Szerintetek érdemesebb emigrálni mint itthon maradni?
Ez szerintem egyéni helyzettől függ.
Ha jó lehetőség adódik, érdemes megpróbálni.
Azonban nem érdemes a hidat felégetni mögöttünk, ha nem tetszik legyen hova visszatérni (bár a te helyzeted gondolom teljesen más, mint azoké akik például eladták a házukat és menekültként, a kanadai szociális juttatásokban bízva képzelték el a jövőjüket).
Úgy hallottam, hogy Kanada jobb hely, én azzal megpróbálkoznék a helyetekben.
Aztán, ha már kint lesztek, légyszíves gyere vissza ehhez a kérdéshez és írd le a tapasztalataidat. :)
Kanadában már én is gondolkodtam. Szeretem a hűvösebb helyeket és Magyarország nekem már túl sok nyáron.
Nem mellesleg gyönyörű vidékek is vannak arra. :)
Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz veletek. :)
Én a helyetekben mennék, szinte élhetetlen Magyarország.:( Az én családom is szó szerint kikényszerült külföldre. Vagy a nyomor, az adósság és hitelek vagy ez. Anyám már haza sem akar menni innen soha. Otthon egyáltalán nem becsülik meg a munkáját (nővérke), így érthető.
A gyerekek pedig valószínűleg megtanulnak anyanyelvi szinten angolul, ami nem hátrány. Ha hazajönnek pár év múlva, akkor is hasznos lesz.
Honvágy persze van, nem is kicsi, de családdal azért elviselhető. Szóval hajrá, én csak ezt tudom mondani.
Kedves 15-ös, a kanadai társadalom elég érett ahhoz, hogy értelmes pártokat termeljen ki magából, így ha valami kis stikliért (nem hogy az itteni ezermilliárdos lopásokért) leváltják a jelenlegi kormányt, akkor egy másikat tesznek a helyére, ami ugyanúgy sokkal értelmesebb és tisztességesebb, mint a mi akármelyik kormányunk volt eddig.
Szóval elég lehetetlen helyzet, hogy a kérdező olyan szinten ne legyen elégedett akármelyik kanadai kormánnyal, mint akármelyik magyarral.
Szia! Ha konkrét ajánlatod van, akkor szerintem mindenképpen érdemes megpróbálni. Ahogy más is írta, később visszajöhettek, miért kellene örökre szóló döntést hoznod? A gyerekeidnek is jó lehet, nyelvet tanulnak, megismernek egy másik kultúrát.
Legalábbis én mennék, ha ilyen helyzetben lennék. Több családos ismerősöm úgy is ment, hogy nem volt konkrétum, mire, gyűjtöttek némi pénzt, és nekivágtak. Van, akinek bejött, van, akinek nem – én így nem mernék nekivágni, „öregnek” érzem magam ahhoz, hogy „mosogassak”, meg szeretem is az itteni munkámat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!