Csak én érzem úgy, hogy az átlag magyar cigányellenessége egyre komolyabb probléma?
Régebben is jelen volt, de nem ilyen mértékben.
Az utóbbi 5-6 évben kezdett felerősödni.
Ismerősök között is tapasztalom, olyanoknál, akiknél eddig semmi jele nem volt.
Éppen ma, hallottam a mögöttem levő padon két anyuka beszélgetését.
Éppen ment 2-3 roma az utcán és kicsit hangosak voltak.
A két anyuka, meg egyből elkezdte:"Odanézz, de undorító.Ezeket ki kellene innen tiltani, vagy táborba zárni."
A múltkor pedig egy régi ismerősömön lepődtem meg, 5-en ültünk a kocsijában, állunk a zebránál, erre ő megszólal:"Ha most átmennék rajtuk, szerintetek nyikkantanának?"
Egyre több a dzsáró és egyre több közöttük és a többségi lakosság között a súrlódás.
Nem csoda, hogy ez van.
Senkit sem érdekel, hogy felfaljátok egymást?
Ha ezt a helyzetet erőszakkal, gyűlölködéssel akarjátok megoldani, annak nem lesznek nyertesei, csak vesztesei.
18: Egy darabig én is úgy gondolkodtam, ahogy te. Csak aztán történt valami és már nem megy.
Egyébként az sem jobb, ahogy most mennek a dolgok, hiába szépítjük. Szép dolog a tolerancia, de csak akkor ha kölcsönös. Ezért nem fogsz engem például bzuzizni látni.
Eddig kb. 5 cigánnyal volt dolgom ebből 4 próbált megverni,meglopni,lehúzni.
Mire alapozva kéne őket szeretnem?
Érdekes módon a svábokat vagy a ruszinokat nem szidja senki,a török bevándorlókat se nagyon..pedig ők is mind kisebbségek.
Engem aztán senki nem vádolhat intoleranciával. Én abszolút liberális vagyok. A cigányokhoz való viszonyulásomat inkább nevezem előrelátásnak saját tapasztalatok alapján. A városiak nem igazán érthetik ezt. Persze ott is előfordulnak balhék. De aki lakott már falun, olyanon ahol sok a cigány, az pontosan tudja, hogy milyen.
Nincs még két hónapja amikor alig két szaros utcára tőlünk ezek a "csodásbecsületes állampolgárok" betörtek egy 60 éves házaspárhoz. A férfit gyorsan megölték, aztán a nőt megerőszakolták és levágták a lábát, majd elvittek mindent ami mozdítható. A házunktól, ahol lakunk két szaros utcára! És akkor legyek nyugodt amikor este lefekszem.
Ebben az egy esetben inkább vagyok előítéletes, ha az esetleg megmentheti az életem.
Én nagyon sajnálom azokat, akik próbálnak ebből a fertőből kitörni. Mert lehetnek ők akárkik az életben, a legtöbbek szemében akkor is csak potenciális rablók és gyilkosok lesznek.
Gazdasági válság esetén mindig felerősödnek ezek.
Elfogynak az ész érvek.
Valakin ki kell tölteni.
Ha nem lennének cigányok,akkor másokon.
Ha ők sem,akkor megint másokon.
A végén a legközelebbi hozzátartozók is egymásnak esnének,ilyen az emberi természet,sajnos....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!