Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak én érzem úgy, hogy az...

Csak én érzem úgy, hogy az átlag magyar cigányellenessége egyre komolyabb probléma?

Figyelt kérdés

Régebben is jelen volt, de nem ilyen mértékben.

Az utóbbi 5-6 évben kezdett felerősödni.

Ismerősök között is tapasztalom, olyanoknál, akiknél eddig semmi jele nem volt.

Éppen ma, hallottam a mögöttem levő padon két anyuka beszélgetését.

Éppen ment 2-3 roma az utcán és kicsit hangosak voltak.

A két anyuka, meg egyből elkezdte:"Odanézz, de undorító.Ezeket ki kellene innen tiltani, vagy táborba zárni."

A múltkor pedig egy régi ismerősömön lepődtem meg, 5-en ültünk a kocsijában, állunk a zebránál, erre ő megszólal:"Ha most átmennék rajtuk, szerintetek nyikkantanának?"

2014. nov. 7. 21:54
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:

30: Máshol is vannak fehér bőrű cigányok. És?

Nekem is a legtöbb bajom a cigányokkal szokott lenni és nem a fehérekkel. Sőt, nekem még konkrétan egy fehér sem jött, míg cigány már többször is.

2014. nov. 9. 00:09
 32/45 anonim ***** válasza:

Ha te is olyan környezetben szocializálódtál volna,nagy eséllyel te is olyan lennél.

Másrészt,a kisebbségi tudat erre ráerősít.

Akik kitörnek,vagy megmutatják,hogy képesek normális életet élni azokkal szemben is vannak fenntartásai az embereknek.

2014. nov. 9. 00:11
 33/45 anonim ***** válasza:

Mikor még nem volt kötelező a délután 4ig tartó iskola a napköziben szinte csak roma gyerekek voltak.

Örültek a szüleik,ha minél később értek haza,mert annyian voltak.

Valahol itt kezdődik a probléma,nem jut elég figyelem egy gyerekre.

Helye sincs arra,ahol tanulhatna.Normális körülmények szintén nincsenek.

Én liberális felfogású ember vagyok,viszont ha valaki kifejezetten a romáknak tiltaná meg a sok gyereket akkor azt mondanák rá,hogy diszkrimináció.

Pedig csak nekik tennének vele jót.

Nem tehetnek különbséget köztük.Bár én eleve nem értek egyet azzal sem,hogy a nagycsaládosokat kellene támogatni,bármely kultúrában,mert nem egészséges állapot.

2014. nov. 9. 00:19
 34/45 anonim ***** válasza:
100%

"Valahol itt kezdődik a probléma,nem jut elég figyelem egy gyerekre.

Helye sincs arra,ahol tanulhatna.Normális körülmények szintén nincsenek. "

És ki mondta nekik, hogy munka helyett szüljenek? Ilyen az alapvető természetük. Erre valóban sok minden rásegít, de a legelső pillanatól kezdve se a bőrszínük, hanem a viselkedésük miatt bélyegezték meg őket.

2014. nov. 9. 00:26
 35/45 anonim ***** válasza:

Persze,de idővel az ember a tapasztalataihoz társít dolgokat.

Olyan ez,mint a Pavlov kísérlet.

Csengő-Kutya-Nyál.

Cigány-sötét bőr-Félelem.

2014. nov. 9. 00:42
 36/45 anonim ***** válasza:

Azért szülnek,mert így menekülnek az élet elöl.

De ez nem csak náluk van így.

Rengeteg magyar nő így fog magának férjet,és ezzel láncolja magához.

Ha nem lenne Családi pótlék,akkor nem alakult volna ki ez.

De sajnos ha azt is elveszik a gyereknek ártanak vele.

Ördögi kör ez.

Az lenne a legjobb,ha senkit nem jutalmaznának azért,ami a világ legtermészetesebb dolga.

Olyan vállaljon gyereket,aki feltudja nevelni.

Aki meg amiatt 40 ezer Ft miatt nem tud gyereket vállalni,az jobban is jár,ha nem vállal.

2014. nov. 9. 00:45
 37/45 anonim ***** válasza:

Eleve az egész elgondolás hibás.

Az embernek először önmagát kell eltartania,megküzdenie a túlélésért,a szaporodás csak azután jöhet.

De a törvények és a jog megengedik azt,hogy ez fordított sorrendben történjen meg.

Aki önmagát nem képes ellátni az segítségre szorul.

És nem az a megoldás,hogy szül még egy problémát magára,aki szintén rászorul.

2014. nov. 9. 00:48
 38/45 anonim ***** válasza:
Rengeteg pszichés beteg is,aki munkaképtelen és nem százalékolják le a gyerekcsinálásba menekül a betegsége elöl,és sajnos ez szomorú.
2014. nov. 9. 00:51
 39/45 anonim ***** válasza:
Aki beteg,annak segítség kellene,vagy ha nem lehet rajta segíteni,akkor kapjon segélyt,de nem azért,hogy gyereket csinál,hanem legyen út anélkül is életben maradni.
2014. nov. 9. 00:52
 40/45 anonim ***** válasza:

33: Némi kis demagógiát véltem felfedezni ebben:

"Mikor még nem volt kötelező a délután 4ig tartó iskola a napköziben szinte csak roma gyerekek voltak.

Örültek a szüleik,ha minél később értek haza,mert annyian voltak."

Arról nekem nincsenek információim, hogy mióta kötelező a napközi (mert 15 éve sem volt az, én mégis az voltam és csak fehérek voltak velem), de régen, amikor nem volt kötelező az iskolába járás (nem, Mária Terézia rendelete valóban kötelezővé tette, de a tárgyi feltételek nem voltak adottak. Valójában a közel teljes iskoláztatás a II. világháború előtt kezdődött és lényegében a szocializmus első évtizedében érte el a maximumot.), akkor sok gyerek vagy egyáltalán nem, vagy csak télen járt iskolába pont azért, mert amikor jó idő volt, otthon kellett segíteni, vagy kint a földeken.

A cigányok soha nem voltak szorgalmasak, soha nem dolgoztak és ebből következik az, hogy a gyerekeket leszarták. Inkább legyenek az iskolában, addig sem kell velük foglalkozni.

36: Általában a fehér nők azért szülnek mert elérkezett az ideje, megteremtették az anyagi feltételeket, vagy mert becsúszott, de megtartja. Cigányoknál ez másról szól, ott egy nő akkor ér valamit, ha minél több gyereket hoz a világra és ezt egy libsi oldalon olvastam.

37: Ezzel egyet is értek. De szerintem itt mindenki.

38: Ha pszichés beteg, akkor el kell köttetni az első gyerek után.

2014. nov. 9. 01:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!