Menekülési válságterv krach esetére. Vélemények? Ötletek?
Bár alapvetően a kérdés nem ez volt, de azért belemegyek:) Igen én is dolgoztam diák munkásként (tehát amit én tapasztaltam, csak a felszíne a dolognak) és láttam, hogy a munkahelyek, főleg a gyárak rengetek patkányságot engednek meg maguknak. Ám a műszak lejárta után az ember átlép a kiléptető kapun, és a munkahely, legalábbis közvetlen módon, nem határozza meg úgy a hétköznapjaidat (persze a fizetésen, a munkahelyi légkörön, a túlórákon keresztül valamelyest mégis kihatással van rá), ellenben egy államhatalommal, vagy egy helyi önkormányzat 24/7-ben tudja szívatni az embert az intézkedéseivel.
A probléma, hogy a lakosságra faji, származási alapon tekint. Ha jól emlékszem van egy olyan rész, ahol a "cigányság" kijelenti, hogy nem fog bűnözni, a "magyarság" meg hogy nem tesz rasszista kijelentéseket. Hát csak ez maga ütközik az én világnézetemmel, mert attól elvonatkoztatva, hogy ezek olyan gumifogalmak, amelyeknek az alapkoncepciójuk ezer sebből vérzik, mi van a bűnöző "magyarokkal" és a rasszista "cigányokkal"? Miért, bélyegzik meg valamilyen bilógiai-kulturális véletlen során az embereket? Értem én, hogy szeretünk általánosítani, de azért ne ennyire szűk látószögből tegyük már ezt. Különben is, mióta értékmérő az, hogy valakinek milyen színű a bőre. Én pl.elég hamar leégek a napon, rasszista kijelentést az én számból még nem hallott senki, de főleg 20 éves koromig be lehet ikszelni a bolti lopást, utcai verekedést, rongálást, orvgazdaságot. Ezeket ugyan úgy megcsinálta nagyon sok olyan barátom is, akik sokkal "jobb" családból jöttek, mint én. A baj az, hogy ezek a dolgok úgy néz ki a legtöbb, ma újjal mutogató embernél elsikkadnak.
Az említett pár-lakás-gyerek problémakörben pedig sztem pontosan érted a gondot. Nehogy már nekem megmondja valaki, hogy hány gyereket akarok és mikor, mert én az adott településen akarok lakni. Legalább ha már mindent ellenőriznek és manipulálnak, akkor a családalapítás szabadsága legyen már az enyém. Vagy mi van, ha leendő szülők egyike képtelen az utódnemzésre? Pl a nőknél maradandó személyiségzavart okozó helyzet tudomásulvétele után még menjen át a megalázó procedúrán, ami során igazolnia kell az orvosi diagnózist?
Az ilyen szövegek, meg, hogy lehetőség szerint ellehetetlenítik azt, aki nem áll be a sorba, a kedvenceim. Itt nem csupán a jobbikosok félelméről a 198 centis 150kilós uzsorás strici fuxos BMW "kancigányokról" van szó, hanem, bárkiről, aki nem elég nemzeti, vagy adott esetben nem illik a képbe. Nem kell messzire menni, sajnos ez bevett szokás errefelé: ha máshogy gondolkodik, vagy nem idomul megfelelően akkor sz@runk rá, tönkretesszük őt is meg a családját is.
Nem is nagyon találtam olyan bekezdést, talán mert a fentebbi dolgok beárnyékolják a többit. Persze ez csak egy álláspont...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!