egy példa? Spar! A Spar megvette a Plus üzleteit és az összes Spar üzlet fel lett újítva. Ez hatalmas beruházás, még jó hogy utána egy ideig veszteségesek voltak. Akkor ne ruházzunk be semmibe, nehogy bezárjanak?

Az egész arra megy ki, hogy kormányközeli hipereket akarják kedvezményben részesíteni

2014. nov. 18. 14:38
 4/10 A kérdező kommentje:
2-es nekem nem a hipermarketekkel van bajom, vásárolok Auchan-ban, Spar-ban, Tesco-ban, Lidl-ben. Én a kormányközeli hipereket bojkottálom. Ez az egész meg nekik kedvez és a többit akarják ellehetetleníteni.
2014. nov. 18. 14:40
 5/10 anonim ***** válasza:

Loool, és még a Jobbikra akarták rákenni, hogy el akarja űzni a multikat :D

Gratulálok minden kedves Fidesz szavazónak :)

2014. nov. 18. 14:41
 6/10 A kérdező kommentje:

Lehet hogy rosszul magyarázok, de nagyon jól összefoglalta a hvg azt amire gondolok.

"azt is akarja a kormány kikényszeríteni, hogy papíron mutassanak ki nyereséget a céget. Ez a két dolog azonban koránt sem magától értetődő, mivel jövőre már jól megadóztatják őket, durván 30 milliárd forintot sóz a kormány a nagy hiperek nyakába a megemelt élelmiszer-felügyeleti díjként. Ez a Tesconak durván 10 milliárdos pluszterhet, a Sparnak pár milliárddal kevesebbet jelent. Márpedig ez – még ha nyereséges is lenne a hipermarket – szinte biztosan veszteségbe taszítja azt – az egyetlenként túlélőnek tűnő Penny Market is vélhetően elbukna a díjon. Nem marad más megoldás, ha nem akar bezárni pár év múlva, hogy megemeli az árakat – ezzel ugyan elkerüli a bezárást, de a CBA, Coop, Reál malmára hajtja a vizet. Az árak emelésével aztán jó eséllyel elvész a versenyelőny, csökken a forgalom, jön a veszteség, majd ha mégegyszer, már zárhatnak is be. Ráadásul az egész herce-hurca végén az emberek majd drágábban jutnak a kenyérhez, sajthoz, liszthez és más élelmiszerhez"

2014. nov. 18. 14:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Ekkora baromságot még én se hallottam, de jellemző erre az Orbán féle nemzeti kommunista irányra. Mi köze az államnak ahhoz, hogy veszteséges-e egy üzlet? A tulajdonos csak el tudja dönteni, hogy megéri-e neki nyitva lenni továbbra is vagy sem. A CBA termékei pedig meg sem közelítik minőségben a Sparét, de azt mondom, hogy még az Aldiét és a Lidlét sem. Az meg tényleg no comment, hogy egy nagyjából 100 ezres lakosságú területről képesek kitiltani a nagyobb üzleteket. Nevetség. Most komolyan, mondjuk a Lövölde téren kinek a szépérzékét zavarja az ott lévő Lidl? A CBA logója szebb, vagy mi a gond?
2014. nov. 18. 15:11
 8/10 anonim ***** válasza:
LOOOOOOOOL ez mekkora már? Ha profitot termelnek az a baj, ha veszteségesek, az a baj? Pontosan nullszaldósra kell kijönnöd év végére, különben betiltanak:)
2014. nov. 18. 15:38
 9/10 anonim ***** válasza:

KOMMUNISTA FIDESZ! Aki ezt nem látja, nincs agya!

komcsi komcsi komcsi komcsi....

És még ők számolnak le a kommunistákkal :D

Na mind1...ti szavaztátok meg. Egyétek. Fincsi mi?

2014. nov. 18. 16:11
 10/10 BlodDrunk ***** válasza:

Ez egy újab lépés lenne az államosításra.

Majd a nagy multik meg aztmondják,hogy szarnak bele bezárnak,nemhinném hogy mélyen érintené őket,nyitnak más országba majd boltot.

Aztán lesz Állami Coop meg CBA és lehet majd örülni.

Remélem akik ezt támogattják meg éhenhalnak majd.

2014. nov. 18. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!