Budapest városállam. Támogatnád?
": Mégis miért? A vidéki konzervatívoknak végre nem kellene a "belpesti" liberális értelmiséggel csatáznia. Itt akármit tesznek, nem kérnek belőlük, legalább ez a probléma le lenne tudva."
Mert relatív szemmel nézve össze van fonódva a kettő.
Nem mintha nem lenne rossz megszabadulni tőletek, meg a liberátor ökörségektől, amelyek bennünket nem igazán érdekelnek jelenleg. :)
Bár szerintem nem igazán tudni mi az a "kulturális szakadék", de szerintem te magad sem.
De tévedésben éltek, hogy pest nélkül a vidék csődbe menne, mert vannak akik ezzel áltatják magukat! :)
Szóval igazából ezt a kérdést a szokásos "á, nem gyűlölködő" libber vidékellenes provokáció kérdésnek lehet tekinteni. :D
Senki nem mondta, hogy Vidék csődbe menne Budapest nélkül.
És fordítva se.
Budapest a szolgáltatásokra épül, míg Vidék a fizikai munkára.
Az áram jelentős részét külföldről vesszük, szóval tök mindegy, hogy van Paks. Bár Paks 2-n többe fog kerülni az áram, mint a világpiacin, de megtarthatjátok azt is.
Én egy dolog miatt örülnék, ha Bp elszakadna az országtól, mert akkor Gyurcsány, Orbán, és Vona mehetne vissza falujába, és természetesen vihetnék többit is.
Budapest "városállam" pedig új vezírt avat Soros György személyében. Alelnök: Rosenblum Ábrahám Köztárasági Elnök: Kleinblau Ábel Tanácstagok: Csermanek, Schiffer, Scheizgerschmidt, Kohn, Roth, Zwack, Hümerstein, Szíjjártó
Tudtommal Soroson kívül egyik sem pesti, így őket is vinnétek :D
Csak Pesti születésű maradhatna :D
Na ja akkor vének tanácsa lesz nagyjából ilyen kaliberű emberekkel: Csajbók néni, Vazul néni, Zsoltti nagymutterja, Vili bácsi, Hudelák Gyula és Hudálekné...
És ez a városállam hidd el olyan lenne, hogy a zsidók első nap egytől-egyik besunnyognának, mert nekik kell pest. ésőbb ahogy korábban írták a cigányok is ott kötnének ki...
Ezekből a válaszokból is tökéletesen látszik, hogy mekkora az ellentét Budapest és az ország többi része között, holott alapvetően nincsenek ilyen mértékű különbségek.
Szerintem azért értelmetlen ez a felvetés, mert a XXI. századi Európában nem sok jelentősége van annak, hogy hol húzódnak a határok, hiszen a gazdaság ezeken már jó ideje túlmutat, valamint a politikai beállítottság sem ezektől függ. Nyilvánvalóan Budapesten is nagyon sok konzervatív, nemzeti érzelmű ember él, mint ahogyan vidéken is sok a liberális.
Arról viszont már igazán le lehetne szokni, hogy "vidék nélkül a főváros meghalna", mert bárhol utána lehet nézni: a magyar GDP mintegy 40%-át ez az 1,7 milliós város adja, további 10%-ot Közép-Magyarország, s 50% jut az ország többi részére.
Persze !
De azt is megnézném, amikor a pesti vagány alkuszik a határon a vidéki paraszttal, hogy hány zsák krumplit ér a legújabb iPhone n+1....
Budapest miből élne? Vidékről vásárolná az élelmiszert, áramot,+ elképesztő pénzektől esne el. + számolj azzal hogy másik főváros választható... de mi értelme lenne? Mind a 2 helyen magyarok élnek, vidéken is vannak Fideszre és Fidesz ellen szavazók...Ami még fontosabb hogy csak úgy tudunk eredményesek lenni ha összefogunk.ahogy a 48asok tették. Nem a pártok a fontosak hanem az ország. Nem is értem az "elmegyek az országból mert győzött a Fidesz... "
Szellemileg 5 éves gyerek szintje és reakciója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!