Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha vasárnap be kell zárniuk a...

Ha vasárnap be kell zárniuk a boltoknak akkor miért nem mindegyiknek? A kormány miért kedvez bizonyos boltoknak? Miben más egy cba mint egy tesco?

Figyelt kérdés
2014. nov. 6. 15:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Nem jártam még Ausztriában.

Angliában, Németországban és Svájcban voltam, valamint Hollandiában.

Ez utóbbi helyen nagyon finom kávét és péksütit ettem vasárnap délelőtt egy kisvárosi koffiehuis-ben.

De a Sainsbury's vagy a Rewe sem tudott róla, hogy vasárnap be kellene zárnia.

2014. nov. 6. 17:27
 12/21 anonim ***** válasza:
90%

Az a baj, hogy több sebből vérzik ez a dolog.

Egyrészt, van érvelés azzal hogy régen is zárva voltak, nyugaton is zárva vannak...másrészt ez nem nyugat, és nem is a múlt, nem értem minek egy rendszeren változtatni, mikor senkit nem zavar.

Aki meg a nyugattal érvel, nézze azt, hogy egy átlag nyugatinak 3x annyi pénze van mint egy átlag magyarnak, lehet neki mindegy hogy 200 a tej vagy 300, de itthon nem annyira.

Ez a család együtt dolog is akkora maszlag. A kisboltosnak, cba-snak nincs családja? Vagy a vendéglátósoknak, bárkinek aki vasárnap dolgozik? Ha a dolgozók szemszögéből nézzük, akkor tulajdonképpen mindenki gonosz multiknak dolgozik?

Kedvencem, mikor valaki félreérti az egészet, és azzal érvel hogy "hát a családoddal legyél, milyen szánalmas vagy hogy vasárnap inkább bevásárolsz". Egyrészt sok családnak akkor van rá ideje, másrészt azért egy bevásárlás nem egész napos művelet. Ma már a multik sem a város szélén vannak 1 órás utazásra a várostól, hanem 10 percre gyalog, akkor meg inkább ugrik el oda az ember hogy olcsóbban bevásároljon.

Meg nem tudom máshol hogy megy, de általában a hétvégi munka plusz bért fizet, ezért is vállalják be sokan.

2014. nov. 6. 17:42
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Németországban is zárva vannak vasárnaponként az üzletek.

De mindegyik.

Ez megint csak orbán király csókosainak kedvez, semmi másról nem szól a dolog.

2014. nov. 6. 18:10
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

"Németországban is zárva vannak vasárnaponként az üzletek."

Akkor mi nem egy Németországban jártunk. Te melyikben voltál, ahol zárva voltak az üzletek?

2014. nov. 6. 18:14
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan lesz együtt a család, ha a kocsmák nyitva lesznek és az apukák egy része továbbra is ott tölti a vasárnapot?

Ha vasárnap megy vásárolni a család, akkor is együtt vannak, nem? Ott megebédelnek, utána esetleg betérnek a moziba, ez is közös program, főleg ha rossz az idő és nem lehet kirándulni.

2014. nov. 7. 07:49
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Az ingyenes Tesco és Auchan buszokat vajon miért akarják megszüntetni, mert erről is olvastam, ez igaz?
2014. nov. 7. 14:25
 17/21 anonim ***** válasza:
59%

Én itt élek és zárva vannak az üzletek.

Mindenki rá tud keresni, mármint akinek van esze.

2014. nov. 7. 14:40
 18/21 anonim ***** válasza:

17: Hol itt? Egyébként rákerestem az egyik boltra, amit ismerek:

[link]

Ez konkrétan nincs nyitva vasárnap. Nem is értem a sok seggfájás okát. Ha otthon nem lehetnek nyitva a boltok, akkor itt miért igen? Persze az már más dolog, hogy ez is a mutyiról szól csak, Fityesz részről...

2014. nov. 7. 16:59
 19/21 anonim ***** válasza:

Ez a sok totális non-szensz törvényjavaslat, amit megszellőztettek az elmúlt pár hétben (netadó, 6%-os élelmiszer adó, vasárnapi zárvatartás, stb...) mind mind elterelés erről:

[link]

És erről:

[link]

Utóbbiról annyira terelnek, hogy a magyar média még foglalkozni sem mer vele...

2014. nov. 7. 19:08
 20/21 anonim ***** válasza:

Én pl a multikban szeretek vásárolni, mert OLCSÓBB, és nagyobb a választék. És ez nekem többet ér minden magyarvagyok szövegnél. Meg lehet nézni hogy a kis maszek boltok hányszorosát kérik el (az amúgy szar aro-s cuccokért). Hogy kiviszik a multik a pénzt külföldre? Akkor mi van? A magyar cég ide adózik, abból meg megveszik a fideszes politikusaink az újabb villáikat. Szóval ezt lesz...om magasról.

Másik: a melós több pénzt kap a vasárnapi munkáért, ezt is elveszik tőlük, úgy ahogy nemrég a műszakpótlékokat is.

2014. nov. 8. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!