Szerintetek érdemesebb emigrálni mint itthon maradni?
Ha nem lenne semmi konkrét, akkor azt mondanám, hogy gondoljátok meg, de ha biztos a munka, akkor induljatok neki. Ha nem próbálod meg, akkor egész hátralévő életedben azon jár az agyad, hogy mi lett volna ha... Míg visszamenni még mindig lehet ha mégsem jön be és a gyerekek is kapnak egy jó nyelvi alapot.
Én nem bántam meg a külföldre költözést és ezt a gyökértelen dolgot sem értem. A gyerekeknek még könnyebb, hiszen alkalmazkodóbbak, az iskolában barátaik lesznek, ebben a közegben nőnek fel, az itteni anyanyelvi tudással és végzettséggel könnyebben munkát találnak és nem lesznek olyan nehézségeik, mint a kivándorló felnőtteknek.
Otthon a család: ja, már szanaszét a fiatalabbak a világban, addig amíg élnek a nagyszülők addig van kihez hazamenni, de utána mire ők felnőnek már senki.
Én is ezen dilemmázom. Nagyon szeretem a Hazámat, de van egy kislányom és a jövőjét nagyon bizonytalannak látom a mindenkori kormányok okán...
Nagy a kérdés, hogy a túlélés a fontosabb, vagy hogy mindenáron itthon gebedjen meg az ember?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!