Élnek még azok az öreg kommunisták akik szétlopkodták az országot? Miért nem velük fizettetik ki az államadósságot?
A nemesektől joggal vették el a földjeiket. Csak ingyenélők voltak az országban.
De ők kaptak érte kártérítést a rendszerváltás után.
# 6
Kárpótlási törvényről hallottál már? Ha nagyapádtól elvették a nyaralóját, akkor kapott kárpótlást a rendszerváltás után.
# 12
Majd tanulni fogod az iskolában a hűbéri rendszert.
Akkor majd figyelj, mert ki fog derülni számodra is, hogy azokat a földeket az államtól KAPTÁK azok a nemesek.
Nem vették, kapták.
Ilyen formán nem eretnek gondolat visszakérni tőlük, nem?
Mert nem normális az, amikor egy ország lakosságának szűk rétege milliárdos, kastélyokban lakik és több ezer hektár földje van, a nagyobb rész pedig cselédsorban él.
De gondolom, te ebbe a korba vágysz vissza. Neked tökéletes párt a Fidesz.
Jobbikos vagyok, de ebbe ne menjünk bele, ez nem csak rólam szól. Amúgy a gimin már rég túl vagyok, tanultam a hűbéri rendszert. Nem mondom hogy tökéletes volt, de nem is az a lényeg.
Ati logikátokat kicsit tovább viszem: a földesúr kapott az államtól földet, azon gazdálkodott és sok embert foglalkoztatott. Az állam a kommunizmusban visszavette tőlük. Ti itt tartotok. A történet folytatása pedig az hogy az állam újra odaadta valakiknek azokat a földeket, csak azok semmi jóra nem használták. Most akkor miért vették el a nemesektől, ha aztán proletár csókos komcsiknak adták? Szóval az érvelésetek nem jogos.
"Most akkor miért vették el a nemesektől, ha aztán proletár csókos komcsiknak adták? " - pár évtizedet kihagytál a történetből ... tudod, TSZ-ek, nem csókos komcsik ... a mostani osztogatásnál már nem csókos komcsiknak hívják magukat
Akkor jobbikos vagy, teljesen mindegy.
Mind a két párt nagy Horthy és feudalizmus rajongó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!