Csak én érzem úgy, hogy az átlag magyar cigányellenessége egyre komolyabb probléma?
Régebben is jelen volt, de nem ilyen mértékben.
Az utóbbi 5-6 évben kezdett felerősödni.
Ismerősök között is tapasztalom, olyanoknál, akiknél eddig semmi jele nem volt.
Éppen ma, hallottam a mögöttem levő padon két anyuka beszélgetését.
Éppen ment 2-3 roma az utcán és kicsit hangosak voltak.
A két anyuka, meg egyből elkezdte:"Odanézz, de undorító.Ezeket ki kellene innen tiltani, vagy táborba zárni."
A múltkor pedig egy régi ismerősömön lepődtem meg, 5-en ültünk a kocsijában, állunk a zebránál, erre ő megszólal:"Ha most átmennék rajtuk, szerintetek nyikkantanának?"
Én nem gyűlölködök, nem bántom őket, én félek tőlük. Nagyon. Eddig négy településen éltem, és mind a négy helyen komoly gondok szinte kizárólag velük voltak: betörtek hozzánk, kiraboltak, lelopták a termést (és itt most nem megélhetési bűnözőkről beszélek), lekiabáltak, fenyegettek az utcán. Pedig pont én úgy álltam hozzá, hogy ne tegyünk különbséget ember és ember között...hát megkaptam érte a "jutalmamat". Őszintén félek, összeszorul a gyomrom, ha végig kell menni az utcán, mikor egy roma banda jön felém, ez már nálam egy beidegződés.
Én nem mondom, hogy a származása alapján kell megítélni az embert és hogy nem láttam már néhány kivételt, de sokszor sajnos a rossz tapasztalatok generálják az ellenérzéseket.
Csak én érzem úgy, hogy a cigányság többségének a viselkedése, a normális emberi együttélésre való képtelensége és nemakarása egyre komolyabb probléma?
Az átlag magyar nem cigányellenes, csak rosszak a tapasztalatai, ez nem a bőrszínről szól. Pl. cigány szomszédságában lakni általában nem biztonságos. Itt 700 éves együttélésről van szó, ezek nagyon régi tapasztalatok. Kivétel persze van, én is ismerek ilyeneket, de ők vannak kevesebben. A börtönök is cigányokkal vannak tele.
És valóban én sem költöznék melléjük, ez szempont volt, mikor lakást vettem és nem adom a gyerekem majd olyan suliba ahol sok van belőlük. Ez nem rasszizmus hanem önvédelem.
A cigányok csak ahhoz alkalmazkodnak,amihez lehetőségük van.
Ha azért kapnának pénzt,hogy kevesebb gyerek legyen,akkor kevesebb gyereket szülnének.
90%-uk képtelen kitörni egy 6-8 gyerekes családból,semmi szülői támogatással!
De még csak egy otthon sincs,ahová haza mehetnének.
Sokkal egyszerűbb azt az utat választani,amit a szüleik.
Sajnos ez van.
"Gazdasági válság esetén mindig felerősödnek ezek.
Elfogynak az ész érvek.
Valakin ki kell tölteni.
Ha nem lennének cigányok,akkor másokon.
Ha ők sem,akkor megint másokon."
Gondolom nyugat eu-ból és Kanadából is a gazdasági válság miatt paterolták ki őket....
Erről ennyit, jöhettek itt a libber dumátokkal!
A bajok ettől komplikáltabbak.
Addig amíg sok dolgozó embernek nincs munkája,kár azon keseregni,hogy aki nem is akar dolgozni,az nem dolgozik.
Inkább arra kellene ösztönözni őket,hogy ne szaporodjanak.
Mindig humánosabb,mintha kitelepítenéd,elkergetnéd őket.
Belém még nem kötött cigány discoban, magyar annál inkább.
A cigány nem sikkaszt, nem csal adót, mert buta hozzá, a magyar annál inkább.
A cigány nem dolgoztatja feketén, éhbérért az embertársát, a magyar annál inkább.
Egy csak cigányokból álló társadalom sokkal komfortosabb lenne, mégha szegénység lenne, mert összetartóak vagyunk, és nem ártunk a testvérünknek.
Egy külföldön dolgozó roma.
"Belém még nem kötött cigány discoban"
"Egy külföldön dolgozó roma."
Gondolom meg is van az oka! :D
"A cigány nem sikkaszt, nem csal adót, mert buta hozzá,"
Gőzike sztorija rémlik? :)
"A cigány nem dolgoztatja feketén, éhbérért az embertársát,"
Á "csak" néha van a hírekben úgymond. csicskáztatás.
Az összetartásról is lehetne ódákat zengeni, tehát az firkálmányod minden pontját ki lehetett kezdeni.
De te egy liberáldroid troll vagy szinte biztos! :D
"Belém még nem kötött cigány discoban, magyar annál inkább."
Roma persze, hogy nem. Holló a hollónak...Kivétel, mikor bemutatja a TV, hogy valahol Borsodban, Szabolcsban ásóval, kapával, lándzsával, bicskával esett egymásnak két rivális család.
"A cigány nem sikkaszt, nem csal adót, mert buta hozzá, a magyar annál inkább."
Lomisok, színesfémesek, és a többiek meg mindent befizetnek.
"A cigány nem dolgoztatja feketén, éhbérért az embertársát, a magyar annál inkább."
Csicskáztatók, uzsorások?
"Egy csak cigányokból álló társadalom sokkal komfortosabb lenne"
Nektek biztos.
"mégha szegénység lenne, mert összetartóak vagyunk, és nem ártunk a testvérünknek."
Ez dicséretes de akkor miért ártanak a testvéreid nekünk?
Én borsodban lakom.
Elhiheted,tudom milyenek.
Ennek ellenére is mondom,hogy csak gyűlölködés nem lehet megoldani egy problémát.
Nagyon sok összetevője van annak,amiért olyanok,amilyenek.
Amúgy meg borsodban nagyon sok a "fehér bőrű cigány" is.
Így szokták őket nevezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!