Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Menekülési válságterv krach...

Menekülési válságterv krach esetére. Vélemények? Ötletek?

Figyelt kérdés
Tegyük fel (mert nem bízok már semmiben): Fidesz bukik, időközi választás, nyer a Jobbik. Szerintetek jó angol, és nemrég kezdett, de egyre javuló német illetve svéd tudással, (ebben az esetben egy 60% ban teljesített) bölcsész illetve társadalomtudományi Phd-val, számos, többek között idegen nyelvű konferencia részvétellel és publikációval, kb. 1600-1800 euro alaptőkével melyik Eu-s ország melyik kikötővárosába lenne érdemes elköltözni? Munkában nem vagyok válogatós, pl. simán úszok az olajban, vagy pucolok halat egész nap, ha jól megélek belőle. Ez azt jelenti, hogy tudjam fizetni: kaját, rezsit, valami kis 20nmes lakást, néha pár sört, ünnepnapokon esetleg cigit, könyvtári és talán közlekedési bérletet, meg, ha nagyritkán el akarok menni batyus kirándulni egy hétre, akkor meg tudjam tenni) nagyjából ennyi. Ja, igen az még talán fontos lehet, hogy jobban szeretem a hidegebb időjárást, mint a meleget.

2014. nov. 10. 09:13
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Bár alapvetően a kérdés nem ez volt, de azért belemegyek:) Igen én is dolgoztam diák munkásként (tehát amit én tapasztaltam, csak a felszíne a dolognak) és láttam, hogy a munkahelyek, főleg a gyárak rengetek patkányságot engednek meg maguknak. Ám a műszak lejárta után az ember átlép a kiléptető kapun, és a munkahely, legalábbis közvetlen módon, nem határozza meg úgy a hétköznapjaidat (persze a fizetésen, a munkahelyi légkörön, a túlórákon keresztül valamelyest mégis kihatással van rá), ellenben egy államhatalommal, vagy egy helyi önkormányzat 24/7-ben tudja szívatni az embert az intézkedéseivel.

A probléma, hogy a lakosságra faji, származási alapon tekint. Ha jól emlékszem van egy olyan rész, ahol a "cigányság" kijelenti, hogy nem fog bűnözni, a "magyarság" meg hogy nem tesz rasszista kijelentéseket. Hát csak ez maga ütközik az én világnézetemmel, mert attól elvonatkoztatva, hogy ezek olyan gumifogalmak, amelyeknek az alapkoncepciójuk ezer sebből vérzik, mi van a bűnöző "magyarokkal" és a rasszista "cigányokkal"? Miért, bélyegzik meg valamilyen bilógiai-kulturális véletlen során az embereket? Értem én, hogy szeretünk általánosítani, de azért ne ennyire szűk látószögből tegyük már ezt. Különben is, mióta értékmérő az, hogy valakinek milyen színű a bőre. Én pl.elég hamar leégek a napon, rasszista kijelentést az én számból még nem hallott senki, de főleg 20 éves koromig be lehet ikszelni a bolti lopást, utcai verekedést, rongálást, orvgazdaságot. Ezeket ugyan úgy megcsinálta nagyon sok olyan barátom is, akik sokkal "jobb" családból jöttek, mint én. A baj az, hogy ezek a dolgok úgy néz ki a legtöbb, ma újjal mutogató embernél elsikkadnak.

Az említett pár-lakás-gyerek problémakörben pedig sztem pontosan érted a gondot. Nehogy már nekem megmondja valaki, hogy hány gyereket akarok és mikor, mert én az adott településen akarok lakni. Legalább ha már mindent ellenőriznek és manipulálnak, akkor a családalapítás szabadsága legyen már az enyém. Vagy mi van, ha leendő szülők egyike képtelen az utódnemzésre? Pl a nőknél maradandó személyiségzavart okozó helyzet tudomásulvétele után még menjen át a megalázó procedúrán, ami során igazolnia kell az orvosi diagnózist?

Az ilyen szövegek, meg, hogy lehetőség szerint ellehetetlenítik azt, aki nem áll be a sorba, a kedvenceim. Itt nem csupán a jobbikosok félelméről a 198 centis 150kilós uzsorás strici fuxos BMW "kancigányokról" van szó, hanem, bárkiről, aki nem elég nemzeti, vagy adott esetben nem illik a képbe. Nem kell messzire menni, sajnos ez bevett szokás errefelé: ha máshogy gondolkodik, vagy nem idomul megfelelően akkor sz@runk rá, tönkretesszük őt is meg a családját is.

Nem is nagyon találtam olyan bekezdést, talán mert a fentebbi dolgok beárnyékolják a többit. Persze ez csak egy álláspont...

2014. nov. 11. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!