Ha vasárnap be kell zárniuk a boltoknak akkor miért nem mindegyiknek? A kormány miért kedvez bizonyos boltoknak? Miben más egy cba mint egy tesco?
Nem jártam még Ausztriában.
Angliában, Németországban és Svájcban voltam, valamint Hollandiában.
Ez utóbbi helyen nagyon finom kávét és péksütit ettem vasárnap délelőtt egy kisvárosi koffiehuis-ben.
De a Sainsbury's vagy a Rewe sem tudott róla, hogy vasárnap be kellene zárnia.
Az a baj, hogy több sebből vérzik ez a dolog.
Egyrészt, van érvelés azzal hogy régen is zárva voltak, nyugaton is zárva vannak...másrészt ez nem nyugat, és nem is a múlt, nem értem minek egy rendszeren változtatni, mikor senkit nem zavar.
Aki meg a nyugattal érvel, nézze azt, hogy egy átlag nyugatinak 3x annyi pénze van mint egy átlag magyarnak, lehet neki mindegy hogy 200 a tej vagy 300, de itthon nem annyira.
Ez a család együtt dolog is akkora maszlag. A kisboltosnak, cba-snak nincs családja? Vagy a vendéglátósoknak, bárkinek aki vasárnap dolgozik? Ha a dolgozók szemszögéből nézzük, akkor tulajdonképpen mindenki gonosz multiknak dolgozik?
Kedvencem, mikor valaki félreérti az egészet, és azzal érvel hogy "hát a családoddal legyél, milyen szánalmas vagy hogy vasárnap inkább bevásárolsz". Egyrészt sok családnak akkor van rá ideje, másrészt azért egy bevásárlás nem egész napos művelet. Ma már a multik sem a város szélén vannak 1 órás utazásra a várostól, hanem 10 percre gyalog, akkor meg inkább ugrik el oda az ember hogy olcsóbban bevásároljon.
Meg nem tudom máshol hogy megy, de általában a hétvégi munka plusz bért fizet, ezért is vállalják be sokan.
Németországban is zárva vannak vasárnaponként az üzletek.
De mindegyik.
Ez megint csak orbán király csókosainak kedvez, semmi másról nem szól a dolog.
"Németországban is zárva vannak vasárnaponként az üzletek."
Akkor mi nem egy Németországban jártunk. Te melyikben voltál, ahol zárva voltak az üzletek?
Hogyan lesz együtt a család, ha a kocsmák nyitva lesznek és az apukák egy része továbbra is ott tölti a vasárnapot?
Ha vasárnap megy vásárolni a család, akkor is együtt vannak, nem? Ott megebédelnek, utána esetleg betérnek a moziba, ez is közös program, főleg ha rossz az idő és nem lehet kirándulni.
Én itt élek és zárva vannak az üzletek.
Mindenki rá tud keresni, mármint akinek van esze.
17: Hol itt? Egyébként rákerestem az egyik boltra, amit ismerek:
Ez konkrétan nincs nyitva vasárnap. Nem is értem a sok seggfájás okát. Ha otthon nem lehetnek nyitva a boltok, akkor itt miért igen? Persze az már más dolog, hogy ez is a mutyiról szól csak, Fityesz részről...
Én pl a multikban szeretek vásárolni, mert OLCSÓBB, és nagyobb a választék. És ez nekem többet ér minden magyarvagyok szövegnél. Meg lehet nézni hogy a kis maszek boltok hányszorosát kérik el (az amúgy szar aro-s cuccokért). Hogy kiviszik a multik a pénzt külföldre? Akkor mi van? A magyar cég ide adózik, abból meg megveszik a fideszes politikusaink az újabb villáikat. Szóval ezt lesz...om magasról.
Másik: a melós több pénzt kap a vasárnapi munkáért, ezt is elveszik tőlük, úgy ahogy nemrég a műszakpótlékokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!