Miben befolyásolná a gazdaságot, ha egy magánember kifizetné a magyar államadósságot?
Egyszerűen nem kéne törleszteni tovább és az a pénz, ami ment a bankoknak, most itt maradhatna az országban. Akár még csökkenteni is lehetne az adókat.
Bárhonnan is nézzük, jól járna vele mindenki (kivéve a bankokat).
A kérdés tájékozatlanságra utal.
Nem akor megbántani a kérdezőt, de itt nem egyszerű adósságról, visszafizetésről van szó.
Az "örökesn" eladósodott országok ugyanabban a pozícióban vannak, akik nem tudnak kimászni az uzsorás csapdájából.
Az uzsorás NEM a pénzét akarja vissza, hanem a csicskásra van szüksége, aki szinte ingyen megcsinál neki mindent, és szinte minden jövedelmét azonnal átadja neki sokszor egy életen át.
Nemzetek eladósítása is ugyanazt a politikai célt szolgálja: A hitelező a pénzéért beleszól a politikába, a gazdaságba, az oktatásba és az egészségügybe.
Politikusokat, közszereplőket cserélget, hogy saját politikai gazdasági érdekeit érvényesíthesse.
Minden ellenkező híreszteléssel szemben Ceaușescu-t azért segített az USA levadászni, mert KIFIZETTE a hiteleit, és megszüntette a pénzügyi függőséget, azaz milliárdoktól "fosztotta meg" az IMF-et és hasonló intézeteket.
Más kérdés hogy sorsát megérdemelte, de tisztán kell látni, hogy mi mozgatta az USA-t.
EZÉRT nem hagyták, hogy Orbán a manyup pénzével akár csökkentse a hitelt... Gyorsan rontottak annyit a forinton, hogy a kamatfizetések ugyanarra a szintre kerüljenek.
Tehát addig, amíg a kormány nem talál más fogást a pénzügyi rendszeren, addig hiába akarná kifizetni a tartozást... Nem hagynák.
Először annak a nemzetközi pénzügyi struktúrának kell meggyengülnie, amelyik ezt a helyzetet már évszázadok óta építgeti.
Köszönöm a választ mindenkinek. Utolsó előtti, neked különösen. Igen én is ezért kérdeztem, hogy ha valakinek lenne lehetősége és szándíka, akkor azt "engednék"-e. Lehet az illetőt hamarosan baleset érné..
További elméletekre és véleményekre is kíváncsi vagyok!
# 6:
Még szerencse, hogy most szankcionálják erősen az oroszokat. A nyugat egyik fontos pillére a gáz és az olaj, amit pont azoktól az országoktól kapunk, akiket most szankcionálnak és bsaztatnak.
Oroszok pedig szépen áttérnek a saját fizetőeszközökre, lehet már rubellel is fizetni, vagy arannyal, esetleg euróval. Így megszűnik a dollár hegemóniája és meggyengül az egész rendszer...
Mondjuk abban is biztos vagyok, hogy még trükkök százai vannak a biboldók tarsolyában, úgyhogy ez sem lesz egyszerű menet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!