Szerinted Vida Ildikó megérdemelé azt büntetésként hogy magyar állampolgárságát és teljes vagyonát elvegyék majd kitoloncolják az országból?
Büntetés mire?
Annyit tudni, hogy az amerikaik kitiltották az USA-ból állítólag korrupció gyanúja miatt, de bizonyítékot nem hajlandók adni.
Még vádemelés sem volt, nem hogy tárgyalás és ítélet.
A megfelelő lépés valószínűleg a lemondása lenne, mivel a személye politikailag ellehetetlenült, de szerintem egyébként sem tűnik jó vezetőnek. Egyelőre még halogatja ezt, mivel a lemondása a bűnösségének elismerését sugallná, de előbb-utóbb szerintem felülről rászólnak, hogy mennie kell.
Egy hét szabadság majd találkozni az USA ügyvivővel...?
Ez olyan mártirhalálnak tűnik.
Nekem továbbra is a Harry Potter a kedvencem...
"Milyen indokkal "fejezik le" a VAV előkét?
Mert amcsi azt modta?"
Nem drágám, mert mi magyarok azt mondtuk.
Attól függ, miért. Emiatt a kitiltási botrány miatt nem (és az állampolgárság elvételével, teljes vagyon elkobzásával egyébként sem).
Akármennyire korruptnak tartom a jelenlegi rendszert, egyet kell értenem a kormánytagokkal abban, hogy ez a kitiltás és a korrupcióval való vádolás ebben a formában rágalmazás.
És egyáltalán nem értem, hogy miért vannak(?) az USA-nak olyan törvényei, hogy nem kötelesek kiadni az ezzel kapcsolatos információikat.
Nekem ez ebben a formában pusztán sz*rkavarás, és amíg nem adnak ki információkat, addig Vida és a kormány moshatják kezeiket, hogy ők nem tehetnek semmit, nincs is miért.
Az már más kérdés, hogy kormány miért hazudott az üggyel kapcsolatban? Már korábban is tudták, hogy az USA nem fog információkat kiadni. Nyugodtan mondhatták volna, hogy tisztában vannak a kitiltottak személyével - de ebben a formában nem tehetnek semmit, mert nincsenek bizonyítékok (végül is most is ugyanezt mondják, fölösleges volt ez a hazudozás).
És azzal is egyetértek, hogy ki kéne vizsgálni egy csomó korrupciógyanús ügyet - de úgysem fogják. Ahogyan az ÁFA-csalásokat sem.
Ehhez először be kell bizonyítani, hogy valóban bűnös, már ha valóban megállnak azok az állítások, amelyek még nem hangzottak el a vélt bűnével kapcsolatban.
Esetleg azt kellene büntetni, aki bizonyíthatatlan bűnökkel rágalmazza. Abból a pozícióból könnyen rágalmaznak bárkit, főleg érvek nélkül!
Ma őt támadják bizonyítatlanul, holnap téged vagy bárkit.
Ha ezt elfogadjuk, akkor bárkire akármit rá lehet mondani, sőt elég annyit mondani, hogy bűnös (akár az akár nem) és annak alapján meghurcolható? megdöbbentően tisztességtelen dolgok ezek.
.
Láthatatlan érvek ellen mivel védje magát egy megrágalmazott ártatlan ember?
Így tisztességtelen sőt bűncselekmény, bárkire vádat kiáltani, megrágalmazni üres érvek nélküli biankó módon, hogy nem adjuk meg a tisztázás lehetőségét.
Mi alól tisztázza magát? Eszement vádaskodások a semmivel.
Az ilyen alapok nélküli erkölcsi támadást nevezi a jogrend rágalmazásnak és büntetni rendeli.
Ezért a mondva csinált dologért senki mást nem lehet számon kérni Magyarországon, csak a vádaskodót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!