Egyre jobban csökken az államadósság, nemrég 2 milliárd eurót törlesztettünk az EU-nak, nem ironikus, hogy ezek ellenére államcsődöt emlegetnek egyesek?
Buta vagy kérdező... Szóval szerinted az jó, ha 2 milliárd eurót törlesztettek a 77,6 milliárdból, az azt jelenti, hogy a kamatot sem sikerült kifizetni, így az adóság összege nőni fog... Erre azért ne legyetek már büszkék... Ez ciki...
"Tegyél egy szívességet a normális embereknek, és zárd be a böngésződ ablakát a jobb felső sarokban lévő piros X-re kattintva!"
Szóval még mindig nem tudsz cáfolni, vagy értelmes választ adni? Remélem egyszerű provokátor vagy és nem ennyi az érvelési készséged.
""2014.10.31-én a központi költségvetés adóssága""
Az államadósságot (aki ért hozzá az tudja) mindig az adott év végén kell összehasonlítani. Mégpedig azért mert év közben a gazdasági folyamatok erősen befolyásolják az adósság mértékét lefelé vagy felfelé egyaránt.
"2010 április: 19,323.1 milliárd forint
2014 szeptember: 24,472.5 milliárd forint
forrás: akk.hu/object.c693e119-153c-49bc-bc3d-71f805d83db1.ivy "
" Mégpedig azért mert év közben a gazdasági folyamatok erősen befolyásolják"
Örömömben táncra perdülök és Orbánt minden esti imáimba belefoglalom, ha 5,149.4 milliárd Ft-al fog csökkenni év végéig.
Erről tudnál valami forrást linkelni? Én ilyet nem tanultam (összesen 2 félév gazdasági tárgyam volt), de jó tudni.
2010. december: 20,041.0
2013. december: 21,998.6
Több mint 1 évvel kevesebbet vettünk, így nyilván kevesebb a növekedés, de a lényegen semmit sem változtat. Annyi a lényeg, hogy a Fidesz és fideszesek gyakran tényszerűen kijelentik, hogy csökkent az államadósság, ami egyszerűen nem igaz.
Ja tudod aki híradót olvas annak nehezen megy a gondolkodás.
Próbáld meg összerakni a dolgokat:
2010-ben kitűzött cél volt az államadósság csökkentése.
Ezért vettek el 3000 milliárd forintot is, amiből állítottak törlesztettek. Ezenkívül lassan visszafizetik az IMF hitelt, ebbe ment most is a 2 milliárd euró.
És ennek ellenére mégis most fog majd kb. a 2009-es szintre lemenni. Kérdés? Miért nem csökkent az államadósság, ha folyamatosan törlesztettek?
Mert közben újabb hiteleket vettek fel és gyengítették a forintot.
Egyébként meg túlzottan ennek se örülj, mert nem sokára megérkezik az orosz hitel, ami 10 milliárd euró körüli lesz. Lehet, hogy trükközni fognak, hogy végső soron ez ne a költségvetés adósságát gazdagítsa, de ez csak annyit jelent majd, hogy egy másik papírra írják (mondjuk az MVM-nek), ettől függetlenül ezt ugyanúgy a magyar adófizetők fizetik majd ki.
Tehát tovább növelik, nem pedig csökkentik az eladósodottságot.
"A második válaszolónak van igaza, hiába kapott sok negatív értékelést, ő veletek ellentétben legalább nem az ellenzék propagandaszövegeit ismételgette, hanem voltak saját gondolatai is. A többi válaszoló írását inkább nem minősítem. Tudjátok, merre van az ajtó."
Értem, tehát abból, hogy valaki nem Fidesz-birka, abból arra lehet következtetni, hogy ő MSZP-birka. Gratulálok, többek között az ilyen hülyék miatt tart itt az ország..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!