Külföldön élő magyar vagyok, nem nagyon figyelem a magyarországi politikai eseményeket. De közelmúltban a 100 ezres tüntetés meglepett. Ki szervezte és miért? Hogyan sikerült ennyi embert össze bolondítani.
Az nem jutott esetleg eszetekbe, hogy a kérdező "külföld" alatt Oroszországot, azon belül is Moszkvát értette?
Érdekes, én mint londoni magyar napi szinten tájékozódom a politikáról, mert érdekel a hazám sorsa attól függetlenül, hogy nem ott élek. Sajnálom Magyarországot, és tehetetlenséget érzek. Szívesen harcolnék azért, hogy otthon élhessek, egy jobb élet reményében, de mivel még az emberek is ezt a mocskos kormányt védik, ráadásul ismét meg is szavazták, így kénytelen voltam én is a londoni magyarok népes táborát bővíteni, hogy ne csak túlélni, hanem élni is tudjak végre.
Nem volt ott 100ezres tömeg.... 10-20 ezren voltak maximum.
Viszont folyamatosak a lázítások, állandóan szervezik a tüntetéseket, és pontosan az a cél, amit írtál, megbuktatni a kormányunkat, polgárháborút előidézni.
De szerencsére ez a nemzet okosabb, mint ők. Pedig mennyivel többen vannak, akik a háttérben ellenünk munkálkodnak! De mennyiséggel nem lehet legyőzni a minőséget.
# 11
Azért nem jutott eszünkbe, hogy a kérdező "külföld" alatt Oroszországot, azon belül is Moszkvát értette, mert a kérdés magyarázatában NÉGYSZER szerepel az "USA" és egyszer a "zsidó lobby", ellenben sehol egy "Putyin", "Moszkva", "Oroszország".
12-es!
Majdnem igaz, amit írsz, annyi helyesbítéssel, hogy a lázítók egyáltalán nincsenek többen, mint mi!
Nagyon kevesen vannak, csak nagyon agresszívak és pofátlanok. Az irdatlan amcsi pénzek birtokában ugyan van némi mozgásterük, és így szervezhetnek tüntetéseket, de mi sokkal többen vagyunk.
Kérdező, te rendkívül pontatlanul fogalmaztál. Nagyon is figyeled a magyarországi eseményeket, de kizárólag a kormánypropagandán át. Honnan tudom? Én figyelem azt is, téged is, és összehasonlítottam. Kísértetiesen azonos a megfogalmazás.
Szélesebb látókörrel messzebb lehet jutni, külföldön erre nagyobb az esély, de úgy tűnik, te nem használod ki. És innen vársz segítséget?
"Érdekes, ha tele van a Hősök tere, akkor a "mieink" százezren (a Kossuth téren másfél millióan...), a "másik oldal" meg - legyünk nagyvonalúak - 10-20 ezren ha vannak. Maximum..."
Hát persze, mert a békameneten 65 alatt nem nagyon vannak, az idősek meg ugye már kisebbek, így többen elférnek ugyanakkora helyen.
Kérdező, látszik, hogy az itteni helyzetről halvány fogalmad sincsen, ezért összefoglalom neked dióhéjban, hogy mi zajlik már 4 és fél éve. Megjegyzem, nem vagyok se jobbos, se balos, rühellek minden mostani pártot és politikust, mert mindegyik ugyanolyan korrupt, pénzéhes és hazug, mint a másik és mindegyik magasról sz*rik az emberek fejére.
2010: megszabadultunk gyurcsánytól és az mszp-től hálisten, jött a fidesz és orbán 2/3-al (minden tulajdonnevet direkt írok kisbetűvel jelzésképpen). Azonnal jött a médiatörvény, egyes csatornákat elég olcsón felvásároltak olyan emberek/cégek, akik valami úton-módon a kormányhoz köthetők. Ezek a csatornák most csak az olyan híreket közlik, amik a kormánynak megfelelnek. Ezt hívják a sajtószabadság/médiaszabadság korlátozásának.
Miért kell ez?
2011: orbánék "államosították" a magánnyugdíj pénztárat; magyarul elvették a következő generáció megspórólt nyugdíját (3000 milliárd forint!), mondván hogy "csökkenjen az államadósság". 1) Az államadósság ennek ellenére 1500 milliárd forinttal nőtt. 2) Időközben hoztak egy olyan törvényt, hogy nem kötelesek közzé tenni, hogy mire költik el a pénzt.
Hova tűnt 3000 milliárd forint?!
2012: kitalálták, hogy kiszívják a pénzt a felsőoktatásból, jószerivel nem lesz államis hely, csak költségtérítéses (ami az orbáni kommunikáció szerint nem egyenlő a tandíjjal...). Megjegyzem, hogy a "költségtérítés", félévi több százezer forintot jelent. Így csak az tanulhat, akinek van lóvéja.
Miért jó egy kormánynak, ha nem tanulnak az emberek, kérdező? Buta embert könnyebb irányítani.
2014: januárban az OROSZTÓL kellett megtudnunk, hogy orbán aláírt egy szerződést a paksi atomerőmű bővítéséről. Ezzel az a gond, hogy egyrészt a magyar félnek elég hátrányos (ha jól emlékszem 20% menne magyar pénzből, a többi OROSZ HITELBŐL), másrészt sunyi módon, az emberek háta mögött dönt olyanról egy személyben, amit később a hülye adófizetőknek kell megfizetniük. Ez volt az igazán felháborító.
Továbbá, gyorsan módosították a választási törvényt, átrajzolták a szavazókörzeteket, egyfordulós lett a választás. A cél az volt, hogy kiszorítsák az ellenzéket, tehát nem egyenlő eséllyel indultak a pártok. A módosításoknak köszönhetően az összes szavazat 44%-ával lett 2/3-a a fidesznek úgy, hogy a szavazásra jogosult lakosság kb 20%-a szavazott rá ténylegesen. Tehát az a sokszor emlegetett 2/3, csak papíron annyi.
Aztán jött az "illiberális, munka alapú államról" a tusványosi beszéd, amiben példaként kiemelte a putyini Oroszországot. Olyan diktatúrákkal barátkozunk, mint Azerbajdzsán, Türkmenisztán, Kína, közben ezerrel megy a mocskos EU, de azért a milliárdokat mégis onnan várják.
És kedves Kérdező, amit elsoroltam, az még csak a JÉGHEGY CSÚCSA. Hogy mik vannak itt, az kb. egy Gyűrűk Ura terjedelmű könyvbe se férne bele, még egyszerű felsorolással sem.
Azt tudnod kell oránékról, hogy a retorikájukban mindig ki kell emelniük egy ellenséget, hogy szítsák az olyan szavazókat, akiknek kevesebb a szellemi tőkéjük, mint az átlagnak (most az USÁra, meg a CIA-ra kennek mindent, de volt már gyurcsányozás is, mocskos multizás, EU-ellenes kikiáltások a "független CÖF által szervezett békemeneten", olyanok hogy nem leszünk gyarmat...).
A kitiltási botrány és a netadónak már csak a tervezete is az utolsó csepp a pohárban. Ezért vannak a tüntetések.
Mint mondtam, ez csak egy rövid összefoglalás. Alaposan nézd meg, hogy honnan tájékozódsz, beszélgess inkább olyan emberekkel, akik itt élnek és a bőrükön érzik a rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!